Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна
| Оновлено 27 липня 2022, 18:18
14025
0

Фюреру стало погано. День 153. До ватажка хунти терміново викликали лікарів

Sport.ua проводить онлайн-трансляцію подій за вівторок, 26 липня

| Оновлено 27 липня 2022, 18:18
14025
0
Фюреру стало погано. День 153. До ватажка хунти терміново викликали лікарів
Карикатура

153-й день війни. 26 липня. Президент рф владімір путін продовжує вести агресивну війну в Україні. У зв'язку із воєнною агресією Sport.ua перейшов на спеціальний режим роботи. Сайт висвітлює всі події, що відбуваються в Україні.

Редакція Sport.ua закликає всіх українців:

  • Друзі! Робимо все можливе для перемоги! Ми на своїй землі. Правда на нашому боці, ворог буде розбитий, перемога буде за нами! Слава Україні!

Онлайн-трансляція подій, 26 липня

23:59. Зеленський закликав повідомити росіянам про майже 40 тисяч убитих окупантів

Президент Володимир Зеленський звернув увагу, що росіяни не інформують своє суспільство про загальні втрати окупантів і закликав українців доносити їм інформацію про майже 40 тисяч убитих загарбників в Україні:

«Уже чотири місяці російська держава не повідомляла своїм громадянам жодної інформації – навіть відцензурованої – про втрати окупаційного контингенту. Повне мовчання. Нічого не публікувалося і не йшлося у численних інтерв'ю та виступах на політичному та військовому рівнях.

Втім, ця кількість уже майже 40 тисяч – стільки людей російська армія втратила вбитими за час від 24 лютого. А ще десятки тисяч поранених, скалічених.

Якщо російська держава не говорить цього офіційно, і навіть у загальних рисах, то це означає, що кожен і кожна, хто зберіг якісь контакти в росії або інформаційний вплив на їх суспільство, має доносити цей простий факт до тих, кого може. 40 тисяч одних лише вбитих окупантів».

21:10. Влада визначилася з новим генпрокурором, скоро буде подання до ВР

Найближчим часом у Верховну Раду можуть внести уявлення про призначення новим генеральним прокурором народного депутата Слуги народу Андрія Костіна (УП). Кандидатуру Андрія Костіна на 99% ймовірності найближчим часом буде винесено на розгляд Ради на посаду генпрокурора.

За словами джерел, зараз в ОПУ вирішують, чи варто призначати нового голову СБУ. Розглядається робочий варіант, що у Службі залишиться в.о. керівника – Василь Малюк.

Крім того, джерела у Слузі народу повідомляють, що на наступному засіданні Рада планує відправити народну депутатку СН Ольгу Совгірю працювати суддею Конституційного Суду.

Андрій Костін – юрист. 2010 року його було обрано депутатом Одеської міської ради від партії Фронт змін, а 2019 року – депутатом Верховної Ради від Слуги народу.

20:30. Джонсон нагородив Зеленського премією Уінстона Черчілля

Прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон відзначив президента України Володимира Зеленського нагородою сера Вінстона Черчілля:

«Прем'єр-міністр Борис Джонсон відзначив президента Володимира Зеленського нагородою сера Вінстона Черчілля за лідерство та неймовірну мужність, непокору та гідність перед варварським вторгненням путіна. Велика Британія завжди буде з Україною».

Зеленський відреагував на відмінність та зазначив, що це для нього надзвичайна честь.

19:40. Зведення: На Слов'янському напрямку ворог не має успіху, на Бахмутському ведуться бої

Генштаб ЗСУ: Збройні сили України відбили ворожі атаки на Слов'янському напрямку, на Краматорському, в районі Івано-Дар'ївки, захисники змусили окупантів бігти, а на Бахмутському, біля Покровського продовжуються бої зі штурмовою групою загарбників.

19:00. путін просив Ердогана залучити росію до виробництва Bayraktar

Путін просив турецького лідера Реджепа Тайіпа Ердогана допомогти відкрити завод з виробництва ударних безпілотників Bayraktar. (CNN Türk)

Ердоган розповів на партійній нараді 25 липня, що Путін звернувся до нього під час зустрічі в Тегерані з пропозицією укласти угоду з турецькою фірмою Baykar:

«Путін каже: давайте працювати разом з Baykar. Об'єднані Арабські Емірати пропонують побудувати у себе завод із виробництва БПЛА».

Таким чином, Росія та Об'єднані Арабські Емірати хочуть працювати з компанією Baykar, творцем Bayraktar та БПЛА Akıncı. Ердоган розповів своїм колегам по партії про бажання росії та ОАЕ відкрити у себе заводи з виробництва турецьких дронів.

18:20. Ердоган планує зустрітися з путіним, вони обговорять Україну

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган 5 серпня зустрінеться з путіним, щоб обговорити війну проти України.

Ердоган у п'ятницю, 29 липня, відвідає Сочі з одноденним візитом. Інформацію підтвердив спікер путіна дмітрій пєсков.

Повідомляється, що Ердоган збирається до Сочі, щоб обговорити з путіним ситуацію в Україні та продуктову угоду.

17:30. Німеччина передала Україні три РСЗВ MARS-II

Міністр оборони Німеччини Крістіні Ламбрехт заявила, що Берлін передав Україні три обіцяні реактивні системи залпового вогню MARS-II (УП, DPA).

Крім того, Україна отримала від Німеччини три самохідні артилерійські установки Panzerhaubitze 2000.

Німеччина, за словами Ламбрехт, восени готується передати Україні три самохідні артилерійські установки, системи протиповітряної оборони IRIS-T (за даними ЗМІ, Україна вирішила придбати 11 таких систем) та три броньовані ремонтно-евакуаційні машини.

16:55 Фюреру стало погано. До ватажка хунти терміново викликали лікарів

«У ніч із п'ятниці, 22 липня, на суботу, 23 липня, путіну знадобилася термінова медична допомога. Близько години ночі до президента викликали медпрацівників, які чергували в резиденції. путін поскаржився на сильну нудоту.

Через 20 хвилин була викликана додаткова бригада медиків з лікарями президента. Відомо, що лікарі надавали допомогу та були біля путіна протягом трьох годин. Після покращення стану президента лікарі залишили його покої.

У зв'язку зі станом здоров'я путіна прийнято рішення: цього тижня, якщо буде потрібно, у низці заходів, де передбачено особисту участь президента, його замінить двійник, а у відеоформаті застосовуватиметься технологія Deepfake.

Так, може статися, «занадто здоровий» путін доступній для огляду перспективі виявиться «надто живим» [паблік Генерал СВР].

16:00. Звідки ворог завдав удару по Одещині: рф випустила 13 ракет

Вранці 26 липня російська армія завдала удару по Одеській області 13 ракетами з акваторії Чорного моря.

Спікер командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат: «За нашою інформацією, що сталося сьогодні вранці: спочатку було завдано ударів літаками Су-35 або Су-30 (аеродром базування Ахтубінськ, рф) з акваторії Чорного моря. Близько півп'ятої три таких літаки завдали ударів п'ятьма ракетами Х-59 переважно на Одещині (у тому числі в район Затоки).

Через півгодини, близько 5 години ранку одразу 10 літаків Ту-22М3 (далекі бомбардувальники, район їх базування біля півночі України – аеродром Шайківка) перелетіли до Чорноморського регіону і звідти теж завдали 8 ударів ракетами Х-22. Переважно на Одещині, район Затоки, де знаходиться всім відомий міст.

За словами Ігната, ворог намагається постійно змінювати тактику обстрілів, аби заплутати протиповітряну оборону України.

15:20. Країни ЄС погодилися на скорочення споживання газу, проти лише Угорщина

Міністри енергетики країн ЄС досягли політичної домовленості про добровільне скорочення споживання газу найближчої зими.

Чеське головування у Раді ЄС: «Це не була нездійсненна місія! Міністри досягли політичної домовленості щодо скорочення попиту на газ напередодні майбутньої зими».

Як зазначив міністр енергетики Люксембургу Клод Турмес, єдиною країною, яка голосувала проти пропозиції Єврокомісії, була Угорщина. Втім, для ухвалення рішення достатньо кваліфікованої більшості.

14:40. Кім про атаку на південь: росіяни випустили 18 ракет, військові дії ущільнюються

Росіяни завдали масованого удару по півдні України, по Миколаївській області випустили 6 авіаракет та 12 ракет із ЗРК С-300. Частину з них вдалося збити, частина пошкодила підприємство, об'єкт інфраструктури та залізничний міст.

Глава Миколаївської ОВА Віталій Кім: «Вранці у нас було шість ракет Х-59 із літаків та дванадцять ракет типу С-300. Не всі вони потрапили до мети – частину збили, частину – повз. З тих, хто потрапив – частина в критичну інфраструктуру та підприємства. Зруйнували вони там три секції непрацюючого залізничного мосту. Було дуже голосно, але на щастя, без жертв.

росіяни завдавали масованого удару по всьому півдні – зокрема, й по Одеській області, місто Південне (Одеський район Одеської області), село Рибаківка (Березанський район Миколаївської області).

Військові дії ущільнюються, багато авіації працює з обох боків. І оскільки ЗСУ знищують командні пункти і склади боєприпасів росіян, ті теж атакують сильніше. Закриватимуть Миколаїв для пошуку диверсантів та коригувальників вогню після активної фази збирання врожаю, щоб не заважати фермерам».

13:25. Україна повернула ще 25 тіл загиблих захисників

Відповідно до норм Женевської конвенції на підконтрольну Україні територію повернули ще 25 тіл загиблих захисників.

Прес-служба Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України: «Відбулася чергова операція з передачі тіл загиблих військових. Україна повернула тіла ще 25 своїх захисників».

Операція проводилася за співпраці Уповноваженого по особах зниклих безвісти Олега Котенка та силових структур.

12:00. Корбан повідомив, що вийшов із транзитної зони, проривати кордон не буде

Голова тероборони Дніпропетровської області Геннадій Корбан, якого 22 липня не впустили Україну та забрали український закордонний паспорт, повідомив, що покинув транзитну зону і що проривати кордон не буде.

«Я вийшов із транзитної зони. На цей момент я перебуваю в Польщі. Додому мене, як ви знаєте, не впустили. Паспорт відібрали, позначивши у графі громадянство моє становище як особа без громадянства. Зараз я шукаю можливості знову перетнути кордон України. Прориву кордону в стилі Саакашвілі не чекайте. У країні війна!»

Корбан уточнив, що у нього на руках ще є свідоцтво про народження, яке ніхто ні зупинити, ні скасувати не може. У цьому документі написано, що він народився у місті Дніпропетровськ, Україна (2016 року перейменований на Дніпро). Він додав, що перебуває в здоров'ї та бадьорому дусі, з перших днів війни захищав і хоче продовжувати захищати свою країну – хоч із паспортом, хоч без.

Мер Дніпра Борис Філатов повідомив, що Штаб оборони міста активно працює, а Корбан допомагає дистанційно: «Геннадій на зв'язку, він нарешті залишив транзитну зону, куди його виставили без документів як людину без громадянства. Він дистанційно допомагає нам і абсолютно включений до роботи Штабу».

11:20. За час війни армія рф втратила 880 артилерійських систем

За добу 25 липня Збройні сили України знищили 170 окупантів, 7 танків та 9 бойових броньованих машин ворога.

Дані Генштабу ЗСУ: Найбільші втрати противник зазнав на Бахмутському напрямку. Загальні бойові втрати противника з 24.02 по 26.07 орієнтовно склали:

  • особового складу – близько 39870 (+170) осіб ліквідовано,
  • танків ‒ 1737 (+7) од.,
  • бойових броньованих машин ‒ 3959 (+9) од.,
  • артилерійських систем – 880 (+4) од.,
  • РСЗВ - 258 (+1) од.,
  • засоби ППО - 117 (+1) од.,
  • літаків – 222 (+0) од.,
  • вертольотів – 189 (+1) од.,
  • БПЛА оперативно-тактичного рівня – 722 (+3),
  • крилаті ракети – 174 (+0),
  • кораблі/катери - 15 (+0) од.,
  • автомобільної техніки та автоцистерн - 2835 (+3) од.,
  • спеціальна техніка - 75 (+2).

10:35. росіяни вночі обстріляли Харків та Чугуїв із С-300

У Харкові росіяни вночі обстріляли частину міста неподалік центру.

Міський голова Харкова Ігор Терехов: «Знову нічний обстріл міста. Прилетіло до однієї з частин Харкова, що ближче до центру. Традиційно потрапляння поряд із будівлею, яка до військової інфраструктури не має жодного відношення».

За даними поліції, росіяни били по Харкову і Чугуєву із ЗРС С-300. У прокуратурі зазначили, що окупанти завдали ракетного удару по Слобідському району Харкова – ракети потрапили в районі станцій метро Спортивна та Захисників України.

За попередніми даними, ракети вилетіли з території росії – з міста Бєлгород. Внаслідок обстрілу пошкоджено підприємство, багатоповерховий будинок, автосалон. Декілька ворожих снарядів потрапили відкритою місцевістю. У землі залишилося дві вирви.

У прокуратурі наголосили, що жодних військових об'єктів на зазначених територіях відсутні. У Чугуєві постраждали 2 будинки та пошкоджено газову трубу. За даними поліції, постраждалих немає.

08:05. Ракетний удар по Одеській та Миколаївській областях: цілили в портову інфраструктуру

У ніч на 26 липня російські війська завдали ракетного удару по південному узбережжю України: на Одещині влучили у приватні будівлі, у Миколаївській – в портову інфраструктуру.

ОК Південь: По півдні України завдано масованого ракетного удару, у тому числі із застосуванням авіації, у напрямку до Чорного моря. Випущено кілька ракет повітряного базування.

На Одещині є потрапляння до приватних будівель прибережних сіл з наступним займанням. На місцях працюють рятувальники. Попередньо постраждалих немає. На Миколаївщині атаковано портову інфраструктуру.

По Миколаївському району завдано удару із ЗРК С-300 з тимчасово окупованої Херсонщини. Є влучення в авторинок, інші відкриті території передмістя. Інформація про масштаби руйнувань та постраждалих уточнюється.

Глава Миколаївської ОВА Віталій Кім повідомив, що вранці 26 липня по Миколаєву було завдано масованого ракетного удару. За попередньою інформацією внаслідок влучення боєприпасів та їх уламків, вражено об'єкт критичної інфраструктури та автотранспортне підприємство.

Попередньо без жертв. Детальна інформація уточнюється. Також на околицях міста Миколаїв є прильоти ракет повітряного базування. Крім того, була спроба вразити портову інфраструктуру міста.

07:20. Зведення: На двох напрямках ЗСУ відбили штурми та відкинули ворога

Генштаб ЗСУ: На Краматорському та Бахмутському напрямках українські захисники відбили ворожі штурми та відкинули ворога.

03:30. Південь: ЗСУ знищили пункт управління ворожої армії

У районі П'ятихатки українські захисники знищили пункт управління, склад боєприпасів ворога, 48 загарбників та техніку росіян.

Оперативне командування Південь: «Ворог намагається підтягувати резерви живої сили та техніки за кримським напрямком. Вкотре ворожі сили кількістю в РТГр із залученням резервів спробували вчинити наступальні дії за направленням Іщенка до Білогірки. Зазнавши втрат, ретирувалися.

Протягом 25 липня противником завдано трьох ударів. Опівдні з літаків у напрямку тимчасово окупованої території випущено 2 ракети Х-59 по Миколаївській області. Одна крилата ракета потрапила поблизу Великого Артакового, друга – околицями Калуги. Без втрат. За годину в районі Новогригорівки вдарила пара Ка-52. Також без втрат. До вечора парами штурмовиків та ударних Ка-52 атаковано Андріївку. Втрат не допущено.

Українською авіацією завдано 7 ударів по місцях дислокації та розгортання підрозділів: 6 опорних пунктів, скупчення озброєння та військової техніки та командно-спостережного пункту у Бериславському та Херсонському районах області.

Узагальнені дані щодо ворожих втрат на півдні: 48 загарбників, 4 танки Т-72, ​​152-міліметрова гармата-гаубиця, самохідна артилерійська установка, 3 одиниці броньованої та 3 – автомобільної техніки. Знищено пункт управління 11-ї окремої десантно-штурмової бригади окупантів та їх склад боєприпасів у районі П'ятихатки».

01:00. Зеленський: ЄС має бити у відповідь на шантаж та терор рф

Президент Володимир Зеленський переконаний, що Євросоюз має у відповідь на кризи, які створює рф на ринках та в міжнародних відносинах, відповідати посиленням санкцій та остаточним розривом торгових відносин:

«Криза, створена рф, б'є по всьому світу і нікому не вдасться залишитися осторонь, коли рф провокує хаос на ринку продовольства, на енергетичних ринках або просто в міжнародних відносинах.

Треба нагадати про російські газові загрози. Так, навіть незважаючи на поступку турбіною для Північного потоку, рф не збирається відновлювати постачання газу європейським країнам відповідно до контрактів. рф застосовує різні форми терору – їй байдуже, від чого страждатимуть люди: голода, зимових холодів чи окупації.

І тому треба бити у відповідь. Не думати, як повернути якусь турбіну, а посилювати санкції. Робити все, щоб обмежити російські доходи не лише від газу та нафти, а й взагалі від будь-якого експорту, який ще лишається. І максимально розривати торговельні зв'язки з рф, бо кожен такий зв'язок – це потенційний засіб тиску для рф.

Переконаний, що 8-й пакет санкцій щодо росії має стати ще більш вагомим і значним, ніж нещодавно затверджений 7-й».

00:00. Початок 153-го дня війни, 26 липня

Все события войны:
Хронология войны по дням

Онлайн-трансляція українського телемарафона

Оцініть матеріал
(7)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.