Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна
| Оновлено 26 липня 2022, 09:36
7509
0

Орки намалюють 70%. День 152. Україна отримала танки від Польщі й Німеччини

Sport.ua проводить онлайн-трансляцію подій за понеділок, 25 липня

| Оновлено 26 липня 2022, 09:36
7509
0
Орки намалюють 70%. День 152. Україна отримала танки від Польщі й Німеччини
Донбасс.Реалии

152-й день війни. 25 липня. Президент рф владімір путін продовжує вести агресивну війну в Україні. У зв'язку із воєнною агресією Sport.ua перейшов на спеціальний режим роботи. Сайт висвітлює всі події, що відбуваються в Україні.

Редакція Sport.ua закликає всіх українців:

  • Друзі! Робимо все можливе для перемоги! Ми на своїй землі. Правда на нашому боці, ворог буде розбитий, перемога буде за нами! Слава Україні!

Онлайн-трансляція подій, 25 липня

23:59. Зеленський закликав ЄС бити у відповідь на шантаж та терор рф

Президент Володимир Зеленський переконаний, що Євросоюз має у відповідь на кризи, які створює рф на ринках та в міжнародних відносинах, відповідати посиленням санкцій та остаточним розривом торгових відносин:

«Криза, створена рф, б'є по всьому світу і нікому не вдасться залишитися осторонь, коли рф провокує хаос на ринку продовольства, на енергетичних ринках або просто в міжнародних відносинах.

Треба нагадати про російські газові загрози. Так, навіть незважаючи на поступку турбіною для Північного потоку, рф не збирається відновлювати постачання газу європейським країнам відповідно до контрактів. рф застосовує різні форми терору – їй байдуже, від чого страждатимуть люди: голода, зимових холодів чи окупації.

І тому треба бити у відповідь. Не думати, як повернути якусь турбіну, а посилювати санкції. Робити все, щоб обмежити російські доходи не лише від газу та нафти, а й взагалі від будь-якого експорту, який ще лишається. І максимально розривати торговельні зв'язки з рф, бо кожен такий зв'язок – це потенційний засіб тиску для рф.

Переконаний, що 8-й пакет санкцій щодо росії має стати ще більш вагомим і значним, ніж нещодавно затверджений 7-й».

23:00. Буданов очолить також комітет з розвідки при президенті України

Керівник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов очолить також комітет із розвідки при президенті України.

Володимир Зеленський: «Прийняв сьогодні важливі кадрові рішення. Зокрема, керівник Головного управління розвідки Кирило Буданов очолюватиме і комітет із розвідки за президента України.

Новим командувачем Сил спеціальних операцій ЗСУ призначено бойового генерала Віктора Хоренка, а генерала Григорія Галагана перекладають на інший напрямок і з метою оновлення Служби безпеки України призначено першим заступником керівника Центру спеціальних операцій А СБУ».

22:20. Ердоган про обстріл росією порту Одеси: Ми не хотіли, щоб це сталося, але це сталося

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган заявив, що після обстрілу російськими військами порту в Одесі й надалі чекає від усіх учасників зернової угоди дотримання своїх зобов'язань (TRT):

«Ми бачимо, наскільки педантичний ще процес у зв'язку з атакою на порт Одеси в суботу. Ми не хотіли, щоб це сталося, але це сталося. Очікуємо, що кожен виконуватиме свою частину угоди. Її провал обернеться проти нас усіх.

Нашим пріоритетом з самого початку вторгнення рф в Україну був справедливий і усталений світ після досягнення режиму припинення вогню. Сподіваюся, що цього вдасться досягти».

21:10. Зеленський: Україна розпочинає експорт зерна, але контроль безпеки – за партнерами

Президент Володимир Зеленський підтвердив, що Україна зробила все, що від неї залежить для початку експорту зерна, але контроль за дотриманням виконання домовленостей, зокрема, Росією, мають здійснювати Туреччина та ООН.

Володимир Зеленський на прес-конференції з президентом Гватемали Алехандро Джамматеї сказав: «Ми, я вважаю, обов'язково почнемо експорт, щоб ще раз довести всьому світу, що Україна не блокує експорт. А з безпеки – нехай партнери дивляться.

Порушником домовленостей одразу стала росія, військові якої вдарили по Одеському порту вже після підписання документів у Стамбулі. З боку України все готове на початок експорту.

Ми все зробили, підготували. З нашого боку, коридор є. У наших водах контролює усі Україна. Перевірки у наших водах робитиме лише Україна. А далі вже питання Організації об'єднаних націй та Туреччини, наскільки вони можуть контролювати рф, яка показала, що може бити ракетами навіть після домовленостей».

20:40. Словаччина розгляне можливість надання Україні 11 винищувачів МіГ-29

Міністр оборони Словаччини Ярослав Надь заявив, що країна розгляне можливість передачі Україні 11 винищувачів МіГ-29 після того, як словацькі повітряні сили перестануть їх експлуатувати (Sky News).

На прес-конференції у Братиславі з головою Міноборони Великобританії Беном Уоллесом Надь сказав, що з кінця серпня словацькі військово-повітряні сили припинять експлуатацію МіГ-29, і після цього Чехія та Польща візьме на себе захист повітряного простору Словаччини.

Ярослав Надь: «Одразу після того, як ми приземлимо МіГ-29, а чехи та поляки візьмуть на себе контроль за повітряним простором (Словаччини), ми зможемо обговорити майбутнє МіГ-29.

Ми не можемо просто віддати літаки без заміни чи грошей – один МіГ-29 коштує приблизно 35 млн євро. Ми відкриті для обговорення того, щоб пожертвувати ці МіГ-29 Україні, але, звичайно, це вимагатиме, я б сказав, ширшої дискусії щодо обліку фінансових аспектів та всіх інших аспектів доставки, тому рішення ще не ухвалене».

20:00. Зеленський змінив командувача Сил спеціальних операцій

Президент Володимир Зеленський звільнив Григорія Галагана з посади командувача Сил спеціальних операцій ЗСУ та призначив на цю посаду Віктора Хоренка.

Указ Президента від 25 липня: «Звільнити Галагана Григорія Анатолійовича з посади командувача Сил спеціальних операцій Збройних Сил України».

Іншим указом Зеленський призначив на посаду командувача ССО Віктора Хоренка.

19:30. Зведення: Біля Вуглегірської ТЕС ворог має частковий успіх, на інших напрямках зазнає втрат

ЗСУ завдали росіянам значних втрат на Харківському напрямку, проте біля Вуглегірської ТЕС окремі підрозділи ворога мають частковий успіх.

19:00. Подоляк пояснив, чому Зеленський звільнив Демченка із РНБО

Радник голови ОП Михайло Подоляк заявляє, що звільнення Руслана Демченка з посади першого заступника секретаря РНБО пов'язане з його станом здоров'я та оптимізацією роботи РНБО під нові виклики війни (УП):

«Чудово розумію, що хочеться сенсацій. Але в цьому випадку йдеться про інше. З одного боку, президент продовжує кардинально змінювати роботу блоку безпеки та оборони з урахуванням викликів воєнного часу. Сьогодні потрібні винятково швидкі професійні рішення. Більше того, сьогодні є виснажливий формат війни. Не всі менеджери з різних причин можуть утримати цей темп, ритм, навантаження. Ми ж говоримо в даному випадку про вкрай тяжку модераційну роботу 24 на 7.

Тому з особистих причин, пов'язаних зі складним станом здоров'я, пан Демченко не зможе продовжувати виконувати роботу, оскільки потребує серйозного лікування. Демченко є професійним дипломатом, який активно працював на різних посадах державної служби протягом практично всього часу незалежності України, і з першого дня повномасштабного вторгнення перебував на робочому місці у Києві.

Отже сьогодні президент прийняв певні кадрові рішення, перерозподілив обов'язки між іншими членами команди, оптимізував роботу РНБО під нові виклики нинішнього формату війни».

18:20. Євросоюз виділив Україні майже 1,6 млрд євро на відновлення

Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) у понеділок виділив Україні 1,59 млрд євро фінансової допомоги для відновлення найважливішої пошкодженої інфраструктури та важливих проектів, спрямованих на задоволення невідкладних потреб українців (УП).

Кошти виділені в рамках програми термінового реагування Європейського інвестиційного банку EIB Ukraine Solidarity. Це вже другий пакет допомоги в рамках програми: перший у розмірі 668 мільйонів євро було повністю виплачено протягом місяця після початку війни.

З 1,59 млрд євро, передбачених другим пакетом фінансової допомоги, 1,05 млрд буде надано Україні негайно – вони будуть спрямовані насамперед на ремонт пошкодженої інфраструктури та невідкладні заходи в енергетиці.

Інші 540 млн євро будуть спрямовані на відновлення проектів ЄІБ в Україні, де це можливо в галузях енергетики, енергоефективності, доріг, транспорту, освіти та інфраструктури, а також програм реконструкції та відновлення. Точний час виділення цих коштів залежатиме від стану просування основних проектів.

17:30. Січеславські десантники знову вразили Іглою російського Алігатора

Бійці 25-ї окремої повітрянодесантної Січеславської бригади ДШВ збили черговий російський вертоліт:

Січеславські десантники влучним пострілом із ПЗРК Іглою приземлили ворожого Алігатора – бойовий вертоліт Ка-52.

Це новітня одиниця російської бойової авіації, що випускається з 2008 року, має на озброєнні гарматну установку з лазерною системою наведення, протитанковий ракетний комплекс, авіабомби та іншу зброю. Вартість Ка-52 становить понад 16 млн доларів.

17:00. У Донецьку зібралися намалювати на референдумі 70% за приєднання до рф

Підконтрольне Кремлю угруповання ДНР планує імітацію референдуму по всій території Донецької області з результатом 70% голосів за приєднання до Росії (Донбас Реалії)

Журналісти отримали від своїх джерел в одному з розвідувальних органів України документ окупантів та їх посібників: Стратегія підготовки та проведення референдуму про вступ ДНР до складу рф.

Наразі на окупованих територіях формують списки виборців, у тому числі через центри видачі гуманітарної допомоги, та створюють виборчі комісії. Зокрема, заплановано використання так званих вуличних виборчих комісій, розміщених у наметах.

Відповідно до стратегії, голосувати на окупованих територіях потрібно за допомогою мітки виборця: на вказівний палець наносять чорнило, яке кілька діб не стирається. Мовляв, це ефективний спосіб для країн, де документи, які б підтверджували особу, не стандартизовані.

У документі розписано кілька етапів так званої PR-кампанії, проте дати псевдореферендуму немає. За інформацією джерела, один із варіантів, який розглядає росія – 11 вересня. У стратегії зазначено, якими кількісно мають бути явка та підтримка, щоб вписатися у 70%.

16:10. На Волині ППО збила два безпілотники, є жертви від уламків

У Волинській області засобами протиповітряної оборони збили два безпілотники, але уламки призвели до загибелі однієї людини та поранення ще двох.

Голова Волинської ОВА Юрій Погуляйко: Сьогодні 25 липня на Волині було чути вибухи. Це робота протиповітряної оборони. Зокрема, військові збили два БПЛА. Уламки одного з них пошкодили приватні будинки. На жаль, внаслідок падіння уламків є жертви. Одна людина загинула, кілька поранених перебувають у лікарні».

Командування Захід Повітряних сил заявило, що у понеділок на північно-західному напрямку було виявлено два ворожі БПЛА, які перетнули повітряний простір України з боку Білорусі та вели повітряну розвідку об'єктів у Волинській області.

На перехоплення БПЛА було піднято винищувач, також спрацювала українська система протиповітряної оборони. Два ворожі БПЛА були знищені. Уламки однієї з зенітних ракет впали на житловий будинок, повідомили у ПК Захід.

15:40. Харківські угоди: двом екс-міністрам оголошено підозру в держзраді

За погодження Харківських угод на користь рф правоохоронці повідомили про підозру у державній зраді двом колишнім членам уряду (ДБР, Офіс генпрокурора). Йдеться про екс-міністра закордонних справ Костянтина Грищенка та колишнього главу Мін'юсту Олександра Лавриновича.

За даними слідства, у квітні 2010 року підозрювані за попередньою змовою групою осіб з колишніми президентом (Янукович) та прем'єр-міністром (Азаров), діючи на шкоду суверенітету, територіальній цілісності та недоторканності, обороноздатності, державній та економічній безпеці України, Конституції України, без фактичного розгляду проекту угоди та проведення обов'язкової правової експертизи, погодили її без зауважень.

Внаслідок таких дій підозрюваних та інших осіб у квітні 2010 року було погоджено, підписано та ратифіковано угоду, якою на 25 років було продовжено термін перебування Чорноморського флоту рф на території України. Це створило сприятливі умови для подальшого переоснащення та модернізації озброєння Чорноморського флоту рф, а також його збільшення на території АР Крим та Севастополя замість виведення з України.

В ОДП уточнюють, що заступник генерального прокурора підписав повідомлення про підозру колишньому міністру юстиції, а слідчі ГБР за згодою прокурора оголосили підозру колишньому міністру закордонних справ. За оперативною інформацією, фігуранти перебувають за кордоном, тож підозри оголошено заочно. Розслідування продовжується.

15:00. Рєзніков: Артилеристи філігранно працюють з HIMARS, обрізаючи постачання армії рф.

Міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що українські артилеристи філігранно застосовують високоточну західну зброю, зокрема HIMARS:

«Хаймерси наші артилеристи використовують дуже філігранно – як хірург скальпелем працюють. І видно навіть на фото деяких мостових переправ дуже чітко укладені (снаряди) у районі шва цього мостового з'єднання.

Був звіт наших колег – по суті, вони підтвердили нашу інформацію, але вони її паралельно мали завдяки супутниковому спостереженню: кількість знищених складів боєприпасів орків, кількість командних пунктів, йдеться про півсотні об'єктів лише щодо місць, де зберігаються боєприпаси.

Що, відповідно, обрізає їх логістичні ланцюжки та позбавляє їх здатності вести активні бойові дії, насипаючи по великій кількості снарядів та пострілів по нашим Збройними силами.

Західні партнери вже побачили, що українські захисники працюють професійно та ефективно, цілі вибираються дуже зрозуміло та ефективно вражаються. Це збільшує рівень довіри та готовність надавати нову допомогу.

14:20. У росії хочуть «відновлювати» Маріуполь до 2040 року

Згідно з документом української розвідки, Кремль запланував відновлення окупованого Маріуполя Донецької області у три етапи – до кінця 2022 року, з 2023-го до 2025-го та до 2040 року (Донбас.Реалії)

Про «відновлення» окупованого Маріуполя свідчить Концепція майстер-плану розвитку міста, створена в міністерстві будівництва та житлово-комунального господарства росії. Відповідно до нього, завдання на першому етапі – відновити життєво необхідну інфраструктуру, а також особливу увагу приділено зоні розміщення цвинтаря, для якої рекомендовано використати територію аеропорту.

До 2025 року заплановано будівництво житла, відновлення та розвиток інженерної та транспортної інфраструктури.

До 2040 року в російському уряді хочуть забезпечити бюджетну ефективність та економічну самодостатність територій міста. Також декларується будівництво залізничної дороги Волноваха – Маріуполь та формування міжнародного транспортного коридору, тобто автомагістралі через Маріуполь до анексованого Криму та Одеси.

Щодо Азовсталі, у концепції розписано чотири варіанти – відновлення виробництва, створення якогось суспільно-ділового майданчика та два сценарії будівництва парку. Ватажок так званої ДНР Денис Пушилін заявив, що на місці заводу Азовсталь хочуть зробити технопарк або просто паркову зону.

13:50. В Україну прибули перші ЗСУ Gepard із Німеччини

Німеччина розпочала постачання зенітних самохідних артилерійських установок Gepard в Україну (УП).

Міністр оборони Олексій Резніков: «Сьогодні офіційно зайшли три перші Gepard. Це зенітно-ракетні комплекси, до яких нам передано десятки тисяч набоїв. Ми очікуємо перші 15 Gepard. Троє сьогодні заїхали до України. Вони сьогодні вже у розпорядженні Збройних сил України».

У середині липня офіційний Берлін опублікував список озброєнь, які ще планується поставити Україні, серед яких 30 ЗСУ Gepard. Постачання боєприпасів для Gepard раніше вважалося проблемою, оскільки було доступно лише трохи менш ніж 60 тисяч 35-мм снарядів.

Gepard може стріляти зі швидкістю до 1000 пострілів за хвилину. Втім, у реальних умовах він стріляє короткими чергами, пристосованими до мети. Після кількох тижнів зусиль офіс німецького уряду спільно з Міністерством оборони Норвегії знайшли виробника, який може виготовляти додаткові боєприпаси. Раніше виробник систем провів навчання українських солдатів у Німеччині з використання установок.

13:20. Зеленський звільнив заступника секретаря РНБО Демченка

Президент Володимир Зеленський звільнив Руслана Демченка з посади першого заступника секретаря Ради національної безпеки та оборони України.

Зеленський підписав указ про звільнення Демченка 25 липня: «Звільнити Руслана Демченка з посади першого заступника Секретаря Ради національної безпеки і оборони України».

12:50. ЗСУ контролюють вогнем логістичні маршрути окупантів на Херсонщині

Збройні сили України тримають під вогненним контролем логістичні маршрути російських загарбників у Херсонській області, що збільшує перевагу українських військових.

Речник прес-центру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк: «Ми контролюємо вогненним контролем логістичні маршрути та способи пересування, вони намагаються приховати підвезення боєприпасів під виглядом гуманітарних вантажів, це теж постійна практика, яку ми знаємо ще з часів їхньої дії на Донбасі.

Але дуже великих потужностей у них немає і немає можливості використовувати ті логістичні шляхи, які ми контролюємо. Це теж створює умови для того, щоб наша перевага була все більшою і більшою.

У Херсонській області зараз триває контрбатарейна тактика – дистанційна боротьба (обстріли здалеку та авіаційні удари), оскільки підходи одного підрозділу до іншого недоцільні через фактор відкритої місцевості».

12:10. Польща передала Україні танки PT-91 Twardy

Речник Агентства озброєнь Міністерства національної оборони Польщі Кшиштоф Платек повідомив про передачу Україні польських танків PT-91 Twardy:

«Польща заповнить прогалину, яка утворилася через передачу танків Україні, постачаннями танків з Південної Кореї. Пробіл у більш ніж 200 танків Т-72, ​​пробіл у певній кількості PT-91, за ним я не можу сказати кількість, буде заповнений повністю, і навіть з подвоєною силою, тому що це танки набагато вищого рівня якості».

В Офісі Президента України підтвердили, що танки PT-91 Twardy від Польщі вже в Україні. Про яку кількість танків йдеться, не повідомляється.

11:00. Знищено 3 засоби ППО та 7 артилерійських систем росіян

За останню добу захисники України знищили 3 засоби протиповітряної оборони та 4 крилатих ракет росіян, а також 5 безпілотників, 8 бойових броньованих машин, 2 реактивні системи залпового вогню та 7 артилерійських систем.

Генеральний штаб ЗСУ: Найбільші втрати противник зазнав на Краматорському напрямку. Загальні бойові втрати російської армії з 24 лютого до 25 липня орієнтовно склали:

  • особового складу – близько 39700 (+180) осіб ліквідовано
  • танків ‒ 1730 (+8) од.
  • бойових броньованих машин ‒ 3950 (+8) од.,
  • артилерійських систем – 876 (+7) од.,
  • РСЗВ ‒ 257 (+2) од.,
  • засоби ППО ‒ 116 (+3) од.,
  • літаків – 222 (+1) од.,
  • вертольотів – 188 (+0) од.,
  • БПЛА оперативно-тактичного рівня – 719 (+5),
  • крилаті ракети ‒ 174 (+4),
  • кораблі /катери ‒ 15 (+0) од.,
  • автомобільної техніки та автоцистерн ‒ 2832 (+9) од.,
  • спеціальна техніка – 73 (+0).

09:30. ЗСУ ліквідували 100 росіян у готелі в Красному Лучі

Збройні сили внаслідок попадання готелем у місті Красний Луч Луганської області в ніч на 24 липня знищили 100 військових, уточнили в Управлінні стратегічних комунікацій.

Управління стратегічних комунікацій Збройних сил: українські військові потрапили до командного пункту росіян, який знаходився у готелі міста Красний Луч. Внаслідок влучення 100 росіян загинули, є оптимістичні прогнози, що кількість убитих зросте через травми.

08:40. Кіссінджер закликав у жодному разі не поступатися територією України

Колишній держсекретар США Генрі Кіссінджер закликав під час можливих майбутніх переговорів з москвою не поступатися територією України, захопленою під час російського вторгнення (ZDF):

«Як би там не було, переговори однозначно доведеться базувати на необхідності запобігти жертвам. І якщо відповідальні у країнах це вирішать перед переговорами, це правильно. Вони повинні спочатку встановити межі того, чим вони за жодних обставин не поступляться. І відмова від української території не має бути однією з умов, які ми можемо прийняти.

Західні лідери з питання переговорів з рф мають повною мірою координувати свою позицію з жертвою агресії. Президент України неодноразово, і навіть зовсім недавно, заявляв, що він не вестиме переговори про жодні українські території, які були українськими на момент початку війни. Тож про що тут домовлятися? Ну тільки про те, що росія має очистити всі території, які вона захопила після того дня після початку війни».

07:10. Українські військові відбили ворожий штурм на двох напрямках.

ЗСУ відбили ворожі штурми на Краматорському та Бахмутському напрямках.

05:30. ISW: росіяни хочуть закріпитися на березі Вуглегірського водосховища

росіяни сподіваються закріпитися на північному березі Вуглегірського водосховища

Американський Інститут дослідження війни (ISW) зазначає, що імовірно російські війська планують просуватися на північ від Бахмута пересіченою місцевістю. Аналітики пишуть, що попередні спроби росіян просунутися з півдня від Бахмута були значною мірою зупинені в Світлодарську водними особливостями.

24 липня російські війська здійснили обмежені наземні атаки на північний захід від Слов'янська, на схід від Сіверська та на південь від Бахмута, обмежені наземні атаки на Херсонщині. Крім того, ISW пише, що за останній тиждень ЗСУ пошкодили всі три контрольовані росією мости, які ведуть до Херсона.

04:00. ЗМІ: У Харкові пролунало понад 20 вибухів

У Харкові пролунало понад 20 вибухів, також повідомляється про вибухи в Миколаєві.

За даними джерел, у Харкові вибухи були переважно на південному сході міста. У Харківській та Миколаївській областях були повітряні тривоги.

02:30. ЗСУ знищили на півдні склади з боєприпасами та наглядовий пункт нацгвардії рф

ЗСУ на півдні знищили командно-наглядовий пункт 785-го окремого загону спецпризначення нацгвардії рф, два склади з боєприпасами та протитанковий ракетний комплекс Фагот.

ОК Південь: знищено 66 росіян, п'ять танків, дві самохідні гаубиці Гвоздика, три одиниці броньованої та дев'ять – автомобільної техніки. Також ЗСУ знищили безпілотник Мерлін-ВР поблизу Іванівки, де росіяни намагалися провести повітряну розвідку.

Українська авіація завдала п'яти ударів по ворогові. Зокрема, атаковано 3 ворожих опорних пункти у Бериславському районі, пари Мі-8 та Мі-24 відпрацювали 2 ворожих опорних пункти у Херсонському. Загалом ракетно-артилерійські підрозділи виконали близько 190 вогневих завдань. У ніч на 24 липня ракетно-артилерійські підрозділи знищили батарею ЗРК С-300 у районі Зеленотропінського на Херсонщині.

01:00. Зеленський: Чи зможемо зробити те, що не вдавалося минулим поколінням

Президент Володимир Зеленський заявив, що українці зможуть зробити те, що не вдавалося минулим поколінням:

«Берегти єдність і працювати разом на перемогу – найважливіше національне завдання, яке ми обов'язково виконаємо. Отже, зможемо зробити те, що не вдавалося зробити минулим поколінням.

Це стосується і нашого захисту в цій війні за незалежність, і нашого руху до об'єднаної Європи, до повноправного членства в ЄС, і нашої здатності стати однією з найсучасніших держав світу. Немає зараз тих, хто в цьому сумнівався б. Є тільки ті, хто сперечаються, як цього досягти.

Наступного тижня українці вперше відзначать День української державності 28 липня. Відзначимо під час такої жорстокої війни, на шостому її місяці після восьми років війни на Донбасі. Але відзначимо. Попри все. Бо українців не зламати. День української державності затверджуватиме зв'язок українців, що нині живуть, з багатьма поколіннями нашого народу.

Тільки ті, хто зовсім не знає правди історії і зовсім не відчуває її сенсу, могли ухвалити рішення атакувати нас після всього, що пройшов наш народ, після всього, чого ми навчилися за століття. Українці ніколи не віддадуть своєї незалежності і не зламаються зсередини, як це бувало не раз, і не цього разу».

00:00. Початок 152-го дня війни, 25 липня

Все события войны:
Хронология войны по дням

Онлайн-трансляція українського телемарафона

Оцініть матеріал
(7)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

У кого 9.8? Стали відомі оцінки Зінченка і Мудрика за матч Арсенал – Челсі
Футбол | 24 квітня 2024, 00:35 2
У кого 9.8? Стали відомі оцінки Зінченка і Мудрика за матч Арсенал – Челсі

«Каноніри» перемогли з рахунком 5:0

Виграй футболку Зінченка з підписом за донат
Війна | 24 квітня 2024, 13:42 1
Виграй футболку Зінченка з підписом за донат

Всі кошти підуть на FPV-дрони в підрозділ, де служить журналіст Sport.ua Михайло Шаповалов

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.