Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 17 липня 2022, 17:19
3667
1

Райан не залишив шансів Фортуні і збирається вийти на Джервонту

Хав’єр виглядав з Гарсією як хлопчик для биття

| Оновлено 17 липня 2022, 17:19
3667
1
Райан не залишив шансів Фортуні і збирається вийти на Джервонту
Getty Images/Global Images Ukraine. Райан Гарсія

 

Райан Гарсія (23-0, 19 КО) переміг Хав’єра Фортуну (37-3-1, 26 КО). Американець зробив це так, неначе проти нього був не досвідчений домініканець, з яким ще рік тому фанати та експерти сумнівались, чи ставити на Райана, а якийсь непоганий новачок.

Хав’єр не придумав, що протиставити такому сильному та великому візаві, а Гарсія вже готовий до більш гучних опонентів. Одного з них він вже позначив.

Рік тому Фортуна здавався конкурентним опонентом. Тепер Райан не залишив йому жодного шансу

Поєдинок проти Хав’єра Фортуни мав відбутись ще у 2021 році. Тоді домініканець йшов на серії з трьох перемог поспіль і здавалось повернувся до адекватної фізичної, технічної та психологічної форми. Гарсія теж якраз нокаутував Люка Кемпбелла, відправивши його на пенсію, тому зустріч обіцяла стати достатньо цікавою.

Але поєдинок зірвався. Райан заявив, що йому треба перепочити, що у нього депресія і він поки що не боксуватиме. Відпустка була недовгою – декілька місяців без боксу, соціальних мереж та гучного оточення, але за цей час Фортуна встиг програти ще раз – Джозефу Діасу у класному поєдинку, де перемогу можна було б давати і туди, і туди, але американець зробив все ж трошки більше.

Гарсія повернувся, але вийшов проти Еммануеля Тагое. Поєдинок не вийшов. Райан переміг, але дивитись не було на що. Тагое не міг, Гарсія не те, щоб не хотів, але не намагався. Але все можна було списати на перший бій під керівництвом нового тренера – Гарсія пішов від тренера Канело, з яким довго співпрацював. І, схоже, аргументація схожа на правду.

Поєдинок проти Фортуни, безумовно, не виглядав, як битва титанів. Гарсія вважався фаворитом. Він молодший за суперника на десять років, хоча важливіша кількість поєдинків, тому що загалом 33 роки – нормальний вік для легкої ваги. Просто Хав’єр пройшов не одну важку битву. Райан більший і набагато: вищий майже на десять сантиметрів, має більший розмах рук.

Getty Images/Global Images Ukraine

Але при всьому цьому, Хав’єр точно не виглядав хлопчиком для биття. Рівно до виходу у ринг.

У Фортуни не пішло. Він спробував попрацювати агресивно – наткнувся на контрдії. Спробував ловити на помилках – не діставав та не встигав. Хав’єр виглядав безпорадним, окрім декількох епізодів. Непогано почав атакувати у другому раунді, і в цілому трихвилинку провів активно та добре, хоч і упіймався на декілька ударів.

У третьому дістав Гарсію силовим ударом. Але і це не спрацювало – Райан просто не відчув сили удару опонента.

Загалом, у Фортуни не вийшло нічого. Хороший, технічний шульга нічого не зміг зробити в першу чергу через габарити, а в цілому через вкрай впевнену роботу суперника першим номером.

Райан атакував регулярно та методично. Просто давив суперника, пробивав джебом і одразу шукав варіанти для силового влучання. Найперше знайшов боковий по тулубу – він прилетів у четвертому раунді, ніби скопійований із такого ж удару по Люку Кемпбеллу. Але Фортуна встав – виплюнув капу, взявши ще час для перепочинку.

Далі довелось бігати колами від візаві, який відчув дострокову перемогу. В п’ятому раунді це продовжилось і знову прилетіло звідти ж – Хав’єр знову на коліні після пропущеного удару по тулубу, знову випльовує капу та корчиться. Але і тут домініканець дожив до гонгу. З боксом виходило не так добре, як із силою волі.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by DAZN Boxing (@daznboxing)

Але довго таке продовжуватись не могло. Великий суперник все ж знайшов вихід – боковий у скроню та третій нокдаун за три раунди. Рефері дав відмашку і правильно зробив.

Що далі?

Глобально для Фортуни нічого не змінилось. Хав’єр програв фавориту, хоч і розгромно. Якщо дозволять сили та здоров’я, проведе ще декілька поєдинків. Удар домініканець тримає добре, але виходити на таких же великих суперників не варто – діла не буде.

У Райана цікавий етап в кар’єрі. Нарешті час виходити на величезні поєдинки. Гарсія готовий і фізично, і психологічно, і вже робить все, щоб такий поєдинок організувався.

Американець викликає на бій Джервонту Девіса вже давно – ще до Фортуни зазначив, що готовий боксувати зі співвітчизником. Потім - що перемовини між командами були. Потім – після перемоги над Фортуною – що хоче поєдинку з Джервонтою, бо потребує визнання: «Я хочу боксувати з Джервонтою Девісом. Я хочу, щоб мене цінували. І я надеру йому дупу, ось побачите».

Потенційно, це один з найголовніших мегафайтів 2022 року. Єдине, Райан не впевнений, що хоче залишатись у легкій вазі – думає над переходом до напівсередньої вагової категорії і впевнений, що Девіс зустрінеться з ним в рамках нової ваги.

Але логіки у цьому небагато, тому що сам Джервонта сказав, що легка вага зараз – крайня точка для нього і нікуди підійматись він не збирається.

Проте, про категорію хлопці точно домовляться. Головне, щоб домовились взагалі, тому що поєдинок просто супер. Не найбільший, але вкрай потужний Джервонта проти здоровенного, але частенько пропускаючого Райана Гарсії. Інтригуюче протистояння боксерів у розквіті сил. Фантастика.

Оцініть матеріал
(14)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Добрий Кіт
Цей хлопчина нокаутує шлепковатого Гномаченка