Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 10 липня 2022, 15:22
6378
0

Чісору нарешті не засудили. Дерек має шанси на декілька великих боїв

Британець взяв реванш у Кубрата Пулєва

| Оновлено 10 липня 2022, 15:22
6378
0
Чісору нарешті не засудили. Дерек має шанси на декілька великих боїв
Getty Images/Global Images Ukraine

Дерек Чісора (33-12, 23 КО) переміг Кубрата Пулєва (29-3, 14 КО) у поєдинку-реванші. Вперше хлопці зустрілись у 2016 році – тоді Кубрат переміг розділеним рішенням суддів. Цього разу все навпаки – розділене рішення, але на користь Чісори. І у значно веселішому поєдинку.

Якби і тут Дереку не віддали перемогу – можна було б закатити скандал. Нарешті.

Чісора багато разів програвав, але часто перемогу віддавали не йому неправильно. Цього разу були такі ж переживання

Дерек Чісора програвав дванадцять разів. Бо боксував з топами, бо погано підготувався, бо просто суперник був кращим – це все зрозуміло. Але часто опонентам просто так віддавали перемоги. Бо могли.

Де точно немає питань – так це у дострокових поразках. Досягли дострокової перемоги у ринзі з Дереком Тайсон Ф’юрі у реванші (кут відмовився від продовження), Девід Хей (шалений нокаут) та Ділліан Вайт (яскравий нокаут). Поки що все.

Також немає питань щодо поразок Віталію Кличку та Олександру Усику – українці просто були краще. У кожного були свої проблеми з британцем, але перемоги однозначні. Також достатньо впевнено, хоч і без вогню перемагав Тайсон Ф’юрі у їхньому першому поєдинку. Все інше – в обидва боки.

Дерек точно не програвав Хеленіусу, але судді побачили щось інше. Малоймовірно - Агіту Кабайелу та точно ні - Джозефу Паркеру у першому поєдинку. Але судді вирішили по-іншому.

Тому і тут були запитання. Домашня арена не допомагає Чісорі – йому там присуджували трошки не те, на що він розраховував, не один раз. Треба було працювати і перемагати впевнено. Загалом, саме це Дерек і зробив.

Стартові раунди точно шокували Пулєва. Кубрат весь час перед поєдинком питав Чісору, що ж такого нового він навчився за шість років з їхньої першої зустрічі, що його здивує. Болгарин справді не розумів, що суперник став сильнішим, атлетичнішим та більш сконцентрованим.

Перші толкові джеби прилетіли в голову Чісори тільки у четвертому раунді. Довжелезні руки та чітка робота передньою рукою мала б зупинити британця, але загалом йому було все одно. І не тільки тому, що він став якимось куленепробивним. Ще й тому що від недостатньо різких ударів опонента Дерек чудово йшов, рухаючи головою. Кубрат все ж забув, що не тільки суперник, а й він змінився за останні шість років – тепер йому 41 рік.

Getty Images/Global Images Ukraine

Чісора пробивав у корпус суперника. Часто неточно, але все ж регулярно закидав в голову. Загалом, був собою. Додав до агресії хороший джеб та бив ним у тулуб так багато та точно, що суперник ставав все більш скутим.

Не можна сказати, що бій був одностороннім. Пулєв виглядав стандартно добре. Влучав, часто комбінував. У деяких раундах Дерек просто бігав три хвилини за візаві без жодної результативної дії. Правий аперкот змусив ноги Чісори трохи підкоситись. Стандартно хороший болгарин. Лише постарілий. Пулєв не зміг принести нічого нового у ринг, на відміну від суперника, якого він постійно про це питав.

Поєдинок вийшов рівним з невеликою перевагою Чісори. Дерек розбив супернику лице у двох місцях і був достатньо жорстким, щоб забирати раунди навіть на фоні візуальної активності суперника.

Один з суддів побачив впевнену перемогу Кубрата. Куди він дивився – незрозуміло. Двоє інших віддали перемогу Дереку. Першу за останні три роки.

Що тепер?

Якщо це не кінець кар’єри Пулєва, то близька до цього стадія. Кубрат мав хороший вигляд, але недостатньо, щоб перемогти навіть вікового Чісору. Що вже казати про Усика чи Ф’юрі. При цьому, можна непогано протестувати декілька молодих боксерів типу Дюбуа, чий промоутер заявляв про готовність вийти на болгарина. А там вже можна і відпочивати.

Чісорі Хірн запропонував бій проти Вайлдера ще до зустрічі із Пулєвим:

«Я сказав Дереку: «Переможеш Пулєва – можеш отримати бій проти Вайлдера», – розповідав Едді. Варіант чудовий і фановий. Саме про шоу і яскраві влучання.

Getty Images/Global Images Ukraine

Інший цікавий варіант – Джозеф Джойс. Британець завеликий, Дерек забагато пропускає, але в грошах тут не образять нікого – британці прийдуть подивитись на ці розбірки, в яких буде багато розмінів.

Говорити про титул, навіть з поясом WBA International поки що не приходиться. Якщо повернеться Ф’юрі, вся ці чемпіонські справи затягнуться. Вони визначатимуть абсолютних чемпіонів, а претенденти чекатимуть декілька років. У Дерека з його віком та тисячами пропущених ударів просто немає часу чекати.

Треба робити шоу просто зараз. І у нього це чудово виходить.

Оцініть матеріал
(40)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Куртуа або Кепа. Лунін точно не зіграє у наступному матчі Реала у Ла Лізі?
Футбол | 02 травня 2024, 04:34 3
Куртуа або Кепа. Лунін точно не зіграє у наступному матчі Реала у Ла Лізі?

Найближчим часом Карло Анчелотті вирішить, хто гратиме проти «Кадіса»

Олександр Хижняк - надія українського боксу на Олімпіаді
Бокс | 01 травня 2024, 18:50 2
Олександр Хижняк - надія українського боксу на Олімпіаді

Які передчуття і мрії перед Олімпіадою

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.