Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
|
8627
0

Чісора проти Пулєва – веселий махач ветеранів. Не шукайте тут бокс

Ветерани влаштують махач у ринзі

Чісора проти Пулєва – веселий махач ветеранів. Не шукайте тут бокс
Getty Images/Global Images Ukraine

Дерек Чісора зустрінеться вдруге в кар’єрі із Кубратом Пулєвим. Реванш забарився – вперше боксери зустрічались аж у 2016 році, але це й на краще. На відміну від нудної тягомотини у Німеччині, цього разу має бути весело – боксери на черговому емоційному і фізичному підйомі. Настільки, наскільки це можливо в їхньому віці.

З першого поєдинку пройшло шість років. Зараз в ринзі будуть все ті ж, але трохи інші боксери

У 2016-му відбулась перша зустріч Дерека Чісори та Кубрата Пулєва. Боксували наче ті ж, але одночасно зовсім інші спортсмени. Дерек йшов на серії з п’яти перемог після дострокової поразки Тайсону Ф’юрі, коли Чісора просто заморився і його зняли. Для Пулєва це також був перший великий бій після дострокової поразки – у 2014 році Кубрат жорстко впав від рук Володимира Кличка, повернувся, щоб побити двох вкрай сумнівних опонентів, і вийшов на британця.

Зустріч відбулась у Німеччині і єдине, чим запам’яталась – тим, що ось через шість років хлопці вирішили провести реванш. Нічого особливого, цікавого чи такого, що хотілось би передивитись. Звичайний бій боксерів у Німеччині. Тоді здавалось, що Дерек вже закінчується, а Кубрату ще потрібен час на відновлення. Як виявилось, такий стан для британця – норма. Після нього він повертається тільки кращим.

Getty Images/Global Images Ukraine

Що за цей час тільки з боксерами не відбувалось! Чісора, наприклад, програвав ще шість разів. Тобто, з дванадцяти поразок загалом за кар’єру, шість Дерек отримав за останні шість років. Британець встиг перебоксувати ледь не з усіма топами і тими, хто біля цього статусу, один раз полетіти в нокаут, декілька разів спірно програти, закатати шалений реванш із Джозефом Паркером та програти Олександру Усику.

Пулєв теж не сумував, але будучи по натурі менш дієвою людиною, все відбувалося спокійніше. Після Чісори Кубрат перемагав Семюеля Пітера, Кевіна Джонсона, Х’юї Ф’юрі, Богдана Діну та Джеррі Форреста – відчутно менше активності, ніж у британця, але вона більш точкова. Програти теж встиг – Ентоні Джошуа у класичній сутичці, з яких британець виходить переможцем десять разів з десяти. В один момент Джошуа просто зрубав болгарського опонента і з посмішкою пішов додому та назустріч Олександру Усику.

А ще Кубрат боксував в боксі з рукавичками для ММА на руках. Для нього досвід вдалий, для суперника – ні. Пулєв влучив Френку Міру в першому раунді і забив того до нокауту.

Боксери підходять до реваншу у найкращій формі, щоб ми отримали шоу. Втрачати майже немає чого. Пулєву 41 рік, Чісорі – 38. Пенсія близько. Обидва бачили в ринзі все. Кубрат сподівається ще поборотись за титул чемпіона, якщо переможе британця. Дереку все одно – він хоче веселих грошових боїв, а там як вийде. Тому їхня зустріч зараз – просто чудове шоу з класною бійкою.

Багато фанів пишуть, що це зустріч збитих льотчиків-пенсіонерів. Та й що? Не всьому боксу бути інтелектуальним чи перспективним. Іноді він просто має бути веселим та конкурентним. Це все якраз про Чісора – Пулєв 2.

Так хто ж фаворит?

Звична для британця ситуація – опонент є фаворитом. В середньому, на Дерека можна поставити за 3. На візаві – за 1,36. Нічого собі розрив, але начебто і розумно. Все ж болгарин – кращий, як боксер. Розумніший, спокійніший.

Проте, головне питання тут – фізична готовність. На перший бій дивитись немає сенсу. Після Усика Чісора боксує краще, ніж у 2016 році – це факт. Чи потягне Пулєв темп Дерека та чи зможе британець задавати його – два головних запитання, від яких залежить, хто вийде переможцем.

Getty Images/Global Images Ukraine

Якщо знову буде біда у Чісори з боротьбою проти джебу та неможливістю боротись у клінчі – Пулєв може на тихій хвилі все і забрати. Якщо ж ні – цілком можливо, що Дерек переверне суперника. Саме таку ціль він собі ставить, судячи з заяв на всіх прес-конференціях: «Я мушу його вкласти», – постійно повторює Чісора.

Більше того, Дерек цілком може розраховувати і на перемогу за очками. Поєдинки у Великій Британії рідко допомагали взяти своє Чісорі, але, по-перше, він краще продає поєдинки, по-друге, за рахунок активності він справді може перемогти і за очками.

Але це буде складніше. Перестріляти Пулєва з його довжелезними руками та чудовим джебом вдавалось одиницям, і Чісора не виглядає, як той, хто може. Хіба, якщо зламає фізично. Але там вже і до дострокової перемоги близько.

Якщо дивитись букмекерські коефіцієнти, то все складається логічно: перемога Пулєва за очками – 2,35, нокаутом – 3,0; перемога Чісори за очками – 6,0, нокаутом – 5,0. Букмекери більше вірять в перемогу Кубрата рішенням суддів, ніж у нокаут, а у Дерека ситуація зворотна. І ось це – цілком логічно.

Загалом, чудове, найімовірніше яскраве та просто веселе протистояння, де окрім боксу: боротьба характерів та можливості на найближче майбутнє. Пулєв уже заявив, що йтиме за титулом. За яким – загадка, тому що поки що він ніде не претендент. Чісора може отримати бій проти Вайлдера – про це заявив Едді Хірн. Багато чого залежить і від самого Деонтея, але спершу треба перемогти, що цілком реально.

Поєдинок Дерек Чісора – Кубрат Пулєв відбудеться у суботу, 9 липня, у Лондоні. Орієнтовний час початку поєдинку - 23:00 за київським часом.

Оцініть матеріал
(43)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.