Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна
| Оновлено 08 липня 2022, 06:15
16403
0

Знешкоджено 115 тисяч рашистів. День 134. Чотири HIMARS навели жах на орків

Sport.ua проводить онлайн-трансляцію подій за четвер, 7 липня

| Оновлено 08 липня 2022, 06:15
16403
0
Знешкоджено 115 тисяч рашистів. День 134. Чотири HIMARS навели жах на орків
Getty Images/Global Images Ukraine. HIMARS

134-й день війни. 7 липня. Президент рф владімір путін продовжує вести агресивну війну в Україні. У зв'язку із воєнною агресією Sport.ua перейшов на спеціальний режим роботи. Сайт висвітлює всі події, що відбуваються в Україні.

Редакція Sport.ua закликає всіх українців:

  • Друзі! Робимо все можливе для перемоги! Ми на своїй землі. Правда на нашому боці, ворог буде розбитий, перемога буде за нами! Слава Україні!

Онлайн-трансляція подій, 7 липня

23:59. Зеленський: Нехай кожен російський капітан бачить український прапор на Зміїному

Президент Володимир Зеленський подякував українським захисникам, які звільнили острів Зміїний від російських загарбників:

«Хочу подякувати за завершальний етап боротьби за Зміїний – там встановлено наш національний прапор. Два місяці тривала операція. Розвідка, Сили спеціальних операцій, альфівці, СБУ, прикордонники, артилеристи, Військово-морські сили, Повітряні сили. І нехай тепер кожен російський капітан – корабель чи літак – бачить український прапор на Зміїному та знає, що нашу державу не зламати.

Українські партнери мають точну інформацію щодо оборонних потреб України в кожному з напрямків. Зокрема, це стосується протиповітряної оборони, сучасної реактивної артилерії. Чим більше буде оборонна допомога Україні зараз, тим швидше війна закінчиться перемогою України і меншими будуть збитки всіх країн світу, збитки США від російського тиску на демократичні суспільства».

22:00. Канада готує виняток із санкцій для Газпрому всупереч пропозиціям Києва

Канадський уряд має намір за погодженням з Німеччиною схвалити рішення про виключення з санкційного режиму для постачання турбін для газопроводу Nord Stream, що створить прецедент точкового зняття ембарго на вимогу держави-агресора (УП).

Як пояснив один із співрозмовників, формально це рішення Канада має ухвалити на прохання Німеччини. Формальною причиною для зняття санкцій, якщо рішення в результаті буде ухвалено, має стати аргумент про те, що це дасть росії технічну можливість відновити обсяги прокачування газу до ЄС.

Український уряд уже знає про наміри Канади погодитися з таким точковим зняттям з росії санкційних обмежень і вважає це рішення необґрунтованим та небезпечним для санкційного режиму, повідомило джерело в Міненерго.

21:20. путін вирішив залякати Україну: Ми всерйоз ще нічого не починали

путін, який розв'язав війну проти України, заявив, що в рф всерйоз поки що нічого не починали:

«Сьогодні ми чуємо, що нас хочуть перемогти на полі бою. Ну що тут скажеш. Нехай спробують. Ми вже багато чули, що Захід хоче воювати з нами до останнього українця. Це є трагедія для українського народу. Але схоже, все до цього і йде. Але всі повинні знати, що ми щось серйозно поки що нічого не починали. При цьому ми не відмовляємось і від мирних переговорів. Але ті, хто відмовляється, повинні знати, що що далі, то складніше їм буде з нами домовитися.

путін, який традиційно намагався залякати Україну і розповідав про загниваючий Захід, сидів за величезним столом подалі від людей. Він також заявив про зміцнення суверенітету росії як побічний ефект війни проти України.

Основною метою нападу на Україну путін назвав захист Донбасу та зміцнення безпеки самої росії. Провину за розв'язану війну проти України російський президент переклав на Захід та США, а також заявив, що Захід уже програв, бо почався «злам світопорядку по-американськи».

20:30. Спецоперація Зміїний: подробиці висадки на острів від ССО

Зведена група військ встановила українські прапори у різних частинах острова Зміїний.

Прес-служба Сил спецоперацій: уночі 7 липня до острова Зміїний на підводних носіях підійшли бойові плавці 73 морського центру СПП ім. кошового отамана Антіна Головатого ССО України. За допомогою спеціального обладнання вони обстежили прибережну зону на наявність протичовнових та протидесантних мін. Після встановлення проходу для човнів основної групи подали сигнал для продовження операції.

Першими на острів зійшли інженери, що розчищали прохід від мінних загороджень та пасток для решти групи. Після виходу на плато острова група приступила до виконання завдань: огляду місцевості, фіксації та збору даних про ворожу техніку, озброєння та матеріально-технічні засоби противника, завезених ним на Зміїний. За виконання завдання зведена група встановила українські прапори у різних частинах острова. Також над Зміїним було піднято прапор 73-го центру спеціального призначення СЗГ України.

У той час, коли наші воїни виконували завдання, російські судна розпочали маневрування у напрямку Зміїного. Виконавши завдання, зведена група залишила острів. Після цього росіяни завдали ракетного удару по Зміїному, потрапивши до пірсу. Група українських воїнів у повному складі неушкодженою повернулася на базу».

19:40. Генштаб: ЗСУ жорстко придушили спробу наступу ворога на Слов'янському напрямі

Вечірнє зведення Генштабу: на Харківщині російські військові намагаються стримати тиск ЗСУ, ворог прагне захопити всю територію Луганщини, посилює тиск на Донбасі.

19:00. росіяни знову вдарили по Харкову, є жертви

Окупанти завдали ударів по одному з районів Харкова: за попередніми даними, щонайменше троє людей загинули, п'ятеро отримали поранення.

Голова Харківської ОВА Олег Синєгубов: «Просимо мешканців Харкова бути максимально обережними, без потреби не знаходитесь на вулицях міста. Адже ворог б'є підступно, вражаючи житлові райони та цивільну інфраструктуру.

За оновленою інформацією обласного Центру екстреної медичної допомоги, внаслідок обстрілу Немишлянського району російськими окупантами 3 цивільних загинули, 5 отримали поранення.

За даними начальника Слідчого управління ГУНП у Харківській області Сергія Болвінова, місто обстріляли з РСЗВ Ураган осколково-фугасними снарядами.

ДСНС повідомляє, що їхні підрозділи виїжджали одразу за 4 адресами. Горіли приватні житлові будинки, гаражі з надбудовою, легкові та вантажні автомобілі, а також домашні речі у квартирі 9-поверхового житлового будинку.

18:00. У білорусі прямо загрожують напасти на Польщу у разі провокацій Заходу

Заступник начальника Генерального штабу збройних сил білорусі генерал-майор Руслан Косигін заявив, що у разі провокацій Заходу білоруські сили завдадуть ударів насамперед по інфраструктурі Польщі (БЕЛТА):

«Територія Польщі, як, однак, і країни Балтії, перетворюється на полігон, на території якого США планують розв'язати в Європі ще один кривавий конфлікт проти рф та її союзників. Зазначаються проведення військових навчань, а також спроби окремих польських політиків ініціювати повернення так званих польських земель, під якими маються на увазі західні регіони України та Білорусі. Це все — підготовка до ведення воєнних дій на східному напрямі на фоні деградації країн Західної Європи та фактичної втрати ними самостійності у прийнятті рішень.

У той же час – і це слід розуміти насамперед польському керівництву – у разі початку конфлікту територія Польщі з її військовою інфраструктурою стає першочерговим об'єктом удару, а саме центри прийняття рішень, елементи системи управління, пункти постійної дислокації національних збройних сил, арсенали та бази, а також критично важливі об'єкти їхньої економіки та транспортної інфраструктури. На Заході повинні чітко розуміти, що наша відповідь на будь-які збройні провокації однозначно буде адекватною та жорсткою».

17:15. Зеленський відреагував на відставку Бориса Джонсона

Президент України Володимир Зеленський упевнений, що відставка Бориса Джонсона з посади прем'єр-міністра Великобританії не вплине на політику Лондона щодо російсько-української війни (CNN)

Глава держави назвав Джонсона справжнім другом України і висловив упевненість, що політика Британії щодо України після його відставки найближчим часом не змінюватиметься.

Зеленський також додав, що Україна багато отримала від відносин із Джонсоном, насамперед – військову підтримку. Він підтвердив, що проведе телефонну розмову із британським прем'єром після його відставки.

16:50. Європарламент схвалив 1 млрд євро макрофіну для України

Європейський парламент надав зелене світло для виділення Україні 1 млрд євро макрофінансової допомоги для підтримки у зв'язку з війною (УП). Рішення прийняли 522 голосами за, тоді як проти проголосували 17 та 25 утрималися.

Парламент підтримав пропозицію Єврокомісії щодо виділення Україні додаткової позики на вигідних умовах, до того ж до 1,2 млрд євро, які перерахували у березні та травні. Ця сума є першим траншем виключного пакету макрофінансової допомоги на загальну суму 9 млрд євро.

Позика надається як швидка фінансова підтримка в умовах гострої потреби, щоб Україна могла забезпечувати фінансування найважливіших державних функцій. Кошти надаються з умовами дотримання низки критеріїв, зокрема збереження демократичних механізмів, незважаючи на концентрацію влади у виконавчій гілці в умовах війни, та підвищену прозорість та звітність про використання.

16:30. Окупанти вдарили по центру Краматорська, є жертви

Окупанти завдали ракетного удару по центу Краматорська на Донеччині, відомо про 1 загиблого та 6 поранених.

Міський голова Краматорська Олександр Гончаренко: «Авіаракетний удар по центральній частині Краматорська. Є жертви».

Начальник Донецької ОВА Павло Кириленко: «Достовірно відомо про 1 загиблого та 6 поранених, проте ці цифри ще можуть змінитися. Від удару постраждали 6 будинків, у тому числі готель та житловий багатоповерхівка».

16:10. Борис Джонсон пообіцяв Україні підтримку Британії навіть після відставки

Прем'єр-міністр Британії Борис Джонсон пообіцяв, що британський уряд підтримуватиме Україну і після його відставки.

Він оголосив, заявляючи про свою відставку з посади лідера Консервативної партії: «Я встиг провести цю країну через пандемію, забезпечити якнайшвидше розгортання вакцинації в Європі, найшвидший вихід із режиму ізоляції та останні кілька місяців очолювати Захід у протидії путінській агресії в Україні.

Потім він звернувся до українського народу, заявивши, що Великобританія продовжить підтримувати їхню боротьбу: «Я знаю, що ми в Британії продовжимо підтримувати вашу боротьбу за свободу стільки, скільки потрібно».

15:30. В Україні працюють 9 установок HIMARS та аналогічних систем

Україна отримала від США та союзників 9 ракетних систем HIMARS та аналогічних комплексів, але для контрнаступу потрібні ще десятки одиниць (The Wall Street Journal).

Секретар РНБО Олексій Данилов: «Надходження американських ракетно-артилерійських систем високої мобільності (HIMARS) минулого місяця дозволило Україні точно вражати російські цілі по лінії фронту, які раніше були поза досяжністю української зброї.

Наразі 9 мобільних установок HIMARS та подібних систем залпового вогню, наданих США та їх союзниками, діють в Україні. росіяни беззахисні перед ними. Україні будуть потрібні ще десятки настанов HIMARS, щоб змінити хід бойових дій на сході України. Поки що Україна змушена вести оборонну війну».

14:45. Борис Джонсон подав у відставку, але поки що залишиться прем'єром

Глава британського уряду Борис Джонсон оголосив, що йде у відставку з посади лідера Консервативної партії, але планує залишитися прем'єр-міністром до осені (УП):

«Тепер очевидно, що парламентська партія хоче нового лідера та нового прем'єр-міністра. Я залишуся на посаді прем'єр-міністра до того, як буде призначено нового лідера. Причина, чому я так завзято боровся останні кілька днів, щоб продовжувати виконувати цей мандат особисто, полягала не тільки в тому, що я хотів це зробити, а тому, що я відчував, що це моя робота, мій обов'язок перед вами».

Джонсон звернувся до нації після хвилі відставок у своєму уряді, коли кількість посадовців, що пішли, перевищила 50 осіб. Перед виступом у четвер Борис Джонсон призначив нових посадових осіб на місце колег, які пішли у відставку.

Очікується, що вибори лідера Консервативної партії відбудуться цього літа, і нового главу уряду буде визначено до партійної конференції у жовтні. До тих пір Борис Джонсон продовжить керувати урядом.

13:40. росіяни влучили ракетою у порожній корабель

Одна з ракет, яку росіяни випустили на Одещині 7 липня, потрапила до порожнього танкера Millennial Spirit під прапором Молдови, що дрейфує в територіальному морі.

Прес-секретар Одеської військової адміністрації Сергій Братчук та ОК Південь повідомили:

«Під час чергового авіаційного удару по Одещині з літака Су-30 випущено 2 ракети Х-31. Одна влучила у танкера Millennial Spirit під прапором Молдови, що дрейфує в територіальному морі без екіпажу із залишками дизпалива на борту».

Повідомляється, що на судні можуть горіти залишки вантажу.

13:00. Туреччина відпустила корабель із зерном із окупованого Бердянська, МЗС викликало посла

Турецька влада відпустила російське суховантажне судно Zhibek Zholy, яке прибуло з вантажем зерна з окупованого Бердянська, йдеться в заяві МЗС України:

«Завдяки оперативному втручанню відповідних органів влади України, це судно не змогло розвантажити крадене та було затримано. Турецькій стороні було направлено запит на арешт судна та вантажу. Водночас, ігноруючи звернення української сторони, увечері 6 липня судно було відпущено».

У МЗС зазначили, що у зв'язку з неприпустимою ситуацією до відомства запросили посла Туреччини в Києві:

«Українська сторона з глибоким розчаруванням сприйняла вказану інформацію та звертається до турецької сторони з наполегливим проханням провести розслідування зазначеної ситуації та надати вичерпну відповідь на запити відповідних органів влади України, а також усіма засобами запобігти подібним випадкам у майбутньому».

12:10. Росіяни атакують позиції української ППО ракетами, ЗСУ протидіють

Російська армія застосовує протирадіолокаційні авіаційні ракети, намагаючись знищити позиції української ППО, але ЗСУ активно їм протидіють.

Спікер командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат (УП): «На різних напрямках противник продовжує застосовувати проти зенітних ракетних та радіотехнічних підрозділів Повітряних сил протирадіолокаційні авіаційні ракети класу повітря-земля типу Х-31П та Х-58, намагаючись знищити позиції нашої протиповітряної оборони. Захисники неба вживають усіх заходів протидії, щоб ці ракети не досягали цілей.

Щодо минулої доби, 6 липня протиповітряна оборона Повітряних сил знищила дві крилаті ракети Калібр, які окупанти випустили по південних областях з акваторії Чорного моря.

Ударна авіація – бомбардувальники та штурмовики Повітряних сил Збройних сил України атакували ворога на Східному та Південному напрямах, вражаючи позиції окупантів вогнем із повітря. У середу, 6 липня, українська авіація знищила польовий склад боєприпасів, два командно-спостережні пункти російських окупантів, до 10 одиниць бойових броньованих машин і живу силу ворога».

11:20. На острові Зміїний знову майорить прапор України

Українські військові повернули прапор України на острів Зміїний, який кілька місяців перебував під контролем російських військ.

Прес-секретар Одеської ОВА Сергій Братчук повідомив, що Державний прапор України встановлено на о. Зміїном – селище Біле Ізмаїльського району Одеської області.

На прапорі текст: «Пам'ятай, російський військовий корабель, острів Зміїний – це Україна!» та підпис начальника Одеського ОВА Максима Марченка.

10:40. У Переяславі демонтували пам'ятник возз'єднання з росією

Вранці 7 липня у Переяславі демонтували пам'ятник возз'єднання України з росією.

Глава Переяславської громади В'ячеслав Саулко:

«Сьогодні переяславці остаточно зруйнували радянський міф про вічну дружбу з росією – цього ранку монумент, присвячений 300-річчю возз'єднання, офіційно йде в історію. Ми його безпечно демонтували та перемістимо у надійне місце зберігання».

За словами голови громади, знесення монумента відкладали, оскільки чекали на остаточне рішення від Мінкульту, адже скульптура знаходилася в Державному реєстрі нерухомих пам'яток.

10:00. Арестович: ці фейки кажуть, які неприємності завдають HIMARS

Радник глави Офісу президента Олексій Арестович сумнівається, що російським окупантам вдасться знищити реактивні системи залпового вогню HIMARS виробництва США, які ЗСУ отримали на озброєння.

«Це дуже складно. Дуже-дуже непросто. Уявіть собі лісисту місцевість з ярами, з міською забудовою, покинутими заводами тощо по лінії фронту зараз. Спіймати машину в дві вантажівки – це дуже нетривіальне завдання. Хоч усі спецнази світу сюди приїдуть, а не лише нещасний російський спецназ.

Я цілком припускаю, що можуть знищити HIMARS і одні, і другі, і треті, п'яті-десяті, це ж буває, це війна. Але в мене дуже великі сумніви, що за всю компанію вони хоча б два зловлять».

Арестович відреагував на черговий фейк росіян про те, що армії рф вже вдалося знищити дві РСЗВ HIMARS:

«Всі ці жалюгідні вигадки показують, які неприємності ці HIMARS їм завдають».

09:45. Подоляк: втрати росії у війні становлять до 115 тисяч (пораненими та вбитими)

З початку повномасштабного вторгнення російська армія втратила близько 115 тисяч своїх військових. Це з урахуванням як жертв, так і поранених. Про це повідомив радник глави Офісу президента Михайло Подоляк:

«Втрати армії росії за 132 дні війни становлять від 95 до 115 тисяч убитими та пораненими. Армійські частини втратили 36 тисяч військовослужбовців, а приватні військові компанії від 10 до 12 тисяч. Інші поранені».

Подоляк наголосив, що від військових частин, які захоплювали ОРЛО, залишилося 25–35% живої сили.

09:20. Генштаб ЗСУ: втрати росії за добу

росія продовжує зазнавати втрат у загарбницькій війні в Україні – лише минулої доби країна-агресор втратила близько 150 військових, 8 ББМ, 3 артилерійські системи та 3 БПЛА.

Генеральний штаб ЗСУ: Загальні бойові втрати противника з 24.02 до 07.07 орієнтовно склали:

  • особового складу – близько 36 650 (+150) осіб ліквідовано,
  • танків ‒ 1 602 (+2) од.,
  • бойових броньованих машин ‒ 3 797 (+8) од.,
  • артилерійських систем – 815 (+3) од.,
  • РСЗВ – 247 (+0) од.,
  • коштів ППО – 107 (+0) од.,
  • літаків – 217 (+0) од.,
  • вертольотів – 187 (+0) од.,
  • БПЛА оперативно-тактичного рівня – 667 (+3),
  • крилатих ракет - 155 (+2) од.,
  • кораблів/катерів – 15 (+0) од.,
  • автомобільної техніки та автоцистерн – 2 665 (+17) од.,
  • спеціальної техніки – 66 (+1).

Найбільші втрати противник зазнав на Авдіївському та Бахмутському напрямках.

08:50. росіяни вдарили ракетами по Одещині та Зміїному

На світанку 7 липня російські загарбники завдали ракетних ударів по Одеській області та острову Зміїний.

Прес-секретар Одеської військової адміністрації Сергій Братчук: «Одещина. На світанку двома ракетами ворог атакував один із районів області. Уражено два сільгоспангари, знищено 35 т зерна».

За попередніми даними, жертв немає. Також двома ракетами окупанти суттєво пошкодили причал острова Зміїного.

08:25. Окупанти вбили 7 мирних жителів Донецької області за добу

російські військові вбили семеро мирних жителів Донецької області за добу 6 липня.

Голова Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко: «Росія вбиває цивільних! За 6 липня росіяни вбили 7 мирних жителів Донеччини: 3 у Торецьку, 2 в Авдіївці, 1 у Кодемі та 1 у Сіверську. Ще 2 особи отримали поранення».

Загалом з початку повномасштабного вторгнення росії в Донецькій області від рук окупантів загинули щонайменше 577 та отримали поранення не менше 1496 мирних жителів. За словами Кириленка, наразі неможливо встановити точну кількість жертв у Маріуполі та Волновасі.

07:30. Зведення Генштабу: росія намагається взяти всю Луганщину

Росія намагається подолати опір ЗСУ та встановити повний контроль над Луганською областю, переміщає підрозділи.

06:30. Данілов: росіяни беззахисні перед HIMARS

росія більше не може атакувати більш ніж на одному напрямку фронту (WSJ, УП).

Секретар РНБО Олексій Данілов вважає, що через чотири місяці після початку вторгнення з'явилися ознаки виснаження арсеналу росії.

WSJ пише, що після перших помилок росія знайшла тактику, яка працює. На початковому етапі вторгнення росіяни намагалися здійснити прориви углиб української території. Вони значною мірою зазнали невдачі та втратили елітні підрозділи. Наразі російські війська наступають кроками під прикриттям артилерії. Данілов сказав, що росія накопичує дуже велику кількість артилерії та бронетехніки на кожному квадратному кілометрі, з яким українці не в змозі впоратися, і це дає росіянам перевагу.

Данилов сказав, що поки що Україна має вести оборонну війну. Прибуття минулого місяця американських високомобільних артилерійських ракетних систем HIMARS дозволило Україні завдати удару саме по тим російським цілям, які раніше були поза досяжністю українського обладнання. За його словами: росіяни беззахисні перед HIMARS.

Але Україні потрібні ще десятки таких пускових установок. За словами Данилова, українська армія використала так багато озброєнь та боєприпасів радянських часів, що поступово їй потрібно буде покладатися на озброєння НАТО.

05:40. ISW: Міноборони росії вперше за 133 дні замовчало про досягнення

Міноборони росії щодня заявляло про територіальні твори з 24 лютого, але 6 липня, вперше за 133 дні війни, не було жодних заяв або оцінок. Це свідчить, що росіяни взяли оперативну паузу.

Американський Інститут дослідження війни (ISW): міноборони рф не заявляло про захоплення будь-яких нових територій або пересування сухопутних військ з моменту оточення Лисичанська 3 липня.

У той же час 6 липня російські війська все ж таки провели обмежені і безуспішні наземні атаки в усіх напрямках. Такі спроби узгоджуються з російською оперативною паузою, яка не має на увазі і не потребує повного припинення активних бойових дій. російські сили, швидше за все, обмежаться щодо невеликими наступальними діями, намагаючись створити умови для масштабніших наступальних операцій і відновити необхідну бойову міць. Повідомляється, що кремль готує російську економіку до затяжної війни в Україні.

04:50. ОК Південь: росія збільшила свою присутність у Чорному морі

росія збільшила своє корабельне угруповання в Чорному морі до 5 ракетних кораблів і двох підводних човнів.

ОК Південь: «Корабельне угруповання чорноморського флоту збільшилося – зараз це п'ять ракетних кораблів і два підводні човни, що несуть разом 48 Калібрів, разом з ними один великий десантний корабель. Загроза ракетних атак залишається, морська десантна операція малоймовірна, але не скасована».

Раніше повідомлялося, що в Чорному морі напоготові знаходяться три надводні і два підводні ракетні носії.

03:40. На Півдні ЗСУ відбили наступ ворожої ВРГ у Херсонській області

6 липня російські військові намагалися прорватися в тил українських захисників у районі Добрянки та здійснити штурм у напрямку Миролюбівки Херсонської області – безуспішно.

ОК Південь: У районі Добрянки диверсійно-розвідувальна група до 10 осіб зранку (6 липня) зробила спробу проходу в тил наших підрозділів. Втративши 5 рашистів вбитими та одного пораненим, відійшла назад.

А в другій половині дня противник силами до стрілецького взводу зробив спробу штурмових дій у напрямку Миролюбівки, що поблизу Добрянки. Успіху не мав, відступив.

На півдні ЗСУ знищили 38 росіян, один танк Т-62, два мінометні комплекси 120-го калібру Сані, дві одиниці броньованої та чотири – автомобільної техніки. Також ліквідовано три склади боєприпасів на Миколаївщині та один склад пально-мастильних матеріалів у Херсоні.

02:40. Кислиця: рф хоче обговорити неонацизм на Раді Безпеки ООН

росія в ООН вирішила скликати неформальну зустріч Радбезу, щоб поговорити про нібито неонацизм в Україні. Український постпред Сергій Кислиця вважає, що росіяни влаштовують у Нью-Йорку чергове біснування путлерюгендців (УП).

російські представники в ООН вирішили скликати на 11 липня неформальну зустріч членів Ради безпеки ООН під назвою: «Неонацизм та радикальний націоналізм: дослідження першопричин кризи в Україні».

Постпред України в ООН Сергій Кислиця: «Літнє загострення агресивної мімікрії – це коли місія фашистської країни, яка за масштабами руйнувань українських міст перевершила нацистів і фашистів, організовує в Нью-Йорку чергове біснування про неонацистів. Сім десятків дипломатів-путерюгендців у місії рф при ООН зигують».

Зокрема, окупанти вкотре хочуть обговорити історичні постаті Степана Бандери та Романа Шухевича, чиї образи активно використовує російська пропаганда.

01:00. Зеленський: західна зброя нарешті потужно запрацювала на фронті

Президент Володимир Зеленський розповів, що зброя, яку Україна отримала від західних партнерів, нарешті потужно запрацювала по лінії фронту: захисники завдають відчутних ударів по складах та важливих логістичних точках окупантів.

«Нарешті відчувається, що дуже потужно запрацювала західна артилерія – та зброя, яку ми отримали від партнерів. Наші захисники завдають дуже відчутних ударів по складах та інших точках, які важливі для логістики окупантів. І це суттєво знижує наступальний потенціал російської армії. Українські сили просуваються на кількох тактичних напрямках, у тому числі на півдні – на Херсонщині, у Запорізькій області».

00:00. Початок 134-го дня війни, 7 липня

Все события войны:
Хронология войны по дням

Онлайн-трансляція українського телемарафона

Оцініть матеріал
(21)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ФОТО. Моє серце розривається. Фонсека зустрівся з дітьми з Харкова
Футбол | 22 квітня 2024, 09:27 3
ФОТО. Моє серце розривається. Фонсека зустрівся з дітьми з Харкова

Колишній тренер «Шахтаря» відзначився благородним вчинком

Італійський топ-клуб може влітку підписати Довбика
Футбол | 24 квітня 2024, 14:37 6
Італійський топ-клуб може влітку підписати Довбика

Форвард «Жирони» може продовжити кар'єру в «Наполі»

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.