Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат світу
| Оновлено 04 липня 2022, 20:55
4412
0

Північна Македонія – Україна. Прогноз і анонс на матч кваліфікації ЧС

Українські баскетболісти зіграють з аутсайдером нашої групи

| Оновлено 04 липня 2022, 20:55
4412
0
Північна Македонія – Україна. Прогноз і анонс на матч кваліфікації ЧС
ФБУ

Зустріч Північна Македонія - Україна відбудеться в понеділок, 4 липня, в Скоп’є. Початок поєдинку о 19.00 за київським часом. У прямому ефірі матч покаже телеканал «Хsport».

Після яскравої, впевненої та дуже важливої ​​перемоги над збірною Грузії команда Айнарса Багатскіса має зіграти свій останній виїзний поєдинок на першому етапі кваліфікації на світову першість. В суперниках у нашої збірної Північна Македонія, яка впевнено влаштувалася на останній сходинці в турнірній таблиці нашого квартету.

Спочатку в регламенті, затвердженому ФІБА, матчі проти аутсайдерів груп першого етапу також мали вагоме значення, оскільки до другого раунду збірні виходили з повним багажем своїх результатів. У тому числі до заліку йшли поєдинки і проти останнього колективу у четвірці, який вибував із подальшої боротьби. Однак після того, як ФІБА виключила з паралельної відбірної групи Н наших ненормальних сусідів і анулювала результати їхніх матчів, щоб зрівняти шанси команд на другому етапі, було прийнято рішення про те, що в другий раунд збірні з нашої групи G перейдуть без урахування результатів протистоянь з аутсайдером квартету. Таким чином, сьогоднішній поєдинок у Скоп'є перетворюється для українців на тренування з підвищеною відповідальністю перед майбутньою грою з Іспанією.

Подібні матчі є чудовою нагодою провести ротацію в складі, дати відпочити лідерам та награти ігрові комбінації. Не став нехтувати цим і тренерський штаб нашого колективу. Порівняно з поєдинком проти збірної Грузії, ростер української збірної буде змінено. Замість Артема Пустового та Дениса Лукашова на гру заявлені Артем Ковальов та В'ячеслав Кравцов. Варто зазначити, що для Артема Ковальова майбутній поєдинок може стати дебютним у національній команді.

Збірна Північної Македонії (раніше – Македонії) довгий час вважалася європейським середняком і не мала особливих успіхів. За перші вісім відбіркових турнірів до Євробаскетів, у яких македонці брали участь, вони лише раз зуміли пройти кваліфікацію (Чемпіонат Європи-1999). Але свій «зірковий час» у команди настав. Це трапилося на Євробаскеті-2011, коли балканський колектив обійшов багатьох грандів континентального баскетболу та посів на турнірі дуже високе четверте місце.

На розчарування шанувальників збірної Македонії, розвинути свій успіх балканцям не вдалося. На Євробаскеті-2013 вони стали двадцять першими, на Євробаскеті-2015 посіли сімнадцяте місце, а на континентальні першості 2017 та 2022 років, а також чемпіонат світу-2019, взагалі не пробилися.

Відбірковий турнір до чемпіонату світу-2023 Північна Македонія розпочала з попереднього етапу кваліфікації і цю стадію балканці пройшли не без проблем. Македонці опинилися в одній групі з командами Словаччини та Швейцарії. У цьому тріо всі суперники обмінялися один з одним перемогами та поразками та закінчили турнір з однаковою кількістю набраних очок. І лише завдяки найкращій різниці м'ячів македонці посіли перше місце у групі та пробилися в основну стадію відбору до світової першості.

Втім, на цьому здобутки наших суперників припинилися. На першому етапі основного раунду кваліфікації Північна Македонія програла п'ять поєдинків з п'яти та втратила абсолютно всі шанси на подальше продовження боротьби. Юридично це закріпилося в першому матчі третього ігрового вікна. В день, коли українці обігравали грузинів, македонці в гостях розгромно програли збірній Іспанії – 44:80.

Ростер наших суперників виглядає досить скромно, але при цьому слід сказати, що в ньому відсутня його головна і поки що єдина зірка – захисник Ненад Дімітрієвіч з іспанського «Ховентуду». В іншому в складі збірної Північної Македонії виступають добротні, але далеко не топові гравці, а найяскравішим ім'ям у ньому за відсутності Дімітрієвіча буде досвідчений ветеран Войдан Стояновскі, який свого часу пограв і в українській Суперлізі. Втім, його найкращі роки вже давно позаду.

Загалом, до гри проти нашої збірної готуються такі баскетболісти:

Захисники: Войдан Стояновскі, Дам´ян Робєв, Крістіан Ніколов (усі - «МЗТ Скоп´є»), Віктор Ташовскі («ТФТ»), Рубін Стефанов («Канту», Італія), Бобан Стаїч («Пелістер»)

Форварди: Боян Крстєвскі, Адам Мєкіч (обидва - «МЗТ Скоп´є), Стоян Гжуровскі («Пелістер»), Андрєй Якімовскі («Вашингтон», NCAA), Андрєй Маслінко («ТФТ»), Амар Хот («Фенікс»), Джейкоб Вайлі («Бетіс», Іспанія)

Центрові: Валімір Какрурі («Работнічкі»), Теодор Сіміч («Барселона», Іспанія), Андрєй Андоноскі («ТФТ»)

Перший поєдинок у нинішньому відборі між Північною Македонією та Україною відбувся 29 листопада 2021 року в Києві. Після сумбурної першої половини в цьому матчі наші баскетболісти зуміли в другій частині зустрічі знайти свою гру і як наслідок, здобули впевнену перемогу – 78:61. Найрезультативнішим у складі української команди став відсутній в Скоп'є Артем Пустовий із вісімнадцятьма набраними очками.

Сьогодні над нашими баскетболістами не буде тяжіти результат, і вони можуть зіграти собі на втіху. Втім, не можна забувати, що вже в четвер на команду Айнарса Багатскіса чекає дуже відповідальна зустріч з Іспанією. Отже, протистояння з Північною Македонією українська збірна повинна використати максимально ефективно в світлі майбутнього поєдинку. Та й зайвий раз порадувати вболівальників перемогою також було б дуже непогано.

Прогноз Sport.ua: перемога збірної України

Команди

Ігри

Перемоги

Поразки

М´ячі

Різниця

Очки

1.Іспанія

4

4

0

351:244

+107

8

2.Грузія

5

3

2

385:386

-1

8

3.Україна

4

2

2

314:303

+11

6

4.Північна Македонія

5

0

5

305:422

-117

5

4 липня

Північна Македонія – Україна

Грузія – Іспанія

Parimatch  
  • 10.00
  • 27.00
  • 1.04
Зробити ставку Зробити ставку
1xBet  
  • 16.00
  • -
  • 1.03
Зробити ставку Зробити ставку
Оцініть матеріал
(20)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.