Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна
| Оновлено 30 червня 2022, 09:32
6387
2

Ракетний терор. День 126. Орки завдали ударів по Харкову, Дніпру, Миколаєву

Sport.ua проводить онлайн-трансляцію подій за середу, 29 червня

| Оновлено 30 червня 2022, 09:32
6387
2
Ракетний терор. День 126. Орки завдали ударів по Харкову, Дніпру, Миколаєву
YouTube. Удар по Кременчуку

126-й день війни. 29 червня. Президент рф владімір путін продовжує вести агресивну війну в Україні. У зв'язку із воєнною агресією Sport.ua перейшов на спеціальний режим роботи. Сайт висвітлює всі події, що відбуваються в Україні.

Редакція Sport.ua закликає всіх українців:

  • Друзі! Робимо все можливе для перемоги! Ми на своїй землі. Правда на нашому боці, ворог буде розбитий, перемога буде за нами! Слава Україні!

Онлайн-трансляція подій, 29 червня

23:59. Зеленський: повернули додому 144 українські воїни

22:30. Розвідка США: путін все ще хоче захопити більшу частину України

Директор Національної розвідки США Евріл Хейнс заявила, що путін не відмовився від планів захопити більшу частину території України воєнним шляхом (Reuters).

«Ми й надалі знаходимося в ситуації, коли розглядаємо путіна і вважаємо, що в нього є по суті ті самі політичні цілі, які мав і раніше, тобто він хоче захопити більшу частину України.

Американська розвідка розробила три можливі сценарії подальшого розвитку війни росії в Україні в короткостроковій перспективі. Найімовірнішим вона вважає сценарій конфлікту, у якому рф досягне лише незначних завоювань.

Інші сценарії – масштабний прорив росії чи успішна стабілізація лінії фронту українськими силами з можливими, але незначними успіхами в районі Херсона та інших населених пунктів півдня України. Якщо коротко, ситуація виглядає досить похмуро».

21:50. Заява після саміту: Україна зберігає курс на інтеграцію до НАТО

Офіційний Київ вважає, що Україна вже відповідає стандартам НАТО та зберігає курс на продовження інтеграції, заявив у середу заступник голови ОПУ Ігор Жовква, який очолює делегацію України на саміті:

«Задоволений результатами саміту. Київ зберігає курс на вступ до Альянсу. Ніхто не знімає з порядку денного євроатлантичну інтеграцію України. Бачу нові можливості для України на запрошення до членства в НАТО Швеції та Фінляндії в обхід механізму ПДЧ. Ми взяли до уваги таку можливість. Це дає можливість також для інших держав-аплікантів. Переконаний, що Україна вже зараз є сумісною зі стандартами Альянсу.

На сьогоднішній день, під час війни важко стверджувати, що Україна не відповідає стандартам НАТО – це стосується стратегії чи тактики воєнних дій. Україна веде війну нехай не з другою армією світу, але з не найслабшою. І ми доводимо, що кожен день ми взаємосумісні зі стандартами НАТО. Членство в НАТО залишається найкращою гарантією безпеки для України».

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба вважає, що саміт НАТО показав здатність Альянсу приймати складні, але важливі рішення.

21:20. Генштаб: росіяни намагаються блокувати Лисичанськ

Генштаб: окупанти намагаються блокувати Лисичанськ та взяти під контроль ділянку автодороги Лисичанськ – Бахмут.

21:00. Київщина: у Демидові через блискавку зруйновано міст, є загиблий

У селі Демидів на Київщині внаслідок удару блискавки та детонації вибухового пристрою зруйновано міст через річку Ірпінь, рух транспорту неможливий, є загиблий та поранені.

Голова Димерської територіальної громади Володимир Підкурганний: «У зв'язку із пошкодженням мостового переїзду до с. Демидов рух транспорту тимчасово неможливий. Детонація через блискавку. Не панікувати. Вирішується питання проїзду через Козаровичі».

Київська ОВА: «Сьогодні у Вишгородському районі біля села Демидів зруйновано міст через річку Ірпінь. За попередньою інформацією, одна людина загинула, двоє поранено. Потерпілим надається кваліфікована медична допомога. Проводяться слідчі дії щодо з'ясування причин інциденту».

20:20. Зеленський відповів, від чого залежить участь України у саміті G20

Президент Володимир Зеленський заявив, що участь України на осінньому саміті Великої двадцятки залежатиме від безпекової ситуації в країні та від складу учасників саміту.

Зеленський на брифінгу з президентом Індонезії Джоко Відодо сказав: «Сприяння Індонезії, як головування та учасника двадцятки, надзвичайно важливе для відновлення миру. Я вдячний вам, пане президенте, за особисте запрошення взяти участь у саміті G20. І, звісно, ​​я приймаю це запрошення. Участь України залежатиме від безпекової ситуації в Україні та від складу учасників саміту».

Відодо наголосив, що особисто передав запрошення Зеленському. Він додав, що має звістку для президента України, а пізніше у нього запланована зустріч із путіним. При цьому президент Індонезії закликав до миру.

20:00. Україна підписала транспортний безвіз з Євросоюзом

Україна у середу, 29 червня, підписала угоду про лібералізацію автомобільних перевезень із ЄС, повідомила прес-служба Міністерства інфраструктури.

Угода була підписана у французькому Ліоні. Вона скасовує необхідність отримання українськими перевізниками відповідних дозволів для здійснення двосторонніх та транзитних перевезень до держав ЄС та дозволяє уникнути зупинки експорту української продукції через автомобільні пункти пропуску.

Переговори про укладення цієї угоди розпочалися ще восени минулого року, але з урахуванням складної логістичної ситуації в Україні, спричиненої блокадою морських портів та пошкодженням транспортної інфраструктури, ЄС значно прискорив процес погодження угоди.

Крім того, угодою передбачаються заходи щодо спрощення визнання водійських документів. Тепер Україна та ЄС звільняють власників прав водія, виданих однією зі сторін, від вимоги мати міжнародне посвідчення водія.

Термін угоди становить 1 рік із можливістю пролонгації, а тимчасово набирає чинності вже з сьогодення. На постійній основі угода почне працювати після завершення всіх ратифікаційних процедур.

19:30. Україна повернула 144 полонених, із них 95 захисників Азовсталі

У рамках найбільшого з 24 лютого обміну полоненими Україна повернула 144 військових, з яких 95 захисників Азовсталі.

Головне управління розвідки Міністерства оборони: Проведено черговий обмін полоненими, завдяки якому додому повернулися 144 українські захисники. Це найбільший обмін від початку повномасштабного російського вторгнення.

Зі 144 звільнених – 95 захисників Азовсталі. Серед них – 43 військовослужбовці полку Азов. Усього звільнено 59 бійців Національної гвардії; 30 - Військово-морських сил; 28 – Збройних сил України; 17 – Державної прикордонної служби України; 9 – Територіальної оборони; 1 – Національна поліція України. З них 23 офіцери та 69 військовослужбовців сержантського та старшинського складу. Старшому зі звільнених виповнилося 65 років, наймолодшому – 19 років.

У ГУР зазначили, що більшість звільнених українців мають важкі ушкодження: вогнепальні та осколкові поранення, вибухові травми, опіки, переломи, ампутації кінцівок. Усі вони отримують належну невідкладну медичну та психологічну допомогу.

18:30. Фінляндія та Швеція офіційно запросили до членства в НАТО

Північноатлантична рада в середу офіційно розпочала процес вступу Фінляндії та Швеції.

На прес-конференції в Мадриді генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг сказав: «Сьогодні ми запросили Фінляндію та Швецію до нашого альянсу. Це запрошення узгоджено з партнерами та стало результатом домовленості між Туреччиною та цими двома державами-партнерами.

Я вдячний Туреччині, Швеції та Фінляндії за згоду на переговори. Ця домовленість хороша для Туреччини, вона хороша для Швеції та Фінляндії, і вона хороша для НАТО».

18:00. НАТО офіційно визнало росію своєю стратегічною загрозою

Нова Стратегічна концепція НАТО офіційно змінила статус росії у відносинах з Альянсом і визначає рф найсерйознішою та найбезпосереднішою загрозою безпеці союзників. Концепцію було прийнято на саміті лідерів НАТО 29 червня (УП).

«рф є найбільш серйозною та безпосередньою загрозою безпеці союзників, а також миру та стабільності в євроатлантичному регіоні», – йдеться у прийнятій концепції, яка визначає стратегію НАТО на наступне десятиліття. Альянс підкреслює, що не прагне конфронтації з рф і не становить для росії загрози.

Концепція не уточнює, чи вважає Альянс росію своїм ворогом чи супротивником, але готовий до агресії з її боку. «Ніхто не повинен сумніватися в нашій силі та рішучості захищати кожен дюйм території союзників, захистити суверенітет та територіальну цілісність союзників та подолати будь-якого агресора», – говориться в документі.

Нинішнє рішення відображає різку зміну ситуації з безпекою в Європі через війну в Україні, оскільки в попередній концепції, ухваленій у 2010 році, НАТО визначав росію своїм стратегічним партнером. Рішення зазначає, що росія прагне встановити сфери впливу та прямого контролю за допомогою примусу, вибухової діяльності та анексії.

«Вона використовує звичайні, кібер- та гібридні засоби проти нас та наших партнерів. Її агресивна військова позиція та риторика, а також доведена готовність застосувати силу для досягнення своїх політичних цілей підривають заснований на правилах міжнародний порядок», – говориться в тексті прийнятої лідерами концепції.

16:50. Британія ввела санкції проти родички путіна і другої найбагатшої людини рф

Уряд Великобританії оголосив про нові санкції, які вдарили по найближчому оточенню путіна, говориться в заяві на сайті британського уряду.

Серед потрапили під санкції Владімір Потанін – друга найбагатша людина росії, власник великого конгломерату Інтеррос і найбільший бенефіціар Норильського нікелю. «Потанін продовжує накопичувати стан, підтримуючи режим путіна, купивши Росбанк і частки в Тінькофф Банку після вторгнення росії в Україну».

Під санкції також опинилася Анна Цивільова, двоюрідна племінниця путіна та президент відомої російської вугледобувної компанії АТ Група Колмар. Чоловік Цивілєвий Сєргєй Цивільов є губернатором багатої на вугілля Кемеровської області, і пара отримала значну користь зі своїх відносин з путіним. АТ Група Колмар також знаходиться під санкціями.

«Поки путін продовжує свій огидний напад на Україну, ми використовуватимемо санкції, щоб послабити російську військову машину. Сьогоднішні санкції показують, що ніхто й нічого не випаде з уваги, зокрема й найближче оточення путіна», – говориться у заяві.

15:00. Норвегія сприятиме передачі Україні РСЗВ з Британії, надавши заміну

Міністерство оборони Норвегії допоможе тому, щоб Україна отримала від Британії додаткові реактивні системи залпового вогню, надавши британцям три системи для заміщення (УП).

Міністр оборони Норвегії Бьорн Арілд Грам: «Ми маємо продовжити підтримку України, щоб українці могли продовжувати боротьбу за свободу та незалежність. Потрібно більше зброї, і Україна зараз дуже потребує її. Ми домовилися з Британією, що вони матимуть норвезькі системи, щоб могли передати свої Україні. Це приклад доброї співпраці між союзниками.

Ці системи зараз на збереженні та їх передача не зашкодить оборонним потребам самої Норвегії. Йдеться про три системи. Крім того, Норвегія передасть Україні ще 5000 пострілів до гранатометів, до того ж такої кількості переданих раніше. Важливо, щоб Україна мала боєприпаси до вже поставлених систем».

На початку червня Британія анонсувала надання Україні РСЗВ M270, які можуть вражати цілі на відстані до 80 км.

13:50. Зеленський на саміті НАТО: терор росії, зброя та відкладена війна

Президент Володимир Зеленський у зверненні до саміту НАТО в Мадриді закликав держави Альянсу допомогти зупинити терор росії проти мирних українських міст та знайти місце для України у спільному безпековому просторі. У своєму виступі Зеленський зазначив, що війна, яка вже триває понад чотири місяці, не повинна затягтися, тому Україні потрібно надати більше зброї, зокрема – більше сучасної артилерії (УП).

«Війна не має затягуватися. Щоб цього не було, щоб ми зламали російську артилерійську перевагу, нам потрібно набагато більше таких сучасних систем, сучасної артилерії. Україні також потрібна сучасна протиракетна та протиповітряна оборони для захисту цивільних від російських ракетних атак та бомбардувань.

Надаючи їх нам, ви можете повністю зламати тактику росії щодо знищення міст та терору проти цивільного населення. Це є фундаментальна річ. Відстань від Києва до Мадрида – менша, ніж дальність тих ракет, які застосовуються проти нас. Хіба може одна держава відповісти на таку загрозу без допомоги партнерів? Ви можете надати цю допомогу.

Закликаю підтримати Україну не лише зброєю, а й фінансами та санкціями – такими санкціями проти росії, які зупинять її здатність оплачувати війну. Україна потребує гарантій безпеки. НАТО має знайти місце для України у спільному просторі безпеки і допомогти виграти війну. Або невідкладна, достатня для перемоги допомога Україні, або відкладена війна росії з вами.

Політика відчинених дверей НАТО не повинна нагадувати старі турнікети київського метро: вони відкриті, а коли підходиш – турнікети закриваються, доки не заплатиш. Хіба Україна ще замало заплатила? Хіба наш внесок у захист і Європи та всієї цивілізації досі недостатній? То що ще потрібно?»

12:30. У День Конституції України росіяни обстрілювали Сумщину та Чернігівщину

Російські військові 28 червня обстрілювали Сумську та Чернігівську області, використовуючи артилерію, бойову авіацію, БПЛА, РСЗВ, міномети та автоматичні гранатомети.

Державна прикордонна служба України: По Сумщині у двох випадках ворог завдав авіаудари з вертольотів некерованими авіаційними ракетами по Краснопільській громаді, загальною кількістю 22 штуки, а також у двох випадках використовував ударні дрони для скидання вибухових пристроїв по Великописарівській громаді.

Також по Краснопільській та Миропольській громадам ворог застосовував ствольну та реактивну артилерію, вів вогонь із автоматичних гранатометів. Загалом прилетіло близько півсотні реактивних снарядів із Градів і понад сотню артилерійських боєприпасів. Для проведення розвідки прикордоння України противник використав розвідувальний літак та безпілотники.

На Чернігівщині ворог вранці та ввечері 28 червня стріляв мінометами та зі стрілецької зброї. Зокрема, прикордонники зафіксували близько 90 мінних розривів та кілька випадків кулеметної стрілянини поблизу прикордонних населених пунктів Семенівської, Мінської та Сновської громад. Про втрати серед місцевого населення чи пошкодження цивільної інфраструктури інформації не надходило. Дані уточнюються.

11:40. Зеленський про чутки про рак путіна: у росіян є велика хвороба

Президент Володимир Зеленський заявив, що чутки про хворобу путіна йому не цікаві, а насправді його хвилює загальна хвороба росіян, які мають завищені амбіції, які не поважають міжнародне право і не цінують життя:

«Я, щиро кажучи, не знаю, що відбувається з путіним. Я вважаю, що у них (росіян) справді є велика хвороба загалом. Але вона, мені здається, складніша, ніж те, що кажете ви (що путін хворий на рак). Це хвороба щодо поваги до нашого народу, хвороба захоплення (територій), хвороба щодо таких тортур, які вони скоїли на нашій землі. Мені здається, що це складний момент, і це хвороба не лише однієї людини.

Багато людей в оточенні президента рф хворі через підвищені амбіції, зайві амбіції, нерозуміння і неповагу до міжнародного права, неповагу просто до життя людей. Для мене життя людей – безцінне, це найголовніше, що є, для них – це нічого, просто матеріал. Мені здається, ця хвороба є небезпечною для нашої держави, а все інше для мене – це балаканина і не дуже цікаво».

11:00. росія у війні з Україною вже втратила 1572 танки

росія у загарбницькій війні в Україні вже втратила 35450 військових, 1572 танки, 781 артилерійську систему та 246 реактивних систем залпового вогню.

Генеральний штаб ЗСУ: Загальні бойові втрати противника з 24.02 по 29.06 орієнтовно склали:

  • особового складу – близько 35450 (+200) осіб ліквідовано,
  • танків ‒ 1 572 (+5) од.,
  • бойових броньованих машин ‒ 3720 (+16) од.,
  • артилерійських систем – 781 (+3) од.,
  • РСЗВ – 246 (+3) од.,
  • засобів ППО – 103 (+1) од.,
  • літаків – 217 (+0) од.,
  • вертольотів – 185 (+0) од.,
  • БПЛА оперативно-тактичного рівня – 640 (+4) од.,
  • крилатих ракет – 142 (+3) од.,
  • кораблів/катерів – 14 (+0) од.,
  • автомобільної техніки та автоцистерн – 2 598 (+9) од.,
  • спеціальної техніки – 61 (+0) од.

Найбільші втрати противник зазнав Бахмутському напрямку.

10:20. Президент Індонезії їде до Києва

Президент Індонезії Джоко Відодо прибуває до Києва із миротворчими намірами.

Джоко Відодо повідомив, що він і невелика група людей прибудуть до Києва потягом з польського Перемишля: «Ми розпочали цю миротворчу місію з добрими намірами. Сподіваюся, стане легше».

09:45. Арестович: путін перейшов до ракетного терору України

09:40. Сергій Притула про збір коштів на Байрактари

09:00. Удар по АТП у Дніпрі: з-під завалів дістали двоє загиблих

Під завалами автотранспортного підприємства у Дніпрі, яким росіяни вдарили надвечір 28 червня, виявили тіла двох загиблих.

Голова Дніпропетровської ОВА Валентин Резніченко: «На ранок прийшли погані новини. Під завалами будівлі автотранспортного підприємства, яку знищила ворожа ракета, рятувальники виявили двох загиблих – чоловіка та жінку. Ці люди опинилися в епіцентрі вибуху. Вони не були військовими, вони не мали зброї. Там було мирне підприємство, де працювали мирні люди».

За словами голови ОВА, на місці прильоту фахівці виявили уламки ракети Калібр.

08:20. Миколаїв: росіяни вдарили у багатоповерхівку, є загиблі

У Миколаєві вранці 29 червня пролунали вибухи: росіяни потрапили в багатоповерхівку, троє загиблих та п'ятеро поранених.

Про це повідомили голова ОДА Миколаївщини Віталій Кім та міський голова Миколаєва Олександр Сенкевич.

Станом на 08:20 відомо про 5 поранених та 3 загиблих, повідомив Кім. Відомо, що поранення отримав співробітник ДСНС.

07:00. Зведення Генштабу: росіяни розгортають Гради біля Сумщини

Генштаб ЗСУ: Біля кордону України росіяни розгортають РСЗВ Град для поразки Сумської області.

06:00. У росії заявляють, що не обмінюватимуть українських полонених

У росії заявили, що вирішили не обмінювати українських військовополонених.

Глава слідчого комітету рф александр бастрикін: «Вирішили не віддавати їх, погодили, де належить. А то вони думали: здамося й у сім'ї. Ні, в ізолятори тимчасового тримання, у СІЗО. Дві тисячі українських полонених прибули вчора».

Керівник української розвідки Кирило Буданов, який відповідає за обмін українських захисників з Азовсталі, сказав, що найближчим часом сподівається звільнити значну кількість українських полонених.

04:30. росіяни завдали двох ракетних ударів по Харкову, почалася пожежа

російські окупанти завдали двох ракетних ударів по Харкову пізно ввечері, викликавши пожежу у південній частині міста (Суспільне Харків)

Пожежа почалася після того, як було чути другий вибух у місті. Очевидці повідомляли про вибухи приблизно за 22:50–23:05. Близько 23:45 військова адміністрація скасувала скасувала повітряну тривогу та погрози артилерійських обстрілів у Харкові.

03:40. На півдні ЗСУ знищили ворожий Ураган

На півдні ЗСУ ліквідували 22 росіянина та РСЗВ Ураган, повідомляє ОК Південь. Також знищено три одиниці броньованої та п'ять – іншої автомобільної техніки, та два склади боєприпасів.

росіяни атакували парою ударних гелікоптерів Ка-52 околиці Олександрівки в Херсонській області, у відповідь ЗСУ 5 разів застосували авіацію, зокрема в районі адмінкордону Миколаївської та Херсонської областей.

Українські штурмовики та вертольоти завдали ударів по скупченню ворожої сили та техніки, опорному пункту та ЗРК Стріла-10.

02:30. У Раді безпеки ООН засудили російський удар по ТЦ у Кременчуці

У Раді безпеки ООН засудили загибель людей через російський ракетний удар по ТЦ у Кременчуці.

Заяву Албанії, Франції, Ірландії, Норвегії, Британії, США та України оприлюднив постійний представник України при ООН Сергій Кислиця:

«Ми рішуче засуджуємо загибель мирних жителів внаслідок цих ракетних обстрілів, зокрема обстрілу переповненого торговельного центру в Кременчуці Полтавської області України. Цей удар являв собою кричущий напад на громадянську інфраструктуру та громадянське населення. Ми висловлюємо глибокі співчуття та співчуття сім'ям загиблих та солідарні з українським народом».

Також група засудила активізацію російських ракетних ударів по житлових кварталах та об'єктах цивільної інфраструктури 25–27 червня. Країни-підписанти наголосили на необхідності розслідування та притягнення до відповідальності порушників міжнародного гуманітарного права та тих осіб, які вчинили військові злочини.

01:00. Вечірнє звернення Президента України Володимира Зеленського

Президент України Володимир Зеленський у вечірньому відеозверненні показав запис відеокамер, які зафіксували удар російських ракет по торговому центру в Кременчуці:

«Станом на цей вечір загальна кількість російських ракет, що вдарили по наших містах, – вже 2811. А скільки ще авіабомб, скільки артилерійських снарядів?!

Рада безпеки ООН сьогодні стоячи вшанувала пам'ять усіх українців, убитих російською армією на нашій землі. Члени російської делегації озирнулися на всіх присутніх у залі Ради безпеки і теж вирішили підвестися – просто, щоб не виглядати вбивцями відверто. Але всі знають, що це саме російський терор, саме російська держава вбиває ні в чому не винних людей на цій війні, яка розв'язана проти українського народу.

Сьогодні я хочу завершити це звернення одним із таких доказів – щоб ніхто не наважувався брехати щодо ракетного удару по торговому центру у Кременчуці. Російська ракета вдарила саме по цьому об'єкту – цілеспрямовано. Очевидно, що це був наказ. Очевидно, що такі координати отримали російські вбивці для цієї ракети. Вони хотіли вбити більше людей у ​​мирному місті у звичайному торговому центрі.

Усі причетні до ракетних ударів по цивільних об'єктах, а також російські дипломати та пропагандисти, які виправдовують цей теракт, – будуть покарані. У нас усі імена та прізвища людей, які приймали рішення про здійснення ракетного удару по Кременчуку».

00:30. ВІДЕО. Як ракета орків влучила у торговий центр Кременчука

 

00:00. Початок 126-го дня війни, 29 червня

Все события войны:
Хронология войны по дням

Онлайн-трансляція українського телемарафона

Оцініть матеріал
(8)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Жозе Моуріньо зізнався, за кого вболіватиме в Лізі чемпіонів
Футбол | 19 квітня 2024, 10:17 0
Жозе Моуріньо зізнався, за кого вболіватиме в Лізі чемпіонів

Португалець виділив єдиний клуб, який очолював у своїй кар'єрі

ВІДЕО. Селезньов і Мілевський відвідали українських захисників на Донбасі
Футбол | 17 квітня 2024, 23:23 0
ВІДЕО. Селезньов і Мілевський відвідали українських захисників на Донбасі

Ексгравці збірної України відвідали позиції 79 ОДШБр

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Октавий Фландрийский
Нашу країну чекають дуже важкі виробування, божевільній карлик ніколи не признає свою поразку в боротьбі з нами, тому буде ракетами закидувати наші мі.ста, без якихось там віправдань, вони йому вже не потрібні.Сам він зупиниться тільки після того, як буде знищена вся інфраструктура країни. Тому країнам Заходу та нашим партнерам по коаліції потрібно всі сили кинути на допомогу нашим ВСУ, давати таке озброєння, яке дійсно зможе ефектино протидіяти ракетнім обстрілам. Без цього нам не перемогти, не зрозуміло тільки одне - чому ні США, ні Німеччина з Францією цьго не розуміють, те, що вони постачають на даний час - це зовсім не те, що зможе внести корінний злам на фронті. Експерти кажуть,що у орків скоро закінчаться ракети... Так можуть говоити тілько люди, які зовсім не знають дійсних запасів орків в цій галузі. Один російський генерал, симпатик України, дав реальну оцінку запасам орків, їхніх ракет всіх систем хвате на 5-7 років війни. Вони, орки, багато років готувались до цієї війни, а ми - ні.... Чому ? Але наш гарант говоре - не на часі. А коли буде "на часі"?