Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 17 червня 2022, 05:23
8880
10

3 причини, чому Ломаченку треба повертатися в бокс

Часу у Василя не так вже й багато

| Оновлено 17 червня 2022, 05:23
8880
10
3 причини, чому Ломаченку треба повертатися в бокс
Getty Images/Global Images Ukraine. Василь Ломаченко

Василю Ломаченку прийшов час подумати над тим, щоб повернутися в бокс. Востаннє українець побував у ринзі у грудні 2021-го року, а вже у лютому 2022-го встав до лав територіальної оборони Білгород-Дністровського після військового вторгнення росії в Україну.

Це сколихнуло світ. Повідомлення про боксерів, що пішли захищати державу, розірвали американські ЗМІ: десятки боксерів, промоутерів та функціонерів обговорювали те, як Ломаченко, Усик, Клички та інші захищають державу. Але зараз є сенс подумати над поверненням в ринг. Тому що такої аудиторії, як у Василя, немає майже ні в кого. І спрацювати можна по повній.

Причина 1. Ідеологічна

Те, що Ломаченко та Усик залишились в Україні зі зброєю, а Клички увімкнулись в інформаційному та організаційному питанні, буквально прикуло до країни мільйони очей серед спортсменів. Як показує практика, спортивна аудиторія Америки доволі аморфна до будь-яких таких питань. Наприклад, дуже багато людей досі не розуміють, чому українці вимагають забрати титули у того ж Артура Бетербієва.

Тим не менш, те, що стільки боксерів одразу вирішили захищати державу, здивувало взагалі всіх. Той же Оскар Де Ла Хойя казав, що ніколи б не зміг зробити те ж саме:

«Усик, Кличко, Ломаченко – вони дуже мужні та сміливі молоді люди, які збираються битися за країну. Вони бійці. Вони доводять це й поза рингом. Треба бути обережним. Зараз важкі часи. Прикро, що таке сталося.

Ця ситуація показала їхній менталітет бійців. Вони готові ризикувати життям заради своїх сімей, друзів, незнайомців. Це показує, хто такі боксери, бійці.

Чи міг би я уявити себе на їхньому місці? Звісно, ні, б###ь. Тому це й так дивує. Кличко прямо там. Хто знає, що може статися, коли ти б’єшся за свою країну. Велика повага їм», – захоплено розповідав Оскар.

І він – не єдиний. Насправді, це було надважливо – задіяти як можна більше медійних людей, які говорили б про війну. Але, як показують дослідження, інтерес до війни впав у 20 разів, судячи з кількості запитів у пошукових ресурсах. В боксі цей попит падає ще більше, при тому, що у кожного з боксерів велика аудиторія, яка важлива для прийняття рішень керівниками країн-союзників по Україні.

Повернення Ломаченка може сколихнути всіх, як це було з Усиком. Про Олександра зараз говорить виключно у форматі «цей бій важливіший для нього, ніж для Джошуа, через війну». Всі продовжують говорити про війну через це – а це важливо для України. Крім того, Ломаченко може заробити непогані гроші і частину їх віддати на оборону України, як пообіцяв зробити його друг Олександр Усик.

Причина 2. Шанс, якого більше може  і не бути

Нарешті всі пояси в одному місці. Поєдинок проти Теофімо був важливий репутаційно та інформаційно, але Лопес пішов далі і другої зустрічі ми ніколи не побачимо. Але та перемога, як і перемога над Камбососом, не дала б всього – через титул, що був у Хейні.

Тепер у Девіна всі пояси – і це чудовий шанс одним кроком забрати їх всі. Що робити далі – Василь може подивитись по ситуації, але просто зараз можна довершити той самий акорд, якого так не вистачало українцю.

Getty Images/Global Images Ukraine. Василь Ломаченко проти Річарда Коммі

Статус абсолютного чемпіона дає Ломаченку право остаточно називатись одним з найкращих в історії, тому що після Лопеса все змазалось: були Накатані та Коммі, яких українець переміг би і в 40 років. Перемога над молодим та сильним Хейні, статус, до якого він так довго йшов, фактично закриє всі питання зі спадщиною. І зараз його можна закрити однією реальною перемогою.

Причина 3. Вікова

Будемо відверті, в 34 боксувати так само, як у 27, важко. Тим більше, в легких вагових категоріях. Тим більше, при більш як трьохста поєдинках у любителях.

Василь не молодіє. Фактично, український боксер вже на спаді, як би він чудово не виглядав в останніх боях. Це все ще дуже високий рівень, але очевидно, що Лома не ставатиме краще, а лише навпаки.

А от Хейні ставатиме. І навіть Джервонта, якому всього 27, ставатиме. Бо хлопцям є куди і коли рости. А Ломаченкові - немає. Йому варто вмикатись просто зараз. При тому, що і Арум каже про готовність організувати бій, і навіть сам Хейні вважає, що після такого бою до нього будуть відноситись серйозно.

Поки всі готові і, головне, готовий Лома, треба брати цей шанс.

Василь пообіцяв, що не полишить Україну до кінця війни. Благородна ціль, але змінити план на більш вигідний всім, думається, ніколи не пізно.

Оцініть матеріал
(52)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ПОЧЕТТІНО: «З такою грою Челсі не заслуговує виступати в єврокубках»
Футбол | 24 квітня 2024, 03:50 3
ПОЧЕТТІНО: «З такою грою Челсі не заслуговує виступати в єврокубках»

Коуч «Челсі» після матчу проти «Арсеналу» розповів про причини поразки

Промоутер Усика детально описав план українця на випадок відмови Ф'юрі
Бокс | 23 квітня 2024, 16:07 0
Промоутер Усика детально описав план українця на випадок відмови Ф'юрі

18 травня Олександр у будь-якому разі проведе чемпіонський поєдинок

Коментарі 10
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
nick07
звісно що варто повертатись, поки ще є шанс на перемогу, та поки ще його бій можуть продати
Владимир Иванович
Какие пояса, какой бой за все четыре пояса? Человек, который написал эту статью, вообще-то разбирается в боксе? Тут правильно написали - Домаченко сбитый летчик, он уже боксер 2 лиги, егр удел - боксировать с мешками за тарелку супа. И насчет его службы в ВСУ. 100 процентный бред, это легко проверить.
ALKOSruLKA
Виб'ємо зауральську нечисть зі своєї святої землі, -  тоді Вася й поб'є усіх конкурентів!  
SergRV
- Как вы относитесь к Ломаченко?
- Так же.
- В смысле?
- Как Ломачено относится к о мне. 
Октавий Фландрийский
С Василием не все так просо, как некоторым кажется. Во первых.  После того знаменитого снимка Василия с автоматом и в камуфляже, его никто больше не видел в Б.Днестровской теробороне, это так, на всякий случай. Хайпанул, как и многие другие спортсмены на этом, включая и футболиста Беланова. Второе. Чтобы Вася отдал часть заработанных денег в ВСУ? Не обольщайтесь, такого априори не может быть, никогда. Скорей он деньги отдаст добровольно-принудительно Гундяеву и его секте. И третье. Он сбитый  летчик и претендовать СРАЗУ на такой бой за ВСЕ пояса - это из области ненаучной фантастики. Что может быть в реальности? Может быть два-три боя с потенциальными мешками, для пополнения прохудившегося семейного бюджета, не более. А что дальше? Постриг в монахи, ведь он такой набожный парень....
Aleksandr Plutakhin
статья в стиле "война фигня,  бокс главнее". У автора с головой все в порядке? о каких "хороших" обстоятельствах он говорит? Решается вопрос бь1ть или не бь1ть стране. Панове журналисть1, вь1 в каком мире живете?