Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

UFC
| Оновлено 12 червня 2022, 07:09
929
0

Гловер Тейшейра – Іржі Прохазка. Прогноз і анонс на бій

Головний поєдинок турніру UFC 275

| Оновлено 12 червня 2022, 07:09
929
0
Гловер Тейшейра – Іржі Прохазка. Прогноз і анонс на бій
Getty Images/Global Images Ukraine

Бій відбудеться 12 червня у Сінгапурі у спорткомплексі «Singapore Indoor Stadium» та стане мейн івентом PPV-турніру UFC 275. Орієнтовний початок бою – 07:00 за київським часом. У прямому ефірі бій покаже телеканал Setanta Sports.

Гловер Тейшейра (33-7) вперше поставить на кін свій пояс чемпіона UFC у напівважкій вазі, а Іржі Прохазка (28-3, 1 NC) вперше претендуватиме на титул найсильнішої у світі ММА промоції. Спочатку бій Тейшейри проти Прохазки планувався 8 травня на UFC 274, але з нерозкритих причин був перенесений на місяць.

Гловер Тейшейра

Getty Images/Global Images Ukraine. Гловер Тейшейра

Кілька років тому мало хто міг повірити в те, що Тейшейра стане чемпіоном UFC. Одного разу йому випадала така можливість, у 2014 році Гловер бився за титул із Джоном Джонсом, але тодішній домінант напівважкої ваги в одні ворота розібрався з ним за очками на UFC 172.

На кінець 2018 Тейшейра програв три бої з останніх п'яти, але потім видав приголомшливу переможну серію. Він засабмітив Карла Роберсона та Іона Куцелабу, пройшов суддівським рішенням Нікіту Крилова, нокаутував Ентоні Сміта та фінішував задушенням Тіаго Сантоса. Перемога над останнім остаточно затвердила ветерана у претендентському статусі, і в жовтні 2021 року на UFC 267 він вийшов у октагон, щоб спробувати відібрати пояс у Яна Блаховича лише через кілька днів після свого 42-го дня народження.

І Гловер шокував світ, коли у другому раунді своїм улюбленим задушенням з-за спини змусив чемпіона постукати. Таким чином, Гловер Тейшейра став найбільш віковим чемпіоном в історії UFC.

Іржі Прохазка

Getty Images/Global Images Ukraine. Іржі Прохазка

29-річний Прохазка потрапив на олівець скаутів UFC завдяки своїм виступам у Японії на турнірах Rizin, де він став першим чемпіоном організації у напівважкій вазі. У Rizin чех перемагав таких бійців як Сатоші Ішії, Вадим Нємков (діючий чемпіон Bellator у напівважкій вазі), Брендон Хелсі, Мухаммед Лаваль, Фабіо Мальдонадо та Сі Бі Долловей. Усіх їх Прохазка нокаутував.

У липні 2020 року Прохазка дебютував у UFC з того, що відправив у нокаут колишнього претендента на титул Волкана Оздеміра. Свій другий і поки що останній бій в октагоні Іржі провів проти ще одного екс-претендента на титул UFC у напівважкій вазі Домініка Рейєса. У травні минулого року в мейн івенті турніру UFC on ESPN 23 Прохазка у другій п'ятихвилинці ефектно ударом ліктя з розвороту відправив Рейєса в нокаут, і це була десята поспіль перемога Прохазки нокаутом або технічним нокаутом.

Прогноз на бій

Мало хто вважає, що Тейшейра зможе довго протриматись на троні. Звичайно, у Прохазки за спиною всього два виступи в UFC, зате які це були виступи, в кожному з них він безжально розправлявся з опонентами, демонструючи свою ударну потужність. Враховуючи пристойний рівень опозиції Прохазки, включаючи японський відрізок його кар'єри, можна впевнено сказати, що уродженець Чехії є справді дуже небезпечним бійцем.

Але в той же час і у Тейшейри дуже важкі руки, за свою кар'єру в UFC він нокаутував таких хлопців як Раян Бейдер і Рашад Еванс, так що на фанатів чекає захоплююча подія, якщо він вирішить рубатися у стійці з претендентом. Однак на ногах Прохазка має низку переваг. Мало того, що він рухається набагато швидше, ніж бразилець, так і підборіддя чемпіона вже не те, що було раніше. Тобто, якщо Прохазка зможе точно і потужно зарядити в щелепу Тейшейри, то на цьому чемпіонству останнього може прийти кінець.

Це означає, що для перемоги Тейшейрі слід орієнтуватися на партер. Тейшейра - грепплер світового рівня з сімома сабмішнами в UFC, що є рекордом для напівважкої ваги ліги. І якщо Тейшейра зможе зайняти позицію згори, то може перемогти будь-кого — запитайте хоча б Яна Блаховича, над яким він повністю домінував у партері.

Але для цього Тейшейрі необхідно повалити свого суперника на спину, а з огляду на вибуховий атлетизм претендента, з цим можуть бути проблеми, особливо тому, що чемпіона складно назвати найсильнішим борцем у дивізіоні.

Загалом Тейшейра — сильний і досвідчений чемпіон, але у віці 42 років від спортсмена варто очікувати, що він будь-якої миті почне зменшувати оберти. І на папері для нього бій із Прохазкою виглядає небезпечним. Прохазка, ймовірно, буде більш голодним, і він сповнений впевненості в тому, що може прикінчити будь-кого.

Враховуючи все це, шанси на чемпіонство Прохазки та його чергової перемоги КО виглядають дуже високими.

Перемога Прохазки нокаутом у 2-му раунді

Parimatch  
  • 2.80
  • 1.47
Сделать ставку Зробити ставку
1xBet  
  • 2.56
  • 1.48
Сделать ставку Зробити ставку
Оцініть матеріал
(5)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Золота бутса. Кейн суттєво відірвався. Яке місце посідає Довбик?
Футбол | 24 квітня 2024, 06:25 15
Золота бутса. Кейн суттєво відірвався. Яке місце посідає Довбик?

У топ-3 також входять Серу Гірассі зі «Штутгарту» та лідер «ПСЖ» Кіліан Мбаппе

У Челсі ухвалено рішення про майбутнє Мудрика
Футбол | 24 квітня 2024, 19:01 3
У Челсі ухвалено рішення про майбутнє Мудрика

«Пенсіонери» розставили пріоритети щодо українця

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.