Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат світу
| Оновлено 03 червня 2022, 05:08
1749
0

Коментатор Олександр Тингаєв розповів, як пішов служити в ЗСУ

Відомий коментатор служить на Полтавщині

| Оновлено 03 червня 2022, 05:08
1749
0
Коментатор Олександр Тингаєв розповів, як пішов служити в ЗСУ
Sport.ua. Олександр Тингаєв

В 2007 році Олександр Тингаєв коментував матч Шотландія - Україна, а зараз служить в ЗСУ.

«Від самого початку війни я знаходжусь на рідній Полтавщині, в одній з військових частин. У перші дні, коли все це тільки почалося, коли вони пішли на нашу землю, як будь-який свідомий українець прийняв рішення за покликом серця піти до військомату добровольцем.

Ця історія розпочалася ще 20 лютого. Я живу давно в Києві. 20 лютого я коментував в Кременчуці хокейний матч. Наступна гра мала відбутися 26 лютого теж у Кременчуці. Я подумав, що є можливість поїхати в рідну Полтаву, провідати батьків. У рідному місті мене і застала війна. Одразу хотів їхати на Київ, щоб піти до військомату. Батьки попросили залишитися в Полтаві і через пару днів пішов добровольцем у полтавський військомат.

Для мене це нова справа, бо свого часу я не проходив строкову службу. Перші три місяці для мене було важливо освоїти навички поводження із зброєю у різних ситуаціях. В цілому, в нашому регіоні зараз досить спокійно, але бувають повітряні тривоги.

Найбільша мрія моя, як і у кожного українця, щоб швидше ця війна закінчилася. Щоб знову прийшов мир, відновився футбольний і хокейний чемпіонат. Особиста моя мрія - знову вийти в прямий ефір і коментувати.

Чи пам’ятаю матч 15-річної давнини Шотландія - Україна, який я коментував? Так, пам’ятаю. Коментував його не з місця події, а зі студії у Києві. Яка збірна України сильніша? Важко сказати: зараз у нас військовий стан у країні. Ми через це не провели жодного офіційного матчу у цьому році. З Шотландією буде важко. У 2007 році, пам’ятаю, у нас Шевченко грав у «Челсі», Воронін - у «Ліверпулі». І все. А сьогодні у нас Маліновський, Ярмоленко, Зінченко, Яремчук - легіонери, які грають на високому рівні. Тому вважаю, що зараз збірна України сильніша. Але і Шотландія стала сильнішою. Але я вірю, що маємо проходити Шотландію. Я вірю в збірну України», - сказав Олександр Тингаєв.

Оцініть матеріал
(7)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.