Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Легка атлетика
| Оновлено 16 червня 2022, 11:01
153
0

Ольга ЛЯХОВА: «Взимку я була готова не так, як зараз»

Українська легкоатлетка – про повернення після декретної відпустки

| Оновлено 16 червня 2022, 11:01
153
0
Ольга ЛЯХОВА: «Взимку я була готова не так, як зараз»
Getty Images/Global Images Ukraine. Ольга Ляховая

Ольга Ляхова, яка в травні минулого року народила доньку, прокоментувала свій дебютний старт у сезоні. Нещодавно українка виграла турнір в італійському Савоні, встановивши рекорд змагань.

«Я взагалі планувала ще виступати на зимовому чемпіонаті України. Але, звичайно, взимку я була готова не так, як зараз. Тому може і добре, що не виступала. Це психологічно зараз було простіше. Судячи з тренувань за останні два місяці, я показувала зовсім інші секунди, порівнюючи з взимку. Те, що я почекала рік після народження дитини – це позитивний момент для мене.

Коли тренувалася в Португалії, то відчула, що я сильна і можу чинити так само, як і раніше, або навіть краще. Так, я відчувала мандраж перед стартом, адже це було дуже відповідально для мене. Там було дві соті секунди різниці на фініші, але за бігом можна побачити, що я була попереду всю дистанцію.

Однак під кінець мене вже наздоганяли. Безумовно, завжди легше, коли ти біжиш ззаду, бачиш, кого треба обігнати. Якщо ж ти біжиш попереду, ти борешся тільки з собою. На початку взагалі ніхто не підтримав той темп, який я взяла, всі почали прискорюватися тільки до кінця дистанції.

Мені хотілося пробігти швидко, тому я пішла в ва-банк. Думала, якщо буде потрібно, то буду викладатися максимально, буду гнати до кінця. Буває так, що ти виходиш на старт 800-метрівки і готовий бігти швидко, але забіг сам по собі повільний. Тому і ти біжиш так само. А мені потрібно було «швидкий» час.

Тому я вже вирішила бігти до кінця. У нас теж була пейсмейкерша. Вона повинна була бігти першу половину дистанції за 58-59 секунд, але пробігла майже за одну хвилину, що було її помилкою», - сказала Ляхова.

Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.