Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Харків
| Оновлено 01 червня 2022, 02:19
1674
2

Двох російських військових посадили на 11 років за обстріли Харкова

Солдати росії отримали рішення суду

| Оновлено 01 червня 2022, 02:19
1674
2
Двох російських військових посадили на 11 років за обстріли Харкова
Грати

Котелівський районний суд Полтавської області визнав винними двох російських військових Олександра Бобикіна та Олександра Іванова у порушенні законів та звичаїв війни. Їх засудили до 11 років та 6 місяців позбавлення волі.

За версією слідства, у перший день повномасштабного вторгнення РФ в Україну Бобикін та Іванов із установки залпового вогню Град обстріляли Харківську область з російської, а згодом і української території, зруйнувавши цивільну інфраструктуру, житлові будинки та ліцей.

Обвинувачені повністю визнали провину, тому суд не вивчав докази.

Звинувачення просило для солдатів РФ по 12 років позбавлення волі, оскільки злочин був скоєний за попередньою змовою групою осіб. Їхні адвокати просили менший термін — по 8 років позбавлення волі. Вони посилалися на щире каяття підзахисних та те, що вони діяли під тиском свого керівництва.

Суд врахував щире каяття обвинувачених як пом'якшувальну обставину, але відхилив аргумент захисників про скоєння злочину під тиском.

«Провина повністю доведена доказами, які містяться у матеріалах справи і не заперечуються обвинуваченими», — зробив висновок суд.

До набуття чинності вироком обвинувачені будуть перебувати в СІЗО.

Джерело NV.ua
Оцініть матеріал
(16)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Октавий Фландрийский
Далек от мысли, что их отправят на зону, ведь действительно им там будут крышка, 100 процентово. Я бы их там в первую бы ночь подушкой удавил бы. Если их и посадят, то только вдвоем в отдельную камеру со всеми удобствами, как Тимошенко сидела в Харьковской колонии. Наши побоятся устроить этим преступниками настоящую жизнь в зоне.
fc_tre_penne
На зоне ти жепа