Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 29 травня 2022, 09:11
2962
0

Джервонта Девіс – Роландо Ромеро. Прогноз і анонс на бій

Джервонта може програти. У Роландо є все для перемоги, але питання – чи зможе він цим скористатись

| Оновлено 29 травня 2022, 09:11
2962
0
Джервонта Девіс – Роландо Ромеро. Прогноз і анонс на бій
Getty Images/Global Images Ukraine

Черговий бій Джервонти Девіса – чергове велике шоу. Хоча цього разу все ж більше, ніж за останній час, тому що суперник постарався. Роландо Ромеро зробив все, щоб про нього заговорили і навіть почали проговорювати його можливу перемогу в поєдинку із фаворитом.

В Америці на Джервонту ходять і купують трансляції, але зараз – особливий момент. Зустріч двох проспектів, які обіцяють нокаутувати один одного і, схоже, мають всі перспективи виправдати очікування фанатів.

Джервонта стрибав по категоріях, але все ж вирішив залишитись в легкій вазі. Тепер він близький до справжніх мегафайтів


Після того, як Девіс вирішив перейти із першої напівлегкої ваги далі, американець в пошуку. Спочатку він логічно прийшов у легку вагу – зустрівся із Юріоркісом Гамбоа. Але поєдинок проти кубинця видався не найлегшим, хоч той і падав тричі за бій.

Девіс повернувся – швидко нокаутував Лео Санта Круза, але залишатись не став. Все-таки для американця вже давно важко робити ліміт попередньої ваги, тому треба було приймати рішення. І він ледь не вирішив йти шляхом Канело Альвареса, коли маленький хлопчина забігає до здорованів і лупить тих на їхній же території.

Так Джервонта заскочив до Маріо Барріоса у першу напівсередню вагу. Вийшло напрочуд весело. Більший суперник непогано відстрілювався від маленького фаворита, але все ж нарвався на удар – нокаут в одинадцятому раунді.

З того часу Девіс оголосив, що все ж залишиться в легкій вазі. Йому там найкомфортніше, та і до великих поєдинків проти адекватних за габаритами суперників ближче. Першим після вояжу у ще більш важку вагу мав стати якраз Роландо Ромеро – голосний проспект, який всього на рік молодше за Джервонту, але поки далекий за досягненнями від свого співвітчизника.

Тоді вони домовились про поєдинок, провели пресконференції, але незадовго до зустрічі на Роландо подали в суд через підозри у сексуальному насильництві. Джервонта зустрівся із Ісааком Крузом, який, як і очікувалось, став одним із найважчих опонентів у кар’єрі американця.

Круз – яскравий боєць атакувального стилю із високим блоком та важкими ударами з обох рук. Проти такого візаві Девісу довелось згадати, як це - працювати другим номером, і що робити, якщо суперник взагалі не падає від твоїх влучань. Такі поєдинки – хороше нагадування, що немає часу, коли можна заспокоїтись. Тому що на такому рівні будь-який наступний суперник може стати важчим за попереднього.

Однак, Джервонта переміг. В одному з епізодів американець травмував руку, проте впорався і з втримуванням шаленого американця, і з тим, щоб перемогти впевненим рішенням суддів.

Тим часом з Ромеро були зняти всі підозри:

«Розслідування було офіційно завершено після трьох з половиною місяців, за час яких моє ім'я обмовили фальшивими звинуваченнями, через які я упустив багато можливостей, позбувся шансів провести поєдинок мрії і втратив багато грошей.

Звинувачення були пред'явлені, тому що вони не могли бути підтверджені. Як я завжди і заявляв, я не винен. Тепер я символ свободи, чистоти і любові. Всі мої ненависники можуть по ##### ь мій великий чорний член», – не зміг втриматись від епічних розповідей Ромеро і цього разу.

Getty Images/Global Images Ukraine

Хто фаворит?

У букмекерів Джервонта лідирує з відривом. На чемпіона можна поставити за 1.11, на претендента – за 6.50.

Загалом, Ромеро не настільки поганий боксер, як про це кажуть коефіцієнти. Тут питання в тому, кому йому нарешті доведеться протистояти.
Роландо – великий легковаговик. 173 см зросту і стільки ж у розмаху рук – не найбільший показник, проте в момент поєдинку американець завжди важить відчутно більше за вагову норму категорії. Він габаритний і фізично сильний.

Фактично, цим Ромеро і забирає перемоги. Суперники ламаються не тільки і не стільки під його навичками, скільки під фізичною та емоційною домінацією. Він знищує їх психологічно на пресконференціях, а потім бомбардує в ринзі із завзяттям та емоційністю, з якими поки що ніхто не впорався. 14 перемог, жодної поразки та 12 перемог нокаутом – хороші цифри.

Ромеро не проти поборотись у клінчі, перейти у режим бійки і буквально працювати ліктями на ближній. Все заради перемоги. Чому ж тоді такий розрив в коефіцієнтах?

Тому що проти нього нарешті класний боксер. Девіс менший за суперника, але йому завжди було комфортніше боксувати з більшими. Джервонта має краще показники в кожному з компонентів, окрім природної фізичної сили. У нього краще джеб, він дисциплінованіший, більш точний і просто більше вміє у ринзі.

На Ромеро встигли поставити гроші Теофімо Лопес – 100 тисяч доларів та Іван Редкач – 30 тисяч доларів, і загалом це може виправдати себе. По-перше, через коефіцієнт. По-друге, через те, що Ромеро справді може влучити. Сили і завзяття у нього вистачає. Мотивації – також.

Але суто в боксерському протистоянні Джервонта відчутно кращий за візаві. Якщо не упіймається на емоційний бокс суперника, може упіймати того у відповідь і змусити відповісти за всі сказані до бою слова.

Поєдинок Джервонта Девіс  Роландо Ромеро відбудеться в ніч із суботи на неділю, 29 травня, у Брукліні. Орієнтовний початок бою – 04:00 за київським часом.

Оцініть матеріал
(17)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

З ким зіграє Лунін? Визначено другу півфінальну пару Ліги чемпіонів
Футбол | 18 квітня 2024, 06:30 8
З ким зіграє Лунін? Визначено другу півфінальну пару Ліги чемпіонів

У півфіналах ЛЧ зустрінуться: Боруссія Д – ПСЖ, Баварія – Реал

Переплюнув Куртуа! Лунін встановив неймовірний рекорд Реала у ЛЧ
Футбол | 18 квітня 2024, 00:28 15
Переплюнув Куртуа! Лунін встановив неймовірний рекорд Реала у ЛЧ

Український воротар здійснив найбільшу кількість сейвів в одному матчі

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.