Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 24 травня 2022, 11:41
60
0

Фактори, які потрібно врахувати, готуючи парі на володіння м'ячем у футболі

Поради експертів для аналізу прогнозу на володіння м'ячем

| Оновлено 24 травня 2022, 11:41
60
0
Фактори, які потрібно врахувати, готуючи парі на володіння м'ячем у футболі

Багатьом любителям футболу, рано чи пізно, набридають найпростіші варіанти ставок – на кінець. Благо, що цей вид спорту найбільш популярний, і в розписах завжди можна знайти десятки, сотні ексклюзивних варіантів – у тому числі й на володіння м'ячем. Але, як завжди, потрібно добре підготуватися, а не просто ворожити. Що радять експерти враховувати, щоб аналіз був вірним, а підрахунку приблизного відсотка володіння м'ячем – коректний. Вони називають ключові фактори:

1. Стиль гри. Є команди, які намагаються, де можливо, домінувати, і намагаються утримувати ініціативу від першої до останньої хвилини, і не "відпускають" свого супротивника, хоч би яким коштом був. У збірних традиційно намагається зберегти м'яч по-максимуму Іспанія - на Євро-2020 вона доводила свій відсоток до 85. Серед топ-клубів подібним відрізняються ті, кого тренує Пеп Гвардіола, від "Барселони" та до "Манчестер Сіті". Дещо інший стиль у "Ліверпуля", але і Клопп вимагає "гегенпресинг". А є ті, хто охоче погоджується на контратакуючий футбол, та гру "2-м номером" - як, наприклад, "Атлетіко", особливо проти сильних супротивників. Такими традиційно виступають команди Бердиєва та Моурінью, а серед збірних - Греція, що так за Реєхагела став чемпіоном Європи, або Парагвай у Південній Америці.
 

2. Різниця у класі. Звичайно, є застереження щодо стилю. Але все ж таки, як правило, ті, хто вважається фаворитом, заволодіває м'ячем і тримає в облозі ворота противників. А аутсайдер, у свою чергу, іноді не намагається проводити атаки, просто виносячи м'яч на чужу половину поля.
 

3. Погодні умови. Футбол - вид спорту, який проводиться, за дуже рідкісних винятків, просто неба. Якщо пішов дощ або сніг, особливо сильним, то важко контролювати м'яч, грати в короткий пас – просто доводиться переключитися на закиди, навіси та простріли, і володіння м'ячем, причому загальне, падає.
 

4. Стадіон. Як правило, на домашній арені практично всі володіють м'ячем більше – не обов'язково більше противника, але явно відсоток вищий, ніж на виїзді. Хоча, звичайно, є гранди, які на будь-якому полі нав'язують свій темп, утримуючи м'яч – "Реал" із "Барселоною", "Баварія" з "Ювентусом", провідні клуби АПЛ.
 

5. Якість гри півзахисників. Ті команди, що хочуть контролювати м'яч, потребують відповідних майстрів у середині поля, які б диригували грою, пов'язуючи захист і напад. Може бути інакше: ті хавбеки, хто не особливо технічний і не вміє утримувати м'яч, що віддає перевагу класичному "бей-бегі", навряд чи забезпечать своїм командам максимальний контроль.

Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Не Судаков. Сабо назвав гравця збірної України, який переїде за кордон
Футбол | 25 квітня 2024, 18:34 10
Не Судаков. Сабо назвав гравця збірної України, який переїде за кордон

Екстренер «Динамо» розхвалив Володимира Бражка

Уперше в кар'єрі. Ястремська вирвала перемогу в матчі після 0:6 у 1-му сеті
Теніс | 25 квітня 2024, 16:22 22
Уперше в кар'єрі. Ястремська вирвала перемогу в матчі після 0:6 у 1-му сеті

Даяна дивовижним чином зуміла переграти Еміліану Аранго в Мадриді

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.