Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Південь
| Оновлено 22 травня 2022, 17:32
3831
0

Орки вимагають великі гроші за виїзд українців із окупованої території

ЗСУ знищили дві гармати рашистів

| Оновлено 22 травня 2022, 17:32
3831
0
Орки вимагають великі гроші за виїзд українців із окупованої території
Getty Images/Global Images Ukraine

Оперативне командування «Південь» опублікувало інформацію щодо російського вторгнення станом на вечір 21.05.2022.

На лінії зіткнення в Херсонській та Миколаївській області противник продовжує ведення бойових дій по займаному рубежу та удосконалення фортифікаційного обладнання своїх позицій. Нових ударних угруповань ворог не створював, активних наступальних дій не вів. Замість того, проводив повітряну розвідку наших позицій, але в покарання за це втратив безпілотник-розвідник «Орлан-10». Та сама доля спіткала крилату ракету, спрямовану перед світанком на Одещину.

Вогньовим нальотом наших підрозділів вкрито контрольно-спостережний пункт одного з ударних формувань противника на Херсонщині. Управління підрозділами ворогом втрачено. В цілому за добу внаслідок ракетно-артилерійської активності наших підрозділів за підтримки авіації противник недорахувався 29 рашистів, втратив модернізований танк Т-72Б3, самохідну гаубицю «Мста-С» та іншу броньовану техніку. Крім цього, українськими військовими знищено крупнокаліберну гармату «Гіацинт» та самохідну гармату великої потужності «Піон».

Не маючи успіхів в бою, ворог на окупованих територіях намагається втримати мирне населення, аби створювати для своїх лідерів та командирів картинку задоволення місцевого населення від «руського миру». Однак, свідомі цивільні мешканці намагаються евакуюватися з-під рашистської влади та обстрілів, не бажаючи бути живим прикриттям окупантів. А ті в свою чергу встановивши жорсткі обмеження на виїзд з підконтрольної їм території, на блокпостах збагачуються, пропонуючи пропуск за 1000 доларів або їх еквівалент. Але і тоді услід підступно відкривають вогонь.

В Чорному морі продовжується маневрування 6 великих десантних кораблів та 2 носіїв крилатих ракет – в готовності до застосування понад півтора десятки вбивчих снарядів. Знахабнілі окупанти по відкритих каналах зв’язку та морської безпеки називають води навколо Зміїного своїм територіальним морем, попереджаючи іноземні судна про небезпеку наближення.

Оцініть матеріал
(42)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Виграй футболку Зінченка з підписом за донат
Війна | 24 квітня 2024, 13:42 1
Виграй футболку Зінченка з підписом за донат

Всі кошти підуть на FPV-дрони в підрозділ, де служить журналіст Sport.ua Михайло Шаповалов

ФОТО. Легенда Динамо відсвяткував день народження з красунею-дружиною
Футбол | 26 квітня 2024, 17:21 46
ФОТО. Легенда Динамо відсвяткував день народження з красунею-дружиною

Олегу Гусєву виповнився 41 рік

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.