Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна
| Оновлено 20 травня 2022, 18:52
6271
0

Залужний виступив у комітеті НАТО: «Україна вже не лише обороняється»

Генерал Залужний розповів НАТО про війну проти росії

| Оновлено 20 травня 2022, 18:52
6271
0
Залужний виступив у комітеті НАТО: «Україна вже не лише обороняється»
facebook.com/GeneralStaff.ua

Генерал Валерій Залужний, головнокомандувач Збройних Сил України, виступив перед Військовим комітетом НАТО, де розповів про хід війни України проти росії.

«Ми чітко розуміли, що саме перший місяць буде переломним. Нам вдалося відібрати у противника стратегічну ініціативу, завдати критичних втрат, змусити відмовитися від головної мети - захоплення міста Києва. Сьогодні ми не лише ведемо оборону. Нами проведено низку успішних контрнаступальних дій. Вдалося розблокувати Харків та Миколаїв, ведуться бої на Херсонському напрямку».

«Агресор продовжує завдання ракетних ударів високоточною зброєю в глибині нашої території. Ми знищили флагманський крейсер «Москва», нанесли ураження ще трьом потужним кораблям, які складають основу Чорноморського флоту РФ. Але росіяни підтримують високу інтенсивність ракетних обстрілів, у середньому 10-14 балістичних і крилатих ракет на добу».

«Це загроза не тільки для України, а й для країн-членів НАТО. Адже кожна така ракета несе 400-600 кг тротилу. Тому важливо зміцнювати протиракетну оборону», - сказав Залужний.

Оцініть матеріал
(167)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.