Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 09 жовтня 2022, 05:09
1684
2

ПРОДИВУС: «Голосу українського боксу за обрання Кремльова не було»

Президент ФБУ – про переобрання росіянина президентом IBA

| Оновлено 09 жовтня 2022, 05:09
1684
2
ПРОДИВУС: «Голосу українського боксу за обрання Кремльова не було»
Facebook. Володимир Продивус

Голова Федерації боксу України Володимир Продивус розповів, як росіянина Умара Кремльова переобрали на пост президента IBA.

«Моя мета – захист та просування українського боксу та всіх його представників на світовому рівні. Ця мета ніколи не ховалася і ніколи не применшувалася. Так, так і запишіть, що амбіції Володимира Продивуса як українця та президента Федерації боксу України – захист та просування українського боксу у контексті світової історії боксу. Особливо зараз, коли триває війна, і під загрозою опинилися спортивні кар'єри цілого покоління українських боксерів.

Усвідомлюю, що в Україні щодня в результаті російської агресії помирають люди: і військові, і мирні – у тому числі гинуть представники боксерської родини України. Я не живу в окремому світі, де немає болю та переживань за тих, хто помер від рук російських окупантів. Усвідомлюю, розумію, переживаю та проживаю цю війну разом із усім українським народом.

Але я хочу вірити, що глобальна перемога України – це сукупність локальних перемог, локального результату всіх українців та українок, хто продовжує діяти, працювати, продовжує бути корисним для країни.

Моя мета – захист та просування українського боксу на світовому рівні. Тому я увійшов до Ради директорів Міжнародної асоціації боксу (IBA).

Ні, я не підтримую дій російських агресорів в Україні. Як це взагалі на думку комусь спадає? Все моє життя – це життя, присвячене українському бізнесу та українському спорту.

Міжнародна асоціація боксу перестала бути приватним російським проектом. Це серйозна авторитетна спортивна організація у світі олімпійського боксу. Так само, як Україна не вийшла зі складу ООН та інших найбільших світових громадських організацій на знак протесту проти дій російських загарбників у нашій країні, боксерська Україна також має продовжувати залишатися в контексті світового боксу.

Умар Кремльов – президент Міжнародної асоціації боксу, обраний представниками багатьох країн світу. Мого голосу, тобто голосу українського боксу, за обрання Умара Кремльова не було. Це позиція Федерації боксу України, публічно озвучена світові: ми не підтримуємо росіян у спортивному світі, доки в Україні триває війна.

Українські ЗМІ облетіли кадри із врученням мені формальної нагороди IBA. Подібні жести визнання заслуг загальноприйняті у всьому світі, вони не несуть якогось особливого навантаження чи зобов'язань. Вручення такої нагороди, нехай навіть формальної, супроводжується такими ж формальними в боксерському світі потисканнями руки, поплескування по плечу – ні про яке «публічне братання» і не йдеться. Зрозумілий приклад: на переговорах щодо миру української сторони з представниками російської сторони учасники потиснули один одному руки.

Дипломати, у тому числі спортивні дипломати, не можуть начхати один одному в обличчя, якщо вони хочуть вести переговори, а не демонструвати особисту емоційну ворожість. Чудово розумію, що набагато ефектніше виглядала б бійка, але що дала б така бійка та демонстративне хамство з мого боку українському боксу та його представникам? Україна б виграла від цього?

Наголошую. Я ніколи не підтримаю росіян, які вбивають український народ. Не треба на цьому спекулювати.

Я не голосував за Умара Кремльова у голосуванні на пост президента IBA. Але якщо решта світової спільноти видала йому кредит довіри, працюватиму в тих умовах, що є.

Моя мета – захист та просування українського боксу на світовому рівні. Якщо я матиму можливість бути ефективним для України в іншій якості, завжди готовий розглянути, проаналізувати та реалізувати.

Дякую тим, хто розуміє мене та мою позицію. Все буде Україна», - написав Продивус.

Оцініть матеріал
(5)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Октавий Фландрийский
Отмазка не проходит... Люди, которые вращаются в украинском боксе, прекрасно знают о вашей закадычной дружбе. 
aleks8-48
Если у тебя не хватает смелости плюнуть ему в лицо, пригласи для того кого ни будь из Мариуполя.