Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Південь
| Оновлено 08 травня 2022, 13:34
8436
0

ВІДЕО. Байрактари попрацювали біля Зміїного, знищивши катери орків

7 травня на півдні України рф втратили 10 одиниць техніки

| Оновлено 08 травня 2022, 13:34
8436
0
ВІДЕО. Байрактари попрацювали біля Зміїного, знищивши катери орків
defence-ua.com

Оперативне командування «Південь» опублікувало інформацію щодо російського вторгнення за 7 травня.

Протягом дня ворог на лінії зіткнення в Херсонській та Миколаївській областях активності не проявляв. Однак, артилерійські й мінометні обстріли, а також ракетні удари не припинялися. Протягом доби по Миколаївській області випущено 4 крилатих ракети, тричі атаковано Миколаїв і передмістя реактивними системами залпового вогню «Смерч».

Одещину 7 травня було атаковано 10 крилатими ракетами (4– в області, 6– по самій Одесі). Є влучання в приватне підприємство з виготовлення меблів, у житловому районі ударною хвилею та уламками понівечено багатоповерхові будинки поряд. Ще дві ракети знов нанесли ураження пошкодженої раніше злітно-посадкової смуги та у привід керування польотами Одеського аеропорту. Постраждалих немає.

Тим часом, нашими силами оборони нанесено ураження понад 120 цілей противника. Біля острова Зміїний, який стає вже легендарним плацдармом феєричного зменшення сил і потужностей рашистів, влучними атаками «Байрактарів» знищено десантний катер типу «Серна» із ЗРК «Тор», 2 десантно-штурмових катери типу «Раптор», а ще один «Раптор» суттєво ушкоджено. 46 рашистів зі складу екіпажу та десанту відмінусовано від живої сили ворога.

Загальні ж втрати окупантів за цю добу складають 80 рашистів та 10 одиниць техніки, враховуючи перелічений катерний склад, зенітно-ракетний комплекс «Тор», збитий ранком над Одещиною ударний безпілотник-розвідник «Форпост», бойову машину десанту та 3 гаубиці. А в районі Станіслава, на Херсонщині, ворога позбавлено ще й складу боєприпасів.

Оцініть матеріал
(132)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.