Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна
| Оновлено 03 травня 2022, 17:14
3648
2

Зрадника Царьова засудили до 12 років в'язниці, йому загрожує довічне

Олег Царьов критикував події Майдану та називав нову владу нелегітимною

| Оновлено 03 травня 2022, 17:14
3648
2
Зрадника Царьова засудили до 12 років в'язниці, йому загрожує довічне
YouTube. Олег Царьов

Шевченківський райсуд Києва оголосив вирок колишньому народному депутату та колишньому кандидату в президенти України Олегу Царьову (Судовий репортер).

Суд визнав Олега Царьова винним за ч. 2 ст. 110 та ч. 3 ст. 109 КК України, тобто у публічних закликах до умисних дій з метою зміни меж території та державного кордону України з порушенням порядку, встановленого Конституцією, а також у публічних закликах до насильницької зміни та повалення конституційного ладу з використанням засобів масової інформації.

Йдеться про висловлювання Царьова під час президентської виборчої кампанії у квітні-травні 2014 року. Зокрема, в ефірі Громадського телебачення, Росія 24 та російського 1 каналу.

Царьов критикував події Майдану та називав нову владу нелегітимною, наполягав на необхідності надання російській мові статусу державної, а також пропагував ідею децентралізації влади аж до створення Федеративної республіки Новоросія, куди, на його думку, мали увійти Донецька, Луганська, Харківська, Херсонська, Одеська, Запорізька, Миколаївська та Дніпропетровська області.

Серед доказів – показання двох колишніх держохоронців, які супроводжували Царьова під час перевиборчої кампанії 2014 року, а також відеозаписи програм за участю політика та їх розшифрування та лінгвістичні експертизи. Суд звернувся до президента Володимира Зеленського з поданням про позбавлення Царьова ордена За заслуги ІІІ ступеня. Цей орден він одержав у 2011 році від президента Віктора Януковича.

У березні 2022 року Царьов прибув до Київської області разом із російською армією, а також закликав Юрія та Олександра Вілкулів здати Кривий Ріг російським окупантам. Після цього Олегу Царьову висунули ще одну підозру в зазіханні на територіальну цілісність та недоторканність України та колабораційну діяльність.

За даними слідства, народний депутат IV-VII скликань Верховної Ради України неодноразово публікував заклики до зміни меж території та державного кордону України з порушенням порядку, встановленого Конституцією України. За такі дії в період воєнного стану Царьову може загрожувати довічне позбавлення волі.

Оцініть матеріал
(54)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Стала відома сума преміальних для збірної України за вихід на Євро-2024
Футбол | 03 травня 2024, 19:12 7
Стала відома сума преміальних для збірної України за вихід на Євро-2024

Національна збірна України не буде обділена бонусами

ВІДЕО. рашисти розбомбили стадіон відомого українського клубу
Футбол | 27 квітня 2024, 10:36 0
ВІДЕО. рашисти розбомбили стадіон відомого українського клубу

Поки невідомо, чи відбудовуватимуть стадіон Електрометалург у Нікополі до завершення війни

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Remark
Што?  Это волынская резня...
west-022
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил