Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Шахи
| Оновлено 25 квітня 2022, 00:18
1688
4

У рф заблокували найпопулярніший сайт для гри в шахи через Україну

«Мабуть, шахи теж можуть дискредитувати армію», – написали активісти

| Оновлено 25 квітня 2022, 00:18
1688
4
У рф заблокували найпопулярніший сайт для гри в шахи через Україну
Chess.com

Активісти організації Роскомсвобода розповіли, що в рф заблокували дві сторінки сайту про війну в Україні. Через те, що блокування здійснюється по HTTPS, доступу немає до всього ресурсу.

У Росії вирішили заблокувати найпопулярніший сайт для гри в шахи онлайн. За рішенням генпрокуратури рф був обмежений доступ до сайту Chess.com.

Активісти розповіли, що Роскомнагляд заблокував дві сторінки сайту зі статтями «Українські шахісти під час війни» та «Про війну в Україні». Рішення про блокування сторінок ухвалили в Генпрокуратурі Росії 23 квітня. Через те, що блокування здійснюється по HTTPS (схема, яка забезпечує доступ до ресурсу), доступу немає до всього сайту.

«Виявляється, шахи теж можуть дискредитувати армію», – написали активісти.

16 квітня російський шахіст, прибічник війни Сергій Карякін повідомив, що сайт для онлайн-гри в шахи «примусово замінює російський прапор у всіх російських шахістів», а натомість дає посилання «на образливу пропагандистську статтю». Він закликав скаржитися на Chess.com у Роскомнагляд та вимагав блокування сайту, що в результаті й сталося.

Тепер любителі шахів з рф не зможуть користуватися веб-ресурсом Chess.com. Це відомий сайт для гри в шахи онлайн, форум та шахова соціальна мережа. Ресурс є найпопулярнішим шаховим сайтом у світі.

Оцініть матеріал
(11)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 4
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Gagik_Perdonian
жалко... я их там знатно говном поливал))
Henriklarsson11
ето ж той самий сірожа карягин з якого Україна зробила гросмейстера, а він її предав і звалив в рашку? як жеж нам шкода цього іуду