Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Боротьба
| Оновлено 18 листопада 2022, 08:56
347
0

НАСІБОВ: «На Олімпіаді-2024 бачу себе на найвищому ступені п'єдесталу»

Український борець розповів про тренування в умовах війни

| Оновлено 18 листопада 2022, 08:56
347
0
НАСІБОВ: «На Олімпіаді-2024 бачу себе на найвищому ступені п'єдесталу»
Getty Images/Global Images Ukraine. Парвіз Насібов

Срібний призер Токіо-2020 Парвіз Насібов розповів про тренування в умовах війни та поділився амбітними планами на майбутнє:

«Можу сказати одне. Ставши другим, я зрозумів, що в спорті є місце на п'єдесталі ще вище. Так що все, що стосується моєї спортивної кар'єри, я як тренувався, так і далі продовжую ще більш посилено тренуватися, щоб піднятися на найвищу сходинку п'єдесталу Олімпійських ігор.

Зараз, слава Богу, ми знаходимося на олімпійській базі в Конча-Заспі. Тут створені для нас всі умови. Ми три рази в день тренуємося, харчуємося, відпочиваємо. Тому наш тренування як йшли ... Хоч і в такий важкий час в нашій країні, слава Богу, намагаємося тримати себе в формі.

Здебільшого підтримкою форми займаємося. Та й взагалі, поки у нас немає ніяких змагань, я думаю, за відведений час можна стати ще краще. І уявити українського борця на своєму фронті ще краще. У нас недавно був чемпіонат Європи. У команди дві медалі, хотілося б трохи краще, від себе особисто чекав результату кращого. Але, не був готовий, тому зараз є можливість, намагаюся її не упускати і ставати краще.

Мені ще 23, я молодий. Багато над чим ще працювати. Слава Богу, є люди, Владім Володимирович Шацьких, мої особисті тренера. Може, я чогось не знаю, але вони доповнюють, з боку тренерам краще видніше. Навантаження у мене сильні, значить, недоробок теж багато (посміхається). Є над чим працювати і я намагаюся.

Я вважаю, без конкуренції нікуди, особливо і зростання немає. Є дуже багато хлопців, я зараз в іншу вагову категорію перейшов - 72 кг. Тому є з ким боротися. Добре, коли є така хороша конкуренція.

До Олімпійських ігор з вагою у мене проблеми були. Щоб виступити на ОІ і ліцензійному турнірі мені доводилося дуже багато ваги скидати, аж до 8 - 9 кг. Тому на Ігри-2024 не бачимо і не бачу сенсу знову боротися і скидати стільки ваги. Є 72 кг, де я себе комфортно відчуваю, а ближче до 2024 року у Олімпіаді в Парижі, дай Бог, якщо все буде добре в країні, бачу себе в 67 кг і на вищому щаблі п'єдесталу.

Я всім нашим дітям, жінкам, літнім і нашим солдатам бажаю, щоб був мир. І ми всі посміхалися і жили як раніше. Тому ми ні на що не скаржимося, у нас є всі умови. Ми тут тренуємося, нас годують. З цим проблем немає. Хотів би подякувати директора бази, який йде нам на зустріч. І взагалі все керівництво наше, яке якось працює не склавши руки, щоб в такий важкий час для країни борці могли якось тренуватися і представляти Україну на міжнародній арені.

Сергій Назарович Бубка приїхав, нас підтримав. Це дорогого коштує, людина - легенда спорту. Було приємно його побачити, поспілкуватися. Що нас не забувають, пам'ятають. Подарував нам екіпіровку, в якій я зараз перебуваю» - сказав Насібов.

Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.