Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 24 квітня 2022, 01:40
24929
8

Тайсон Ф’юрі – Ділліан Вайт. Прогноз і анонс на бій

Розбірки британців за пояс WBC у суперважкій вазі

| Оновлено 24 квітня 2022, 01:40
24929
8
Тайсон Ф’юрі – Ділліан Вайт. Прогноз і анонс на бій
Getty Images/Global Images Ukraine. Тайсон Ф’юрі

Тайсон Ф’юрі та Ділліан Вайт збираються зібрати найбільше глядачів боксу в історії Великобританії. 94 тисячі місць – саме стільки зможе розмістити «Вемблі» під час поєдинку британців. Схоже, стадіон буде заповнений, навіть попри відмову Вайта брати участь в рекламі поєдинку. Тому що британці люблять бокс. А такий – тим більше.

Вайт не бере участі в прес-конференціях перед боєм. На них ходить лише Ф’юрі, але бокс продає сам себе

Ділліан Вайт йшов до поєдинку за титул чемпіону світу все життя. Більше року він був претендентом на пояс, яким на той момент володів Деонтей Вайлдер, але американець все ніяк не виходив на поєдинок. Причому, законно. Користувався правилами WBC, брав час на обов’язкові захисти і так загрався, що втратив титул.

Якщо бути справедливим, сам Вайт також відповідальний за те, що титул не у нього. Британець мав змогу вийти на бій декілька разів, але весь час кудись зникав. То йому грошей мало, то умови не ті, то програв. Як то у випадку із Повєткіним. Фактично, коли Ділліан впав в той нокаут, його час обнулився, і він вже не може враховувати і час, який пішов на підготовку до реваншу, і сам бій.

Загалом, пояс все той же, претендент – також, чемпіон – ні. Тайсон Ф’юрі повернувся після перерви, яку сам собі придумав після Володимира Кличка, переміг декількох ноунеймів, відбоксував тричі з Вайлдером, забравши у нього титул, а потім підтвердивши свій статус у реванші. До чемпіона питань мінімум – він один із головних топів хевівейту, за якого переживають лише через психічну нестабільність. В іншому, якщо в житті Тайсона все добре, то і в ринзі – також. Іноді добре, навіть якщо в житті не дуже.

Перед реваншем проти Вайлдера у Ф’юрі була купа проблем. Менше мотивації і бажання боксувати, проблеми зі здоров’ям новонародженої дитини і менше часу на підготовку через це. Але британець переміг, нокаутував візаві і, цілком можливо, закінчив кар’єру американця.

Ділліан так сильно чекав на титульний шанс, що прямо перед ним десь зник. Вайт заявив, що з’являтиметься на прес-конференціях лише за умови, що йому додатково заплатять. Всі посміялись, а він говорив це серйозно. Розкручувати шоу британець не взявся.

Ф’юрі все ж зустрічався зі ЗМІ, але проводив всі ці події сам. Суперник не прийшов жодного разу, Тайсон навіть організовував битву поглядів із постером. Чудово, що Тайсон може продати квитки і сам – просто тому, що на нього цікаво дивитись, але що сталось із Вайтом – питання.

«Ми лише анонсували бій на попередній прес-конференції. Це не був справжній захід для реклами поєдинку. Впевнений, на прес-конференції перед боєм ми з ним поговоримо. Після анонсу ми відправилися у свої табори для підготовки. Думаю, я сам досить добре впорався з рекламою – ми продали весь «Вемблі». Вайт був у таборі в Португалії – повністю присвятив себе тренуванням. Тепер, коли час тренувань закінчено, він адаптується до життя перед боєм і виконає свою роль. Ми всі повинні зіграти тут свою роль», – розповів Тайсон.

Все ж живий фейс-ту-фейс відбудеться, але кількість полум’яних розмов зменшиться через претендента. Хочеться вірити, що Вайт просто захотів сконцентруватись на підготовці, а не перемовинах із опонентом. В другий варіант не віриться взагалі.

Getty Images/Global Images Ukraine. Тайсон Ф’юрі

Так хто там фаворит?

Букмекери впевнені – чемпіон титул не втратить. На перемогу Тайсона Ф’юрі дають 1.16, на Ділліана Вайта –  5.

Такий величезний розрив через те, що чемпіон WBC показав у минулих поєдинках. Якщо брати по пунктах, то: потужний удар, вміння працювати першим номером і брати своє за рахунок ваги і габаритів, майстерне відновлення. Тайсон регулярно падав від топового панчера і так само регулярно вставав.

Ф’юрі відчутно більший за суперника – вище на тринадцять сантиметрів, розмах рук більше на вісімнадцять сантиметрів. На бій британський чемпіон збирається виходити з вагою біля ста тридцяти кілограмів. Про це говорив і сам боксер, і фото його актуальної фізичної форми.

Що може Вайт проти такого гіганта? Найважливіше – нічого нового. Ділліану важливо бути у найкращій фізичній і психологічній формі. Все інше за нього мають зробити або не зробити ті навички, які у нього вже є.

Британський претендент може упіймати суперника ударами по корпусу. Тут і прізвисько зобов’язує, і всі фактори. Найзручніше буде працювати там. Треба бути готовим тягати на собі таку вагу, боротися з нею і не заморитись за три раунди. Все залежатиме від правильного підходу до підготовки.

Якщо Ділліан підготується, напругу точно побачимо. Вайт має удар, який може перевернути чемпіона, всі уявлення про нього і котирування букмекерів. Він вміє доносити удари і має бути мотивованим. Інше питання, що по-боксерськи Ф’юрі все ж набагато кращий, він більш різносторонній та вміє підлаштуватись під візаві.

Тому, безумовно, Тайсон – фаворит. Але розслаблятися і заглядати на переможця пари Усик – Джошуа все ж рано.

Поєдинок Тайсон Ф’юрі – Ділліан Вайт відбудеться у суботу, 23 квітня, на «Вемблі». Орієнтовний початок бою – 23:55 за київським часом.

Оцініть матеріал
(76)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 8
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Dell Dnieper
ото буде торба якщо УаЙТ попаде.....Фьюрі ж ні в кого не вигравав такого рівня....ну Володимир вже не той був....а Уайлдер....не перевірений....
Maxcrimea10
Тайсон потанцует раундов 5-7 и закончит бой
Hg
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил