Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Снукер
| Оновлено 16 квітня 2022, 22:47
6668
3

В Англії розпочався Чемпіонат світу зі снукеру

Сьогодні у «Крусіблі» стартував головний турнір сезону

| Оновлено 16 квітня 2022, 22:47
6668
3
В Англії розпочався Чемпіонат світу зі снукеру
sport.orf.at

В англійському Шеффілді у суботу, 16 квітня, стартував завершальний турнір снукерного сезону – Чемпіонат світу. За головний приз – 500 тис. фунтів – посперечаються 32 гравці. А загальний призовий фонд турніру – 2,395 млн фунтів.

В основну сітку чемпіонату прямо потрапили 16 найкращих снукеристів світового рейтингу. При цьому перший номер посіву отримав чинний чемпіон світу Марк Селбі, який у минулорічному фіналі переміг Шона Мерфі (18:15). Ще 128 гравців намагалися пробитися в «Крусібл» (театр у Шеффілді, який приймає Чемпіонати світу з 1977 р.) через багатоступінчасте сито кваліфікації. Серед них були і два наші співвітчизники.

Антон Казаков вже у першому відбірковому раунді поступився Чжану Аньда – 0:6. Втім, не забуватимемо, що українець виступав як запрошений гравець-аматор, а китаєць все-таки професіонал.

Інший наш снукерист, Юліан Бойко, у першому раунді обіграв кіпріота Майкла Георгіу – 6:4. Щоправда, вже після наступного поєдинку припинив виступи. Його суперником був №58 світового табеля про ранги англієць Девід Грейс. Юліан бився гідно, оформив дві півсотенні серії та сенчурі, але у підсумку поступився – 4:6.

Зазначимо, що з третього раунду кваліфікації до боротьби приєдналися більш високорейтингові гравці, і відразу ж в їхніх лавах почалися втрати. На цій стадії вилетіли Ріккі Волден (№17 світового рейтингу), Мартін Гоулд (№20), Райан Дей (№22), Джо Перрі (№26). Натомість Грем Дотт у матчі з Панем Цзюньсу оформив максимальний брейк. Це другий максимум у кар'єрі англійця, а перший він зробив ще у минулому столітті – у 1999 р. До речі, це п'ятий максимум у відбіркових матчах чемпіонату світу.

Четвертий раунд не змогли подолати такі відомі гравці, як Чжоу Юелун, Джордан Браун, Меттью Селт, Том Форд, Роберт Мілкінс, Джиммі Робертсон, Алі Картер і той же Грем Дотт. Натомість потрапив до «Крусібла» Майкл Вайт, який номінально є любителем. Валлієць вилетів із Мейн-туру у 2020, хоча у його кар'єрі є дві перемоги у рейтингових турнірах. Якщо не брати до уваги Вайта, то гравцем із найнижчим рейтингом на нинішньому чемпіонаті світу став його співвітчизник Джексон Пейдж. У свої 20 років він посідає 90 місце у світовому табелі про ранги.

Додамо, що матчі 1/16 фіналу зіграють у форматі до 10 перемог. Зустрічі 1/8 та 1/4 фіналу пройдуть до 13 виграних партій, півфінали – до 17. Фінал, запланований на 1-2 травня, зіграють до 18 перемог. У прямому ефірі поєдинки чемпіонату світу транслюватиме телеканал Eurosport 1.

Чемпіонат світу. 1/16 фіналу (16-21 квітня):

Марк Селбі  – Джеймі Джонс  
Янь Бінтао  – Кріс Вейклін  
Баррі Хокінс  – Джексон Пейдж  
Марк Вільямс  – Майкл Вайт  
Кайрен Вілсон  – Дін Цзюньхуей  
Стюарт Бінем  – Лю Хаотянь  
Ентоні МакГілл  – Ліам Хайфілд  
Джадд Трамп  – Хоссейн Вафаей 
Ніл Робертсон  – Ешлі Хьюгілл  
Джек Лісовські  – Меттью Стівенс  
Люка Бресель  – Ноппон Саєнгхам 
Джон Хіггінс  – Тепчайя Ун-Нух 
Чжао Сіньтун  – Джеймі Кларк  
Шон Мерфі  – Стівен Магуайр  
Марк Аллен  – Скотт Дональдсон  
Ронні О'Салліван  – Девід Гілберт  

Оцініть матеріал
(36)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
zinkonick
Підкажіть де можна дивитися...
west-ukr5555
Ронні, вперед!!!