Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна
| Оновлено 14 квітня 2022, 19:34
24851
3

Зберігає плавучість. Доповідь путіну про пожежу на крейсері Москва

Цей корабель більше не стрілятиме

| Оновлено 14 квітня 2022, 19:34
24851
3
Зберігає плавучість. Доповідь путіну про пожежу на крейсері Москва
YouTube

Президенту країни-агресора владіміру рутіну доповіли про пожежу на флагмані російського Чорноморського флоту. Міноборони рф стверджує, що крейсер Москва знаходиться на плаву, замовчуючи причини пожежі.

Прес-секретар президента рф дмітрій пєсков повідомив, що путіну доповіли про пожежу на ракетному крейсері Москва, але відмовився уточнити, як глава росії відреагував на цю новину: «Не можу вам нічого сказати. По лінії військових доповіді йдуть регулярно верховному головнокомандувачу. Він також не відповів на запитання журналістів, що саме сталося на кораблі. «Це тема міністерства оборони», – сказав пєсков.

У той же час у міноборони росії стверджують, що флагман ЧФ зберігає плавучість, а про причини пожежі повідомляється, що вони встановлюються: «Вогнища спалаху на крейсері Москва локалізований. Відкритого горіння немає. Вибухи боєприпасів припинено. Основне ракетне озброєння не пошкоджене. Екіпаж був евакуйований на кораблі Чорноморського флоту рф, що знаходяться в районі. Вживаються заходи щодо буксирування крейсера в порт».

13 квітня українські ЗМІ повідомили, що крейсер Москва був атакований двома протикорабельними ракетами Нептун. У росії підтвердили пожежу на крейсері, але про ракетний удар нічого не сказали. 

Глава Одеської ОВА Максим Марченко офіційно підтвердив, що українські прикордонники підбили ракетний крейсер Москва: «Ракети Нептун, які стоять на варті Чорного моря, завдали російському кораблю дуже серйозних пошкоджень».

Заява міноборони росії: «На флагмані Чорноморського флоту – ракетному крейсері Москва – здетонував боєзапас і почалася пожежа, корабель отримав серйозні пошкодження, екіпаж був повністю евакуйований».

Оцініть матеріал
(113)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
sokolyk
Ага! Тільки не уточнили, що мова йде про негативну плавучість...
Олексій Вєліканов
А спробувати брехати якось в кучу??? Спочатку , вибухи на крейсері , локалізовані. Далі екіпаж весь евакуйований! То хто ж ті вибухи локалізовував? І якщо крейсер зберігає плавучість, пожежі не має, вибухи локалізовані, то нащо команду евакуйовувати??? Все ж чудово. Підійшли, підчепили на буксир, і потягли на ремонт! Навіть збрехати толком не вміють!
Mac_Gyver
Не впоралися з "калiбрами", буває.