Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна
| Оновлено 24 квітня 2022, 13:33
2477
0

$800 млн на зброю. Стало відомо, яке озброєння США передасть Україні

Києву передадуть 200 бронетранспортерів, 11 вертольотів Мі-17, 18 гаубиць

| Оновлено 24 квітня 2022, 13:33
2477
0
$800 млн на зброю. Стало відомо, яке озброєння США передасть Україні
Telegram. Мі-17

США надають новий пакет безпеки допомоги Україні обсягом 800 млн доларів. Про це заявив президент США Джо Байден після спілкування із президентом України Володимиром Зеленським.

Оприлюднено, що США передадуть Києву 200 бронетранспортерів M113, 11 гелікоптерів Мі-17, 18 гаубиць, 300 безпілотників-камікадзе Switchblade, 500 ракет Javelin.

Джо Байден: «Я щойно говорив із президентом Зеленським і розповів йому, що адміністрація надає додаткові 800 млн доларів допомоги у вигляді зброї, боєприпасів та іншої допомоги для України. Українські військові дуже ефективно використовують уже надану зброю, і з огляду на те, що росія готується посилити наступ на Донбасі, США продовжать надавати Україні озброєння для самозахисту.

Новий пакет допомоги буде включати багато ефективних систем озброєння, які ми вже надавали, і нові – пристосовані до ширшого наступу Росії, який ми очікуємо на сході України. Це нове озброєння включає артилерійські системи, боєприпаси та бронетранспортери. Я також схвалив трансфер додаткових гелікоптерів. До того ж, ми продовжимо сприяти передачі вагомого озброєння від союзників та партнерів у всьому світі.

Стабільне постачання зброї від західних союзників відіграло критично важливу роль у тому, щоб Україна могла успішно чинити опір російському вторгненню. Це допомогло забезпечити, щоб путін програв із початковим військовим задумом – підкорити та контролювати Україну. Ми не можемо зменшити зусилля зараз. Я запевнив президента Зеленського, що американський народ продовжить підтримувати хоробрий український народ у боротьбі за свободу».

Оцініть матеріал
(16)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.