Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна
| Оновлено 26 квітня 2022, 14:15
12097
7

Макрон назвав українців та росіян братами. У Києві сильно обурені

У МЗС України пояснили, чому пропаганда рф про братерський народ недоречна

| Оновлено 26 квітня 2022, 14:15
12097
7
Макрон назвав українців та росіян братами. У Києві сильно обурені
Йолкін

Президент Франції Еммануель Макрон відмовився назвати дії росії в Україні геноцидом, як це зробив президент США Джо Байден (УП, CNN).

Відповідаючи на запитання, чи буде він, як і президент США Джо Байден, використовувати термін геноцид для опису вбивств українців російськими військовими, Макрон сказав:

«Я буду обережний із такими термінами сьогодні, бо ці два народи [росіяни та українці] — брати. Я хочу продовжувати намагатися наскільки можу зупинити цю війну і відновити світ. Я не впевнений, що ескалація риторики слугує цій справі.

Те, що ми можемо з упевненістю сказати, це те, що ситуація є неприйнятною і що це військові злочини. Ми переживаємо військові злочини, безпрецедентні на нашій землі – нашій європейській землі.

Відзначу співпрацю Франції з Україною щодо розслідування військових злочинів. росія в односторонньому порядку розпочала надзвичайно жорстоку війну, було встановлено, що російська армія скоїла військові злочини, і тепер ми маємо знайти відповідальних».

Міністерство закордонних справ України розчаровано, що президент Франції Еммануель Макрон не наважився назвати злочини росії в Україні геноцидом, а також пояснило, чому пропаганда рф про братерьский народ недоречна.

Прес-секретар МЗС Олег Ніколенко: «Небажання президента Франції Еммануеля Макрона визнати геноцид українців після всіх відвертих заяв російського керівництва та злочинних дій російських військових розчаровує.

Україна та росія історично близькі з об'єктивних причин, але міф про два братні народи росії та України почав руйнуватися після окупації Криму та агресії на Донбасі у 2014 році. Тоді російські «брати» нібито прийшли захищати російськомовне населення. Але за 8 років убили 14 тисяч українців.

Цей міф остаточно зруйнувався, коли перші російські ракети полетіли на українські міста у лютому. Братський народ не вбиває дітей, не розстрілює цивільних, не гвалтує жінок, не калічить літніх людей і не знищує дома іншого братнього народу. До звірств проти беззахисних людей не вдаються навіть найзатятіші вороги.

Нині немає ні моральних, ні реальних підстав вести розмови про братні зв'язки російського та українського народів».

Оцініть матеріал
(43)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 7
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Persian
Якщо виберуть Ле Пен ці висловлювання будуть ще квіточками...
Леся Гураль
макрон,тебе забули піймати в дитинстві коли підкидали чи що)які ми з вбивцями,катами,дебілами,маньяками,педоф
ілами і злодюгами брати)Продався пуйлові за вибори чи що)йдити до сраки з такими,в баню,родичами)!!!З тебе політик як з пуйла балярун)))
Maxcrimea10
Этот долб*еб хочет быть осторожным с терминами, но называет фашистов нашими братьями, упоротый что ли? Что ему там путлер во время многочисленных разговоров пообещал? Или телик свой показывал, зомбировал? Пусть лучше выиграет та шаболда, с открытым врагом проще бороться
K_Sarioglo@i.ua
З одного боку після того що творить Росія слово "брати" неймовірно ріже вухо.
З іншого - зрозуміло що Макрон мусить під час виборів якось підлаштовуватися під французькі уявлення про цю війну. Ну а на фоні риторики і політичних програм Ле Пен він вже точно для України все одно значно кращий варіант.
romeoboss
Цей лягушатник тронувся мозгами чі шо яки браття,після того що вони
наробили на нашей землі ця сволота без людяності взаголі не може називатись
чімось акрома мерзоти. Браття "Тамбовскій вовк"вам у браття,а ми вас знати
білеше не хочемо о то паркан чім вище поставити і хай роблять там собі що хочуть.
Руские нам вороги на усі покоління!!!
SergRV
Французы вообще поехали головой.
Kapitoshka
Гаразд, якщо з його точки зору ми брати, то у такому випадку - французам брати англійці з якими французи воювали 100 років!!!
Там токож "по-братськи" поводилися, однак є дві маленькі різниці - сторічна війна та зброя яка відносто сучасноі менше вражень наносила тогочасному людству!
З чого робимо наступний висновок - Макрон обжерся макарон, заправлених сиром з особливою пліснявою...