Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Донбас
| Оновлено 12 квітня 2022, 13:44
8348
13

Полк Азов: окупанти застосували в Маріуполі отруйну речовину

Захисники Маріуполя повідомили про злочинні дії

| Оновлено 12 квітня 2022, 13:44
8348
13
Полк Азов: окупанти застосували в Маріуполі отруйну речовину
Полк Азов

Полк Азов заявив про те, що ввечері 11 квітня окупанти застосували в Маріуполі отруйну речовину.

Заява захисників Маріуполя:

«Близько години тому російські окупаційні війська використали проти українських військових та цивільних осіб в місті Маріуполь отруюючу речовину невідомого походження, яку було скинуто з ворожого БПЛА.

У постраждалих спостерігається дихальна недостатність, вестибуло-атактичний синдром. Наслідки використання невідомої речовини уточнюються».

Відзначимо, що кілька годин тому російський бойовик з окупованого Донецька Едуард Басурін заявив, що українських захисників Маріуполя треба заблокувати на заводі Азовсталь, а потім застосувати там хімічну зброю:

«Штурмувати підземні укріплення Азовсталі в Маріуполі немає сенсу. Там підземні поверхи, тому брати цей об'єкт штурмом не має сенсу. Тому що можна покласти велику кількість своїх солдатів, а супротивник втрат не зазнає.

Тому на цей момент треба розібратися з блокуванням цього заводу, знайти всі виходи та входи – в принципі, це можливо зробити. А після цього вже звернутися, я думаю, до хімічних військ, які знайдуть спосіб, як викурити кротів зі своїх нір».

Раніше президент США Джо Байден заявляв, що загроза застосування росією хімічної зброї під час агресії проти України є реальною. Він також пообіцяв, що США дадуть відповідь, якщо путін застосує зброю масового знищення, але відповідь залежатиме від ситуації.

Зазначимо, що у світі заборонено виробництво та застосування хімічної зброї Конвенцією про хімічну зброю. Це міжнародний договір у рамках ООН, який підписала й рф, але не виконує своїх зобов'язань у черговий раз.

Оцініть матеріал
(41)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 13
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Westwood.
до чего твари просто ебанные они всегда такие были если у них черт с 90 управляет странной о чем идеи речь конченная нация
Український Крим
Це зайвий раз доводить, що кацапів потрібно пиздити
MANUTD 10
Гандони
Кроt-m@d__
Да этим блядоросам по х чем делать геноцид ,весь мир должен признать давно их террарестическим недогосударством и отреагировать нормально ,и блядоросы п ...доры за все ответят и не отмоются никогда ,и будут гореть ещё их города ,гореть в аду чертям !!
Igor18D
Браво Європа! Браво Світ! Браво НАТО!
Що ще потрібно для ваших дій?
Санкції не діють!
Biwis
Таки применили твари химическое оружие, ждём реакцию Запада!
GloryUkraine
Динирилинири закликали застосувати хімічну зброю. 😡
Я не розумію чому ніяк не напрявлять підмогу Маріуполю?