Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна
| Оновлено 11 квітня 2022, 23:46
11242
2

Арестович назвав, які будуть втрати при спробі звільнити Крим та Донбас

За такого розвитку події Україна може втратити 10–15 тисяч бійців

| Оновлено 11 квітня 2022, 23:46
11242
2
Арестович назвав, які будуть втрати при спробі звільнити Крим та Донбас
YouTube. Олексій Арестович

Військовий експерт і радник голови Офісу президента Олексій Арестович пояснив, якою може бути ціна силового повернення Криму та Донбасу.

Арестович повідомив, що за такого розвитку події Україна може втратити 10–15 тисяч бійців.

«Крім того, є інший момент – на сьогодні це технічно нерозв'язне завдання. Для відвоювання цих територій потрібна велика кількість танків, авіації, далекобійної артилерії».

Арестович розповів про те, як прибирають військове керівництво, яке не впоралося. Він озвучив список кандидатів у рф на ліквідацію, якщо не впорається із завданнями в Україні:

«Наступний кандидат у нас – Герасимов (начальник Генштабу вс рф), а за ним кандидат – Дворніков (генерал армії), якого нещодавно поставили. Я знаю, що таке російська штабна культура, його поставили, бо коли взяли десяток генералів і запитали: ну, хто, товариші офіцери? Хто не зас**ть?" – Він сказав: так, я виконаю! І зробив два кроки вперед. А ось тепер він не виконає, тому що там дуже великий сюрприз у зоні ООС. Ми ще подивимося, як він подіє, але він дуже перспективний.

Арестович прокоментував вплив дощів на обстановку на фронті:

»Якраз на лінії від Харкова до Маріуполя – 10 днів дощів поспіль. Причому якщо навіть 50 мм опадів випаде, це означає, що окопи по коліно, повністю розмочені поля, неможливість або дуже обмежені дії авіації та необхідність наступу вздовж доріг, тобто раніше підготовлену оборону, де все зрозуміло. Жодних страшних обхідних напрямків головного удару, тому що почне все це в'язнути миттєво і всі спалять редуктори БМП протягом двох секунд при спробі в цьому бруді борсатися. І якщо це так, то це збивання темпів — це таке свято, бо нам встигне підійти те, про що ми не говоримо. І я бачу, навіть погода за нас. Щоправда, це перевага, яка може бути реалізована обома сторонами. Побачимо, як ми це зробимо. А взагалі гірше має бути наступаючим».

Оцініть матеріал
(123)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
13_13
Це той самий Аристович, який каже що ми вбили майже всії кацапів, і у них майже не залишилось армії і резервів?
Andrii Akopian
пи3дун