Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна
| Оновлено 10 квітня 2022, 11:00
2874
0

ЗЕЛЕНСЬКИЙ: «Україна не має часу чекати. Потрібно діяти принципово»

Нафтове ембарго має бути першим кроком

| Оновлено 10 квітня 2022, 11:00
2874
0
ЗЕЛЕНСЬКИЙ: «Україна не має часу чекати. Потрібно діяти принципово»
president.gov.ua. Володимир Зеленський

Президент України Володимир Зеленський у черговому своєму зверненні закликав європейські країни робити рішучі кроки для припинення війни в Україні.

«Україна не має часу чекати. Свобода не має часу чекати. Коли тиранія розпочала агресію проти всього, на чому тримався мир у Європі, потрібно діяти негайно. Потрібно діяти принципово. І нафтове ембарго має бути першим кроком. Причому на рівні всіх демократичних держав, усього цивілізованого світу. Тоді росія це відчує. Тоді це для них буде аргумент, щоб шукати мир, припинити безглузде насильство».

Також Зеленський повідомив, що обговорив з прем’єр-міністром Великобританії Борисом Джонсоном нові санкційні кроки, які потрібні, щоб примусити росію до миру.

«Завдання нашої антивоєнної коаліції цілком зрозуміле – швидше завершити цю війну, яку розпочала росія. Звільнити нашу землю від загарбників. І гарантувати безпеку Україні, а отже, безпеку демократії і свободи на сході Європи. Саме тому це не тільки моральний обов’язок всіх демократичних держав, усіх сил Європи – підтримувати прагнення України до миру. Це, власне, стратегія захисту для кожної цивілізованої держави. Тиснути на росію якнайбільше, щоб якнайшвидше відновити мир і безпеку».

Оцініть матеріал
(11)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.