Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 10 квітня 2022, 01:12
5047
0

Райан Гарсія повертається після депресії. Його суперник точно дасть бій

Американець збирається швидко повернутись в топ легкої ваги

| Оновлено 10 квітня 2022, 01:12
5047
0
Райан Гарсія повертається після депресії. Його суперник точно дасть бій
Getty Images/Global Images Ukraine. Райан Гарсія і Еммануель Тагое  

Райан Гарсія повертається після перерви, яку сам собі назначив. Після перемоги над Люком Кемпбеллом американець в ринг не піднімався через депресію, а тепер відбоксує проти характерного ганця Еммануеля Тагое.

Класний бій, хороше повернення, невелика, але існуюча загроза для одного із найбільш заможних боксерів найближчого майбутнього.

Гарсія – молодий боксер, який вже брав перерву. Але його опонент не боксував ще більше

На початку 2021 року Райан Гарсія вийшов на перший справжній тест у кар’єрі. Люк Кемпбелл після Василя Ломаченка не боксував два роки, але говорив багато. Той бій з Ломою склався для британця добре – він користувався габаритами, дав українцю відсіч і виглядав солідно. Тому розмови про те, що він, Люк, був близький до перемоги і переміг би, якщо б отримав реванш, час від часу з’являлись.

Звісно, самому Ломаченку доводити не було чого – він переміг безапеляційно і остаточно, хоч і не в домінуючому стилі, як тоді до цього встигли звикнути. Тому два роки поза рингом обернулись для олімпійського чемпіона важливим боєм – проти Райана Гарсії.

Той поєдинок був тестом для обох бійців. Кемпбелл мав довести, що він ще достатньо готовий, щоб бити топів так, як розповідає. Гарсія – що він вже готовий бити топів так, як розповідає. Обидва і щось довели, і щось показали.

Люк – те, що все ж простій дався взнаки. Він не зміг дотиснути суперника, якого гарно насадив на удар вже у другому раунді. Мало того, що нічого не зробив у другому раунді, хоча після влучання залишалось аж півтори хвилини, так і від раунду до раунду все більше програвав, поки не упіймався на удар по тулубу. Райан – що він готовий до битв. Молодий американець задавав темп, повернувся після нокдауну і переміг достроково. Що ще можна від нього вимагати.

Після цього бою з боксу пішли обидва. Неочікувано. Кемпбелл оголосив, що він занадто багато часу проводить без сім’ї і повертається додому. Гарсія сказав, що бере перерву. За словами Райана, він вигорів психологічно, у нього почалася депресія і треба перепочити. Потенційні суперники звинуватили американця в тому, що він тікає, але вже за рік хлопець повернувся. І він все ще молодий (тільки 23 роки) і готовий перемагати.

Повернення Гарсії, що не може не радувати – проти хорошого суперника. Райану легко могли підібрати опонента з другої чи третьої когорти. Просто сильного візаві, який поперся б уперед, упіймав удар і впав у третьому раунді. Навіть такий суперник поряд із Гарсією зібрав би купу платних трансляцій і повний зал – просто через фактор Райана. Але американець повертається з хорошим візаві, хоч і не надто небезпечним.

Getty Images/Global Images Ukraine. Райан Гарсія і Еммануель Тагое  ​​

Ганець Еммануель Тагое дебютував у 2004 році – поразкою в столиці своєї батьківщини, місті Аккра. Після цього Еммануеля не перемагав ніхто, а більшість поєдинків він провів вдома на різних аренах.

В кар’єрі Тагое лише два виїзди за кордон. Вперше у 2013-му побив Джерардо Роблеса достроково у 9 раунді. Потім – у 2020-му рішенням більшості суддів переміг Мейсона Менарда. Це буде третій і найважливіший.

Еммануель – цікавий персонаж, з яким у Райана має вийти насичена перестрілка. По-перше, вони вже встигли покричати один на одного на відкритому тренуванні. По-друге, стилі обох створені для того, щоб активних моментів було багато.

Так хто фаворит?

Букмекери більш ніж впевнені у перемозі Райана Гарсії – на нього можна поставити за 1.05. На Еммануеля Тагое – за 8.50.

Загалом, логіка в цьому точно є. Стихія ганця – середня та ближня дистанції. Там він класно працює корпусом, не дає по собі влучити і насипає у відповідь. Еммануель може дістати і боковими на ближній дистанції і прямими на підході чи відході. Не сказати, що удар ганця неймовірний, але влучити смачно він точно може. Кемпбелл – теж не топ-нокаутер, але Райан впав дуже впевнено.

Чи значить те падіння, що Гарсія – пробитий чи погано тримає? Точно ні. Просто удар вийшов настільки ідеальним, що впав би будь-хто. Чи може так влучити Тагое? Точно так. Чи зможе – буде залежати від Райана.

Американець кращий за суперника. Він є швидшим – Тагое точно не швидше за того ж Кемпбелла, що вже казати про Гарсію. Він габаритніший і розумніший. Може працювати на будь-якій дистанції. І ще Райан достатньо сильний фізично, хоча і не виглядає таким. Кемпбелла американець горнув туди, куди треба було, без особливих проблем.

Тим не менше, перестрілка буде цікава. Тагое – хлопець із характером і буде битися до останнього. Нав’язувати близький бій, намагатись упіймати Райана на помилці. Шанси точно будуть – навряд Гарсія за цей рік зробив великий крок вперед. Правда, як і сам Еммануель, який не боксував з 2020-го.

Гарсія має забрати бій завдяки молодості, силі і навичкам. Не дивлячись на роль інстаграм-чемпіона, Райан – хороший боксер. Тим більше, для таких опонентів. Ганець перевірить, чим займався візаві під час перерви, дасть бій і шоу, але щоб виграти, треба бути просто кращим боксером.

Поєдинок Райан Гарсія – Еммануель Тагоє відбудеться у ніч із 9 на 10 квітня у Сан-Антоніо (США). Орієнтовний час початку бою – 05:00 за київським часом.

Оцініть матеріал
(12)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Тоні Беллью назвав найкращий бій, який він коли-небудь бачив
Бокс | 02 травня 2024, 15:36 4
Тоні Беллью назвав найкращий бій, який він коли-небудь бачив

Тоні вибрав поєдинок із другої найлегшої ваги

Леоненко розповів, чи може Хацкевич очолити Шахтар
Футбол | 03 травня 2024, 16:28 5
Леоненко розповів, чи може Хацкевич очолити Шахтар

Колишній нападник «Динамо» оцінив можливість повернення білоруського тренера в УПЛ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.