Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна
| Оновлено 09 квітня 2022, 13:14
2356
1

Пентагон: ЗСУ розбили 20% ворожої армії, орки готують атаку на Донбас

Частина військ Росії зараз пробирається в російські міста Бєлгород і Валуйки

| Оновлено 09 квітня 2022, 13:14
2356
1
Пентагон: ЗСУ розбили 20% ворожої армії, орки готують атаку на Донбас
Getty Images/Global Images Ukraine

У Міністерстві оборони США повідомляють, що українська армія розбила близько 20% ворожих сил, а Росія зосереджує війська для посилення наступу на Донбас.

За словами неназваного чиновника Пентагону, загальні втрати Росії – включаючи військових, боєприпаси та техніку – становлять від 15 до 20% бойової сили, яку вона виділила для вторгнення в Україну.

Також чиновник сказав, що частина виведених російських військ зараз пробирається до російських міст Бєлгорода та Валуйки, на північний захід від Донбасу. Але немає жодних ознак, що там чекають нові війська на їхнє приєднання.

Поки що російські БТГ, які зазнали втрат, вивчають варіант об'єднання та відновлення для формування нових підрозділів. За словами чиновника, Росія також прагне набрати понад 60 тисяч призовників та резервістів. Після відновлення російських БТГ ймовірним напрямком дій буде активний рух на Донбас, вважає чиновник.

За оцінками Пентагону, на Донбасі або поблизу нього розміщено понад 40 російських БТГ. У середу було понад 30, тобто за останні дні прибуло ще до 10 тисяч військових.

Оцініть матеріал
(38)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Maxcrimea10
Учитывая боевые качества уничтоженных орков и техники, не менее 30% наши положили. На Донбассе издохнут несколько десятков тысяч пидорашистов, это будет смертельный удар по путлеру и ко. Главное, чтобы наших минимум погибло…