Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 09 квітня 2022, 20:55
5226
0

Головкін повертається боєм за два титули. Суперник – японець Мурата

Поєдинок, який не може вийти нудним

| Оновлено 09 квітня 2022, 20:55
5226
0
Головкін повертається боєм за два титули. Суперник – японець Мурата
Getty Images/Global Images Ukraine

Геннадій Головкін дочекався свого бою. Востаннє казахський спортсмен виходив в ринг у 2020 році, коли переміг Каміла Шеремету. Тепер колишній візаві Дерев’янченка вийде на об’єднавчий бій проти японського боксера.

Чи витягне Головкін черговий великий бій у 39 років і як себе відчуватиме сильний японець під ударами Геннадія? Букмекери вважають, що витягне і відчуватиме погано.

Головкін не боксував майже два роки. Здається багато, але суперник – ще більше

Геннадій Головкін із 2018 року збирається отримати реванш проти Сауля Альвареса. У хлопців було два поєдинки. Обидва насичені, потужні, але без особливого вогню. В обидвох рішення були спірними. Перший завершився нічиєю, другий – перемогою Канело і першою поразкою в кар’єрі казаха.

Фанати постійно залишались невдоволеними. В першому випадку злились обидві стороні, в другому – лише казахські фанати, які вважали, і досить аргументовано, що перемога мала б піти Головкіну.

Підписання Геннадієм контракту із DAZN – стрімінговим сервісом, що підписав перед цим рекордний контракт із Саулем Альваресом, натякало, що фінальний бій трилогії вже заброньований саме тут. Але плани змінились. Спочатку коронавірус вдарив по боксу так сильно, що DAZN трохи посипався. Вони так довго не могли зробити Альваресу бій, хоча обіцяли і часто, і за великі гроші, що той вирішив розірвати контракт. До цього додався ще й суд Сауля проти промоутера Оскара Де Ла Хойї.

Загалом, Канело так і транслюється на DAZN, хоч і з новими умовами, а от від Оскара пішов – тепер він вільний боксер, що співпрацює з Едді Хірном, у якого якраз доля в стрімінговому сервісі. Хірн щасливий – у нього і Альварес частково, і Ентоні Джошуа повноцінно. Він вважає їх особливими і від цього світиться.

Головкін же на DAZN поки займається чим завгодно, але не Big Drama Show. Принаймні, назвати його поєдинки там, окрім одного, надто насиченими не можна.

Перший – проти Стіва Роллса - був не зрозуміло навіщо. Потрібні прохідні бої, але ж не настільки. Щоправда, американець із перших секунд взявся весело і навіть дістав так, що всі ойкнули. Але так само швидко все і закінчилось – нокаут у четвертому раунді. Наступним став Дерев’янченко і саме заради цього і підписували Головкіна. Яскравий поєдинок, купа вогняних моментів, веселощі і дивне рішення суддів. Пам’ятаємо, що Сергій точно не програв, але говорити про це вже набридло.

Після тієї зустрічі Головкін не був в ринзі більше року, а повернувся для зустрічі із Камілем Шереметою. Поляк багато розповідав про те, що готовий рубатись із казахом, але на ділі все вийшло так, як і очікувалось. Непереможний до цього Шеремета падав ледь не так само часто, як починався раунд – чотири рази. В сьомому раунді стало зрозуміло, що треба завершувати, і кут відмовився від продовження. Яскравості не вийшло. Прохідний бій з прохідним суперником. Не для такого Геннадія підписував DAZN.

Getty Images/Global Images Ukraine. Геннадий Головкин

Наступні майже два роки Головкін не бився. Йому мали зробити бій проти Андраде – не вийшло. Та й це була б надсумна історія з бігом Деметріуса по рингу. Були розмови про Мунгію. Тут навіть дату називали, але до справи не дійшло. Хайме довго розповідав, що готовий до Головкіна. Може, воно і так, але бився він із іншими бійцями. Мексиканець вийде на казаха тільки, якщо команда буде впевнена, що на фінальному акорді Геннадія можна заробити.

В підсумку все прийшло до варіанта номер три – Рьоте Мурати. Не гірше і не краще від попередніх варіантів. Всюди є свої мінуси, але і плюсів тут вдосталь.

Мурата – олімпієць. У 2011 році на чемпіонаті світу серед любителів у фіналі він програвав нашому Євгену Хітрову. У 2012 році зустрітись ще раз їм не вдалося – українця засудили на Олімпіаді, а Рьоте став першим чемпіоном в боксі для Японії за сорок вісім років.

В профі Мурата – один із головних японців, хоча до слави страшенного Наоя Іноуе йому далеко. Хороший атакуючий боксер. Фізично сильно, достатньо розумний, може вдарити – 72.22% суперників закінчили бій раніше фінального гонгу. У Головкіна цей показник – 83.72%.

Чи може Мурата здивувати Головкіна? Навряд. Чи може Геннадій здивувати Рьоте? Також малоймовірно. Обидва вікові – японцю 36 років, казаху – 39. Обидва давно сформувались, хоча Головкін і намагається боксувати по-новому. Зміна тренера призвела до зміни тактики. Тепер Головкін спочатку боксер, а потім силач з ударом.

Геннадій не сильно лякає останніх суперників ударом. Дерев’янченко витримав все, окрім дебютних влучань. Шеремета страждав, але не впав остаточно. Сила удару, можливо, вже і не та, але все одно достатня, щоб перевернути 8 із 10 суперників. Мурата любить працювати в атаці і буквально давити візаві від себе. Цікаво, що будуть робити обидва.

Так хто фаворит?

В середньому на перемогу Головкіна можна поставити за 1.4, на Мурату – за 4.1. Серйозна різниця, враховуючи, що Рьоте боксує вдома на величезній арені, яка буде забита під зав’язку.

Найвірогідніше японець піде обережно, але вперед, а Головкін перемикатиметься з активної контроборони на роботу в атаці, щоб збити суперника з його темпу. Все ж Геннадій більш якісний боксер, не дивлячись на медаль японця на Олімпіаді. В такому віці Головкін намагається навчатись і змінюватись.

Окрім цього, на стороні Геннадія активність – суперник не боксував із 2019 року. Занадто багато. Якщо старість не постукає в двері казаха в перших раундах, він має перемагати.

Але нудно не буде. Так вже влаштовані стилі цих боксерів. Вони можуть боксувати тільки весело. Щоб було по-іншому, треба, щоб один на ринг взагалі не вийшов.

Поєдинок Геннадій Головкін – Рьоте Мурата відбудеться 9 квітня у місті Сайтама (Японія). Орієнтовний початок бою – 13:00 за київським часом.

Сделать ставку Зробити ставку
Сделать ставку Зробити ставку
BETWINNER  
  • 1.16
  • 19
  • 4.50
Сделать ставку Зробити ставку
1xBet  
  • 1.20
  • 19
  • 4.59
Сделать ставку Зробити ставку

 

Оцініть матеріал
(17)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.