Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

UFC
| Оновлено 10 квітня 2022, 02:14
787
0

Александр Волкановськи – Чон Чхан Сон. Прогноз і анонс на бій

Головний поєдинок турніру UFC 273

| Оновлено 10 квітня 2022, 02:14
787
0
Александр Волкановськи – Чон Чхан Сон. Прогноз і анонс на бій
Getty Images/Global Images Ukraine

Бій відбудеться 10 квітня у Джексонвіллі (штат Флорида, США) на «VyStar Veterans Memorial Arena» і стане мейн івентом PPV-турніру UFC 273. Орієнтовний початок бою – 07:15 за київським часом. У прямому ефірі бій покаже телеканал Setanta Sports.

Олександр Волкановськи (23-1) проведе третій захист титулу чемпіона UFC у напівлегкій вазі, претендентом на пояс стане 4-й номер рейтингу Чон Чхан Сон (17-6).

6 березня на турнірі UFC 272 Волкановськи планував втретє побитися з Максом Холловеєм, але «Благословенний» гаваєць вибув із бою через травму, і його замінив Сон, а сам поєдинок перекочував на UFC 273.

Александр «Великий» Волкановськи

Волкановськи за час перебування в UFC виграв кожен зі своїх десяти поєдинків, і тепер довгограючий чемпіон входить до трійки найкращих бійців промоції незалежно від вагової категорії.

Свій титул австралієць забрав із рук Макса Холловея у грудні 2019 року, коли він здобув перемогу одноголосним рішенням суддів у конкурентному поєдинку. У липні наступного року відбувся реванш, і цього разу Волкановськи зумів вийти переможцем із п'ятираундового поєдинку, переконавши двох суддів у своїй перевазі. Однак маса людей, у тому числі авторитетних у світі ММА, вважали, що Холловей більше заслуговував на перемогу в реванші.

У березні 2021 року Волкановськи не зумів побитися з Брайаном Ортегою на UFC 260, показавши позитивний тест на COVID-19, і бій був перенесений на вересень на UFC 266, при цьому бійці виходили в октагон у якості тренерів-суперників 29-го сезону реаліті-шоу «The Ultimate Fighter 29». Ортега не став справді гідним претендентом і був впевнено переможений Волкановськи суддівським рішенням у приголомшливому бою.

«Корейський зомбі» Чон Чхан Сон


Getty Images/Global Images Ukraine. Чон Чхан Сон

У Сона вже є досвід боротьби за «золото». У 2013 році кореєць безуспішно намагався відібрати у Жозе Альдо пояс чемпіона UFC у напівлегкій вазі, будучи зупиненим ударами в 4-му раунді, попередньо вивихнувши плече. Через кілька місяців Чон Чхан Сон вирушив на два роки до корейської армії на проходження обов'язкової військової служби.

З моменту відновлення спортивної кар'єри у 2017 році Сон виграв чотири поєдинки, включаючи нокаут Френкі Едгара, і програвши двічі. Перша з цих поразок є, можливо, найдраматичнішою в історії UFC. Сон вигравав бій проти Яіра Родрігеса, але на останній секунді 5-го раунду був нокаутований ударом ліктя з розвороту. А другої поразки «Корейський зомбі» зазнав від Брайана Ортеги за очками у односторонньому бою. Останній свій бій Чон Чхан Сон провів у червні минулого року, коли одноголосним рішенням суддів виграв у Дена Іге.

Прогноз на бій

Волкановськи, очевидно, з багатьох причин є великим фаворитом пари, але не варто передчасно списувати з рахунків Сона. «Корейський зомбі» не просто так отримав своє прізвисько. Він є шалено стійким бійцем і, незважаючи на масу шкоди, яку він отримав за всі ці роки, його підборіддя міцне, як і раніше. Хоча при тому, що «Корейського зомбі» тричі зупиняли КО/ТКО, причому двічі жорстким нокаутом, він здатний поглинати без особливих проблем неймовірну кількість ударів. Але вважати його звичайним рубакою з міцним підборіддям було б величезною помилкою.

Сон є висококваліфікованим технічним ударником, він добре вміє використовувати джеб і працювати комбінаційно, використовуючи непоганий футворк, щоб уникати атак суперників. Також претендент - вкрай недооцінений грепплер, який вміє виходити на прийоми з найнезвичайніших позицій. Сон є також трохи недооціненим борцем. Однак «Корейському зомбі» доведеться зіткнутися з одним з найбільших напівлегковаговиків в історії. За великим рахунком, у чемпіона немає жодних слабких місць.

Мало того, що він був здатний битися у стійці з Холловеєм 10 раундів, так він ще й зумів перебити його, використовуючи болючі лоукіки та комбінації. Але Волкановськи, безперечно, не просто ударник. У нього, крім цього, є феноменальний захист від тейкдаунів та власні гідні тейкдауни. На землі Волкановськи є вкрай небезпечним своїми ударними здібностями, що відчув на собі Ортега.

То чи зможе Чон Чхан Сон відшукати спосіб виграти бій? Для нього найкращим варіантом, мабуть, було б втягнути чемпіона в рубку, але Волкановськи — розумний боєць і навряд чи клюне на цю приманку. Волкановськи, ймовірно, міг би перемогти абсолютний фахівець у якійсь одній області, але «Корейський зомбі» не з числа таких бійців, тому малоймовірно, що він вийде переможцем із бою. Чемпіонство Сона найближчого вікенду стане шоком.

Інше питання, чи зможе Волкановськи фінішувати опонента? Як уже говорилося вище, Сон добре тримає удар і жодного разу не попадався на прийоми, тому є всі шанси, що бій пройде повну дистанцію.

Перемога Волкановськи за очками

Сделать ставку Зробити ставку
Сделать ставку Зробити ставку
BETWINNER  
  • 1.12
  • 5.9
Сделать ставку Зробити ставку
1xBet  
  • 1.11
  • 6.0
Сделать ставку Зробити ставку
Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.