Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Шахи
| Оновлено 07 квітня 2022, 19:15
15728
16

Шахісти вимагають виключення рф і рб з ФІДЕ. Сестри Музичук не підтримали

Львівська федерація просить голову українських шахів знову звернутися до ФІДЕ

| Оновлено 07 квітня 2022, 19:15
15728
16
Шахісти вимагають виключення рф і рб з ФІДЕ. Сестри Музичук не підтримали
Telegram. Сестри Музичук

Львівська обласна шахова федерація (ЛОШФ) просить голову українських шахів Віктора Капустіна ще раз звернутися до ФІДЕ та ЄШС:

«Після жахливих речей, які світ побачив у Бучі, Гостомелі, Ірпені, які стали наслідком військової агресії росії, військових злочинів та злочинів проти людяності, геноциду українського народу, порушень усіх норм міжнародного права та принципів гуманізму...

Ми, хто підписався нижче, просимо Вас повторно звернутися до відповідних установ і зажадати:

  • Негайно розглянути питання про виключення російської та білоруської шахових федерацій із ФІДЕ.
  • Повністю заборонити участь усіх без винятку російських та білоруських шахістів у всіх турнірах, що проводяться за підтримки та організації ФІДЕ.
  • Заборонити всім російським та білоруським тренерам, арбітрам, офіційним особам брати участь у будь-яких змаганнях, що проводяться під егідою ФІДЕ, та негайно звільнити громадян цих країн від будь-яких посад у Раді та комісіях ФІДЕ.
  • Негайної та беззастережної відставки з посади президента ФІДЕ Аркадія Дворковича, помічника та давнього поплічника кривавого диктатора путіна».

З цими вимогами вже зверталися, і не лише Капустін, а й багато українських гросмейстерів: Василь Іванчук, Руслан Пономарьов, Андрій Волокітін, Антон Коробов, Кирило Шевченко, Володимир Онищук, Юрій Кузубов, Юрій Криворучко, Мартин Кравців, Олександр Моісеєнко, Захар Єфименко, ще не один десяток імен.

Однак у Міжнародній шахівниці взагалі ніяк не реагують на звернення. Офіційно на турнірах ФІДЕ зараз заборонено російську та білоруську символіку, і хоча збірні країн-агресорів відсторонені від участі, індивідуально шахісти з росії та білорусі можуть грати під нейтральним чи якимось іншим прапором. Також у ФІДЕ запевняли, що розірвали усі ділові відносини з російськими держкомпаніями (насправді це не зовсім так).

Ці дії автори нинішнього звернення називають «смішними напівзаходами, які не тільки не захистять ФІДЕ від репутаційних, фінансових та будь-яких інших можливих ризиків, а й навпаки – матимуть зворотний результат».

Лист підписали: Президент ЛОШФ Керницький Т., Михальчишин А., Фірман Н., Путешественнік І., Грабінський В., Матвейчук А., Губка Р., Лорньє Ф., Підкова О., Мелешко В., Соловйов О., Сулипа А.

Члени президії ЛОШФ Анна та Марія Музичук не підписали і не підтримали не лише це, а й жодне зі звернень українських шахістів до міжнародного шахового керівництва.

«У зв'язку з цим за рішенням президента від 4 квітня 2022 року ЛОШФ припинить співпрацю з шахістками і розпочне процедуру їх виключення з президії та федерації».

Назар Фірман, заступник президента ЛОШФ, в інтерв'ю НВ пояснив ситуацію:

«Гроссмейстери Анна та Марія Музичук своїх підписів під листом не поставили, вони вважають, що «не все так однозначно» і що «не всі росіяни погані».

Це не перший випадок, коли сестри Музичук демонструють нестійку позицію щодо війни росії проти України. А причиною цього є особова симпатія львівських шахісток до президента ФІДЕ Аркадія Дворковича – громадянина Росії (який свого часу був заступником голови в уряді дмітрія медведєва).

Для нас така позиція львів'янок дивна, ми вирішили припинити співпрацю із ними. Йде війна, потрібна чітка позиція щодо країни-агресора. Організація розпочала процедуру їх виключення з президії та членства у федерації».

Оцініть матеріал
(116)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 16
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Mirek Prost
Вислати тих курв до Мордору, нехай там виявляють свої симпатії до насильників і вбивць !!!
umnuy2
А причиною цього є особова симпатія львівських шахісток до президента ФІДЕ Аркадія Дворковича..............они что там тройнячок у него на яхте делали
Вася Чіпа
Стрияни, виправте мозги цим підстилкам.
Rash VM
Вот суки. Если и не все руские не такие, то их явное меньшинство. И только за это явное меньшинство не надо пописывать??? А как насчет явного большинства, вот суки две
K 12
Вот ещё две тупые дырки нашлись,в след за кораблём их
EGOS
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Maxcrimea10
1. Они правы, не все россияне плохие. Но когда люди сильно болеют, то пьют сильные антибиотики, потому что времени на выявление хороших/плохих клеток НЕТ!
2. Одно го*вно уже свалило в рашу (карякин), девочки, собирайте вещи и валите нах*рен туда же! Одним махом перечеркнули все свои достижения под флагом Украины…
Hg
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Aliv
Еще одни западенские "патриоты" Сначала Тимощук, теперь эти
chess.ai
Не кваптеся їх засуджувати.
Тут якась плутанина.
Все буде добре.
Александр Животовский
Нужна их четкая позиция? Они не лицемерили,а продемонстрировали её. А зачем тогда нужно голосование если за не правильный голос следует наказание? Многим из нас,понятно, их позиция не нравится,но во всяком случае честно.