Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна
| Оновлено 06 квітня 2022, 01:59
2050
9

Ахметов вже виділив 1,4 мільярди гривень на допомогу ЗСУ та українцям

Компанії президента «Шахтаря» за перші 40 днів війни передали майже 48 мільйонів доларів допомоги

| Оновлено 06 квітня 2022, 01:59
2050
9
Ахметов вже виділив 1,4 мільярди гривень на допомогу ЗСУ та українцям
ФК Шахтар. Рінат Ахметов

Близько 1,4 млрд грн, або майже 48 млн доларів, уже передали бізнеси SCM, Фонд Ріната Ахметова та футбольний клуб «Шахтар» на допомогу Україні й українцям з 24 лютого до 4 квітня 2022 року включно. Зокрема в цю суму входить гуманітарна допомога цивільним (харчові продукти, ліки, речі першої необхідності, евакуація, шелтери й т. д.), а також підтримка ЗСУ і ТрО в десятках міст (одяг, засоби індивідуального захисту, аптечки тощо).

Кожен бізнес Ріната Ахметова, його Благодійний фонд і ФК «Шахтар» роблять усе можливе, щоб допомогти людям, містам та державі вистояти у війні з Росією. Задля того, щоб допомогу отримали та відчули якомога більше людей, її напрямки та обсяги визначаються в координації з центральною і місцевою владою.

Так, SCM надав у перші ж дні вторгнення 100 млн грн територіальній обороні Києва. А «Метінвест» підготував близько 6 000 спальних місць для вимушених переселенців, а також забезпечує їх товарами першої потреби. Зі сталі «Метінвесту» вже виготовили та передали близько 40 тисяч залізних їжаків нашим захисникам, а також тисячі пластин для бронежилетів. Група здійснює закупівлю засобів захисту для ЗСУ і ТрО на суму 345 млн грн.

ДТЕК безоплатно постачає електроенергію медичним установам, військовим та силовим структурам, виробникам хліба в Києві, Донецькій та Дніпропетровській областях, лише за березень – на 32 млн грн. Також ДТЕК передав майже 300 тонн вугілля для евакуаційних поїздів «Укрзалізниці» та 100 тонн для потреб місцевих громад.

Від початку повномасштабної війни Фонд Ріната Ахметова передав Україні понад 500 тисяч одиниць медикаментів та понад 60 тисяч продуктових наборів. Гуманітарна допомога від Фонду допоможе вижити 720 тисячам людей.

Оцініть матеріал
(16)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ФОТО. Реакція сина Ф'юрі після того, як Усик відправив Тайсона в нокдаун
Бокс | 21 травня 2024, 21:29 2
ФОТО. Реакція сина Ф'юрі після того, як Усик відправив Тайсона в нокдаун

Олександр став абсолютним чемпіоном світу після перемоги над британцем у Ер-Ріяді

Джерело: у Першій лізі стурбовані через мобілізацію – не вистачає гравців
Футбол | 20 травня 2024, 15:50 24
Джерело: у Першій лізі стурбовані через мобілізацію – не вистачає гравців

Клуби поки що не знають, як проводити новий сезон

Коментарі 9
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Maks Maks
Павло, чому ти такий агресивний? Тебе життя покарало?
Maks Maks
Павло так часто згадує слово "усрался", що вже навіть трохи соромно за нього
Maks Maks
Ахметов втратив майже половину статків – Рейтинг Forbes
У глобальний рейтинг Forbes потрапило сім мільярдерів з України. Попри втрату майже половини статків, Рінат Ахметов зміг зберегти за собою перше місце серед українських мільярдерів.
Про це йдеться в новому рейтингу журналу Forbes.
За рік сукупні статки українських мільярдерів скоротилися з $18,9 млрд у 2021 році до $11,9 млрд.
Цього року в рейтингу знову опинилося сім громадян України, з них у першій тисячі світових багатіїв є лише Рінат Ахметов (687-е місце) зі статками у $4,2) млрд. Порівняно з торішнім рейтингом його статки скоротилися на $3,4 млрд.
На другому місці серед найбагатших українців опинився Віктор Пінчук зі статками $1,9 млрд. Порівняно з торішнім рейтингом вони скоротилися на $600 млн.
Костянтин Жеваго втратив $1 млрд порівняно з минулим роком. Forbes оцінив його капітал у $1,3 млрд у 2022 році.
У Ігоря Коломойського залишився $1 млрд (втратив $700 млн), у Геннадія Боголюбова $1,1 млрд (втратив $600 млн), у Вадима Новинського – $1,3 млрд (втратив $100 млн).
Петро Порошенко не потрапив до цьогорічного рейтингу. Водночас у списку українських мільярдерів вперше опинився співзасновник британського фінтех-стартапу Revolut Влад Яценко зі статками $1,1 млрд.
firstromario
Я не поважаю Ахметова і думаю що він швидше всього вбивця. Але цій новині я більш менш вірю. Якщо відібєм Маріуполь і Європа допоможе відбудувати то він ці гроші легко відібє.