Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна
| Оновлено 06 квітня 2022, 02:19
739
0

САЛАДУХА: «Російським вбивцям та катам не місце у міжнародному спорті»

Українська легкоатлетка висловила свою позицію

| Оновлено 06 квітня 2022, 02:19
739
0
САЛАДУХА: «Російським вбивцям та катам не місце у міжнародному спорті»
Getty Images/Global Images Ukraine. Ольга Саладуха

Українська легкоатлетка та народний депутат України Ольга Саладуха прокоментувала заклик міністра спорту Польші виключити Росії з усіх міжнародних спортивних федерацій.
 
«В перші тижні війни росії проти України світова спортивна спільнота завдала агресору потужного удару. Були запроваджені «вбивчі» санкції щодо виключення спортсменів рф та білорусі з престижних міжнародних змагань, що значною мірою ізолювало спорт цих держав.
 
Україна вдячна кожному, хто говорив, впливав, доводив та лобіював такі рішучі дії. Разом ми зробили дуже багато, але можемо ще більше. Особливо після усіх тих звірств, які росіяни вчинили на окупованій Київщині.
 
Міністр спорту Польщі Каміл Бортнічук публічно закликав Міжнародний олімпійський комітет та усі спортивні федерації виключити зі свого складу росію до закінчення війни в Україні та до компенсації нею завданих збитків.
 
На жаль, ця слушна та своєчасна ініціатива вийшла не від НОК України та Міністерства молоді та спорту України, які мали б бути в авангарді боротьби з агресором.
 
Але ніколи не пізно підключитися та через усі доступні канали комунікації донести її до керівництва міжнародним олімпійським рухом. Треба чесно сказати, що вона не зустріне одностайної підтримки. Але в наших силах наполягати, доводити свою правоту, демонструвати факти воєнних злочинів росіян в Україні. Те, що робить агресор, несумісне зі спортивними принципами. Вбивцям, катам та садистам не місце в міжнародному спорті.
 
Й ми доб’ємося свого.
 
Але для початку потрібна чітка позиція українських посадовців, які курують спорт. Польща багато зробила для України, але вона не зможе за нас виступати ініціатором остаточного вигнання росії зі світового спортивного співтовариства. Це мусимо робити ми самі, а спортсмени різних країн світу нас обов’язково підтримають, як це вже було неодноразово.
 
Спорт без росії, спорт без крові, спорт без насильства – таким є наше гасло сьогодні й ми від нього не відступимося», – написала Саладуха у фейсбуці.

Оцініть матеріал
(5)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Новий претендент на Луніна. Легендарний клуб хоче підписати українця
Футбол | 26 квітня 2024, 08:01 6
Новий претендент на Луніна. Легендарний клуб хоче підписати українця

«Мілан» вступив у боротьбу з «ПСЖ», «Баварією» та «Манчестер Юнайтед» за Андрія

Виграй футболку Зінченка з підписом за донат
Війна | 24 квітня 2024, 13:42 1
Виграй футболку Зінченка з підписом за донат

Всі кошти підуть на FPV-дрони в підрозділ, де служить журналіст Sport.ua Михайло Шаповалов

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.