Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна
| Оновлено 05 квітня 2022, 20:56
1485
0

Заберіть у рф право вето. Зеленський розповів про жахи Бучі на Радбезі ООН

Засідання Ради безпеки ООН було скликане з приводу звірств російської орди

| Оновлено 05 квітня 2022, 20:56
1485
0
Заберіть у рф право вето. Зеленський розповів про жахи Бучі на Радбезі ООН
YouTube. Володимир Зеленський

Президент України Володимир Зеленський виступив на засіданні Радбезу ООН, зібраному з приводу звірств російської орди в Бучі.

Основне з виступу Зеленського:

У Бучі немає жодного злочину, які б вони не вчинили. Вони вбивали цілі сім'ї – дорослих та дітей, намагалися спалити людей. Декого застрелили на вулицях, декого вбивали в будинках, на них наїжджали танки, поки вони були в авто, жінок гвалтували та вбивали на очах дітей. Світ бачив, що відбувалося в Бучі, світ побачить, що вони зробили в інших містах і регіонах країни.

Ви знаєте, що скаже рф на такі події. Після того, як вони збили Боїнг над Донбасом, що вони говорили в Сирії – вони посилаються на різні версії, навіть заявляють, що це все постановочні кадри.

Російське керівництво веде себе як колонізатор у давнину – вони мають намір перетворити українців на мовчазних рабів, грабують села, крадуть продовольство, виривають золоті сережки з вух, користуються вето в Радбезі. Ми не повинні дозволити, щоб це залишилося безкарним.

Агресор спровокував продовольчу кризу, яка може призвести до голоду в Африці та Азії, та політичний хаос у країнах, які стикаються з тим, що зникає їхня система безпеки.

Якщо ситуація продовжиться, то країни покладатимуться лише на силу зброї, щоб забезпечувати свою безпеку, ООН можна просто закривати. Пані та Господа, ви готові закрити ООН? Якщо ні, треба діяти негайно. Потрібно провести реформу, щоб право на вето не було правом на смерть.

Наразі головне перетворити систему ООН. Я пропоную провести конференцію у Києві та обговорити, як реформувати систему безпеки у світі, як підкріпити міжнародне право. На конференції ми поговоримо як гарантувати межі та недоторканність держав, як підкріпити міжнародне право.

Але якщо ви не знаєте, як прийняти рішення, у вас є 2 шляхи – або усунути росію як джерело війни, щоб росія не блокувала рішення, пов'язані з її власною агресією, і тоді ми зробимо все, щоб встановився світ. Другий варіант - самоусуньтесь. Якщо крім розмов ви ні на що не здатні, іншого варіанту не залишається. Україні потрібен мир, Європі потрібен мир, всьому світу потрібен мир».

Оцініть матеріал
(5)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.