Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна
| Оновлено 02 квітня 2022, 06:55
3322
0

Бойові горобці? Український дипломат у Женеві жорстко відповів рашистам

Олександр Капустін повідомив, що Україна ніколи не розробляла біологічну зброю

| Оновлено 02 квітня 2022, 06:55
3322
0
Бойові горобці? Український дипломат у Женеві жорстко відповів рашистам
Twitter

У Постійному представництві України в Женеві наголосили, що Україна виконує свої зобов'язання щодо Конвенції про заборону біологічної та токсинної зброї та ніколи не розробляла та не збиралася розробляти біологічну зброю.

Про це заявив заступник постійного представника України в Женеві Олександр Капустін на сесії Конференції із роззброєння 31 березня, повідомляє Постійне представництво України в Женеві.

Зазначається, що під час засідання планувалося обговорити модальність подальшої роботи конференції протягом цього року, проте постпред рф у Женеві Геннадій Гатілов порушив звичайний хід обговорення зазначеного питання та виступив з абсурдними звинуваченнями щодо України щодо нібито залучення українських установ медико-біологічного профілю. біологічної зброї.

«Україна сумлінно виконує свої зобов'язання щодо Конвенції про заборону біологічної та токсинової зброї (КБТО), ніколи не розробляла та не збиралася розробляти біологічну зброю та на щорічній основі надає звіти до Групи імплементаційної підтримки КБТО про виконання своїх зобов'язань щодо Конвенції.

Зазначена кампанія дезінформації є черговою спробою рф винайти ще одну штучну причину і дати хоч якесь пояснення та виправдання своєї неспровокованої агресії проти України».

У представництві нагадали, що інсинуації рф щодо нібито участі України у військово-біологічній програмі США двічі розглядалися Радою Безпеки ООН і були однозначно відхилені більшістю її членів.

«Співпраця України зі США та іншими партнерами має виключно мирний характер і спрямована на підвищення здібностей установ медико-біологічного профілю України протидіяти спалахам інфекційних захворювань та надавати належну допомогу громадянам нашої держави», – наголосив Капустін.

Оцініть матеріал
(21)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.