Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна
| Оновлено 30 березня 2022, 04:02
1222
0

Пентагон: Росія перегруповує війська, а не скорочує їх

Це не означає, що загроза для Києва зникла, заявив Джон Кірбі

| Оновлено 30 березня 2022, 04:02
1222
0
Пентагон: Росія перегруповує війська, а не скорочує їх
Getty Images/Global Images Ukraine. Джон Кірбі

Міністерство оборони США попередило, що нинішнє нібито відведення частини військ росії з київського та чернігівського напрямів може свідчити про перегрупування ворожих сил для завдання нового удару.

Представник відомства Джон Кірбі на брифінгу заявив:

«Ми вважаємо, що це перегрупування, а не справжнє відведення, і що ми все ще маємо бути готовими спостерігати за великим наступом на інші райони України. Це не означає, що загроза для Києва зникла.

Не треба себе обманювати недавньою заявою кремля про те, що москва раптом просто так вирішила зменшити контингент під Києвом або будь-яким іншим повідомленням про виведення військ.

Кількість російських сил, які відходять від Києва, анітрохи не наближається до тієї більшості, яку вони виставили проти Києва. Також Росія продовжує бомбити міста навіть сьогодні.

Важко назвати остаточний пункт призначення перегрупованих військ росії, вони зміщуються трохи на північ. Ми вважаємо, що це найімовірніше перебазування для застосування (військ) в інших місцях в Україні. Де саме – ми не знаємо».

Раніше помічник путіна владімір мединський заявив про нібито скорочення контингенту на київському та чернігівському напрямах. Напередодні в міноборони рф стверджували про завершення першого етапу «спецоперації» і перехід до атак на Донбасі.

Оцініть матеріал
(10)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.