Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна
| Оновлено 28 березня 2022, 22:42
720
1

Даріо Срна допоміг вивезти 100 дітей з Академії Шахтаря до Спліту

Директор з футболу «Шахтаря» допоміг евакуювати українських дітей

| Оновлено 28 березня 2022, 22:42
720
1
Даріо Срна допоміг вивезти 100 дітей з Академії Шахтаря до Спліту
ФК Шахтар. Даріо Срна

39-річний хорват організував трансфер із Києва до хорватського Спліту для 100 дітей з Академії донецького клубу. Багато хто з них вирушив до Хорватії разом із мамами.

«Це третя війна, яку я пережив у своєму житті — Хорватія у 1991 році, потім у 2014 році, коли росіяни вигнали «Шахтар» з Донецька, а тепер вони воюють по всій Україні, тому ми мали залишити Київ, - сказав Срна в інтерв'ю виданню Mirror. - Коли нам порадили виїхати з Києва, з міста виїжджало так багато людей, що нам знадобилося три години, щоб проїхати повз наш тренувальний центр — зазвичай поїздка займала 20 хвилин. Я був із двома друзями з Хорватії, і ми повернулися на батьківщину, але це не про мене. Я не можу порівнювати себе з маріупольцями чи харків'янами. Вони переживають кошмар, вони справжні герої і мені так страшно за них. На війні людське життя надто дешеве. Але футбол завжди переживає війни. Хоча цього тижня Україна мала зіграти у плей-оф чемпіонату світу, війна не може знищити футбол.

До Спліту ми змогли перевезти 100 дітей з академії «Шахтаря», вони перебувають у готелях з мамами. Тут я починав свою кар'єру, а тепер намагаюся організувати збори для футболістів-початківців з України.

Вони живуть у готелях біля моря, і уряд Хорватії мені дуже допоміг у вирішенні цього питання. Протягом 19 років, що я грав в Україні, ця країна вітала мене з розпростертими обіймами з першого дня, і тепер намагаюся зробити все можливе, щоб допомогти їм у гуманітарному плані.

Я пишаюся тим, що прожив в Україні 19 років, у цій країні – найкращі люди. Хоч би що трапилося, я буду з «Шахтарем» до кінця. Ми одна велика родина, і я пишаюся клубом, пишаюся своїм президентом. Але ми не можемо бути одні у цій ситуації. Решта світу має допомогти Україні знайти спосіб зупинити бомби, зупинити вбивства, зупинити війну.

Коли ви стикаєтеся з монстром, світ не можна купити. Але важливо боротися разом за досягнення світу. І ми точно не забудемо тих, хто допомагав нам у ці важкі хвилини

Я не поважаю людину, яка віддала наказ про цю війну. Я навіть не хочу вимовляти його ім'я, воно не заслуговує ні на місце, ні на кисень. Він виступає за все погане у цьому світі. Він не заслуговував на проведення чемпіонату світу у своїй країні, а заявка росії на проведення Євро у 2028 році має бути якимсь жартом. Вони не отримають жодного голосу. Жодна нормальна країна за них не проголосує», - сказав Срна.

Джерело The Mirror
Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

У матчі відбору до Євро-2024 Україна – Ісландія зіграв великий коефіцієнт
Футбол | 29 березня 2024, 05:29 0
У матчі відбору до Євро-2024 Україна – Ісландія зіграв великий коефіцієнт

Підопічні Сергія Реброва обіграли ісландців з рахунком 2:1 та вийшли на чемпіонат Європи

ФОТО. Приїхали до військових. Мілевський і Селезньов відвідали бригаду ЗСУ
Війна | 28 березня 2024, 23:10 5
ФОТО. Приїхали до військових. Мілевський і Селезньов відвідали бригаду ЗСУ

Екс-гравці збірної України побували у розташуванні 79-ї ДШБ

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Face Control
Легенда!