Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат світу
|
4345
0

Вадим ШАХРАЙЧУК: «У збірної України не було думки, щоб грати на ЧС»

Команда не хотіла покидати Україну

Вадим ШАХРАЙЧУК: «У збірної України не було думки, щоб грати на ЧС»
fhu.com.ua

Тренер збірної України з хокею Вадим Шахрайчук розповів про те, що команда не планувала виїжджати до Угорщини, щоб потім брати участь у чемпіонаті світу.

Проте влада країни вважає, що наші спортсмени мають продовжувати брати участь у турнірах, тому команда готується наприкінці квітня зіграти на ЧС у Дивізіоні 1B.

«Зізнаюся чесно, що в час, коли в нашій країні триває війна, ні в мене, ні у представників тренерського штабу, ні у гравців навіть думки не було, щоб виїжджати з країни і тренуватися чи виступати. Ми розуміємо складність ситуації і готові захищати нашу державу поряд з іншими співвітчизниками. Зі зброєю в руках. Це війна і нині головне для нас – відстояти державу. Те, що зараз робиться в українських містах – справді страшно. Про таке ми читали в книжках і дивилися на телебаченні, гадаючи, що події, схожі з Другою світовою війною на наших теренах ніколи не повторяться. Але зараз це вже реальність».

«Проте керівництво України і Міністерство молоді і спорту наполягли на тому, що в такий скрутний час виступи українців на світових спортивних аренах теж дуже необхідні. Щоб демонструвати, що ми живі, рухаємося вперед, щоб у різних куточках світу підіймався наш стяг. Мова, звісно, найперше йде про участь в офіційних змаганнях калібру чемпіонатів світу чи Європи. Керівництво держави вважає, що відомі спортовці на цей час здатні принести країні більше користі, займаючись тим, що вони вміють найліпше. З іміджової точки зору».

«Хоча зібрати команду нам було справді непросто, адже частина гравців уже поринула у війну повноцінно – як бійці загонів територіальної оборони чи волонтери. Інші теж були готові стати на захист України і думок про повернення на лід не мали. Нашому тренерському штабові було непросто пояснити хокеїстам, що у цей час є сенс повернутися на льодовий майданчик. Ми збирали хлопців з усіх куточків України, проводячи індивідуальні бесіди», - сказав Шахрайчук.

Оцініть матеріал
(19)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.