Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Київ
| Оновлено 26 березня 2022, 19:26
4494
2

Рашисти вторглися до Славутича. Викрали мера, але потім його відпустили

У людей, що вийшли на мирну акцію, кидали світлошумові гранати

| Оновлено 26 березня 2022, 19:26
4494
2
Рашисти вторглися до Славутича. Викрали мера, але потім його відпустили

Російські орки 26 березня вторглися до міста-супутника ЧАЕС Славутич, викрали мера, а у людей, що вийшли на мирну акцію, кидали світлошумові гранати і стріляли в повітря. Один мешканець Славутича зазнав поранення під час мітингу, також є поранені серед територіальної оборони, але мера міста окупанти затримали, але потім відпустили.

Голова Київської обласної військової адміністрації Олександр Павлюк: «Російські окупанти вторглися до міста Славутич і захопили міську лікарню. За останньою інформацією, мер міста Юрій Фомічов викрадений загарбниками. Міська рада у повному складі продовжує свою роботу. Російські загарбники відкрили вогонь у повітря на площі, де жителі вийшли на мирний протест, і кидали світлошумові гранати в натовп».

Місцевий громадський активіст Тимур: «Наразі є один поранений. Очевидно, він отримав поранення уламком гранати. Я бачив, поранення в нижню частину тіла. Його забрали до лікарні. Є поранені серед територіальної оборони. Виходив міський голова. Він був у полоні, але потім відпущений. З 10 до 11 години він стояв на перехресті біля міської лікарні, куди люди відігнали всіх цих російських військових, і розмовляв з людьми, розповідав, яка ситуація у місті. Він розповів, що доведеться спілкуватися із окупантами».

Росіяни хочуть залишити у місті блокпост. Також вимагають, щоби у Славутичі не було української поліції. Мер переконав росіян, що в місті немає зброї, тому солдати повинні піти. За його словами, окупанти не обшукуватимуть будинки, але люди добровільно повинні здати не мисливську зброю.

Мер Славутича Юрій Фомічов після переговорів з окупантами сказав: «Сьогодні вранці трохи опинився в полоні. Так буває, бо це війна. Я доповів, що тут лише мирні, зі своїм прапором України. Ми під українським прапором та законодавством, усі ми тут влада, працюємо далі. Про що були розмови: якщо підтверджується, що тут немає військових, що ми не воюємо у місті, то ми залишаємось працювати самі, жодної окупаційної влади. Єдине, що окупанти привезуть свою гуманітарку. Але це наша справа, що з цим робити, ми працюємо зі своїм гуманітарним штабом».

Оцініть матеріал
(17)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Турнірна таблиця УПЛ. Шахтар – чемпіон, Динамо стартуватиме з Q2 ЛЧ
Футбол | 12 травня 2024, 06:00 22
Турнірна таблиця УПЛ. Шахтар – чемпіон, Динамо стартуватиме з Q2 ЛЧ

Шахтар отримав право зіграти в Q4 ЛЧ, але може потрапити відразу до основи

Ломаченко нокаутував Камбососа у 11-му раунді та став чемпіоном світу IBF
Бокс | 12 травня 2024, 08:15 76
Ломаченко нокаутував Камбососа у 11-му раунді та став чемпіоном світу IBF

В австралійському Перті відбулося шоу за участю українського боксера

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Golhrenshtanga
Это тот мэр который говорит что будет содрудничать с русней
ALKOSruLKA
Якщо написати цю статтю просто і без лірики - то Славутич під орками... Іхній блокпост, війська, гуманітарка, ТВ, яке буде транслювати на всю Фєдєрастію "асвабаждьонних житєлєй".... Тому особливої радості, що "влада працює далі" - я не бачу