Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інше
| Оновлено 24 березня 2022, 21:52
19261
2

Канцлер Німеччини Шольц не прибув до початку саміту НАТО. Відомі причини

Державу на протокольних зборах представляв посол Рюдігер Кеніг

| Оновлено 24 березня 2022, 21:52
19261
2
Канцлер Німеччини Шольц не прибув до початку саміту НАТО. Відомі причини
Getty Images/Global Images Ukraine. Олаф Шольц запізнився на саміт НАТО

На «сімейному фото» лідерів 30 членів НАТО, зробленому в четвер вранці, помітна відсутність одного: канцлера Німеччини Олафа Шольца.

Поїздка Шольца до Брюсселя на зустріч була затримана після нічних переговорів у Берліні, спрямованих на вироблення угоди про допомогу у зв'язку зі швидко зростаючими цінами на енергоносії. Німеччину на протокольних зборах представляв її посол у НАТО Рюдігер Кеніг.

Німеччина, найбільша економіка Європи та її фактичний лідер, була змушена через війну росії з Україною взяти на себе більш командну роль на міжнародній арені, пообіцявши збільшити свої військові витрати. Вона вже поставила певну зброю Україні, відмовившись від давньої політики проти відправлення засобів озброєння до зони конфліктів.

Відсутність німецького лідера на відкритті екстреного саміту в Брюсселі збільшила те, що німецькі ЗМІ назвали «величезною проблемою іміджу країни». У колонці, опублікованій у четвер вранці в щоденній мюнхенській газеті Süddeutsche Zeitung, Німеччина описується як «безпорадний гігант». Країна, незважаючи на внутрішній добробут, «бачиться слабкою в управлінні, егоцентричною та безпорадною», - пише видання.

Оцініть матеріал
(120)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Maxcrimea10
Знаете, в чем парадокс? Немцы, которые лучше всех знают, что фашизм надо давить сразу и жестко, являются наиболее ссыкливыми и инертными сегодня. Позор!