Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Північ
| Оновлено 22 березня 2022, 19:20
1152
1

У Чернігові гуманітарна катастрофа. Немає електрики, люди готують на вогні

З міста на півночі України виїхала вже понад половина жителів

| Оновлено 22 березня 2022, 19:20
1152
1
У Чернігові гуманітарна катастрофа. Немає електрики, люди готують на вогні
Чернігівська ОДА

У Чернігові вже більше тижня немає електроенергії, з нього поїхало близько половини мешканців.

Міський голова Чернігова Владислав Атрошенко в інтерв'ю УП розповів:

«У нас уже понад тиждень немає електроенергії. І в нас сьогодні навіть немає можливості відновити електрику. Навіть якщо це зробити технічно, цього вистачить на годину, максимум дві. Непоодинокі випадки, коли під час бомбардувань, оскільки у місті просто немає електрики, немає зв'язку, загиблі просто годинами лежать на тротуарі. Тому що не можна додзвонитися та забрати тіло до моргу.

Дуже багато хто втратив роботу. І вже не мають змоги купити їжу. До того ж, асортимент у магазинах значно погіршився, постачання до міста фактично немає. Немає можливості зберігати продукти. І люди змушені більше їжі готувати у надзвичайних умовах. Вони просто на вулиці розпалюють багаття. Це вкрай важко через постійні обстріли. І тут також є питання антисанітарії.

З міста поїхало вже понад половина мешканців. Залишаються, в основному, люди, які потребують опіки, яким нікуди їхати. Міській владі надзвичайно складно справлятися з усіма викликами у місті, а також допомагати людям, які не можуть дістати собі воду чи ліки.

Останніми днями кількість обстрілів з боку військ РФ істотно збільшилася. Російська армія свідомо обстрілює житлові мікрорайони. Ці обстріли відбуваються абсолютно хаотично і націлені на те, щоб залякати людей ще більше.

Немає сенсу зараз вважати кількість зруйнованих будинків у місті, бо ці цифри змінюються щогодини. У нас зруйновано сотні будинків у місті. По місту було випущено кілька десятків крилатих ракет. А для розуміння, через падіння однієї ракети в радіусі 30 метрів все житло руйнується. У радіусі 50–100 метрів із стін вибиває електропроводку.

Місто потребує великої кількості запчастин – наприклад, для функціонування водопостачання. Ці запасні частини закінчуються, а волонтери нам не можуть допомогти. Нам потрібна допомога уряду. Нам потрібно, щоб уряд відновив постачання життєво важливих для функціонування міста деталей.

Декілька разів отримував пропозиції здати місто від російських військових. Я подібні смс відправляю в Службу безпеки. А з невідомих номерів не беру слухавку. Кілька таких пропозицій було. Приходять дивні смс-ки дивного змісту, на які я просто не реагую. Ми Чернігів нікому не здамо. Хочу, щоб вся Україна це почула».

Оцініть матеріал
(7)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
inspekcha85
Неужели совсем в мире нет. справедливости и этому пидорасу путину в очередной раз все сойдет с рук!?...