Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інше
| Оновлено 19 березня 2022, 06:28
7171
1

Джо Байден видав Китаю останнє китайське попередження

Президент США висловив погляди Америки, союзників та партнерів на кризу

| Оновлено 19 березня 2022, 06:28
7171
1
Джо Байден видав Китаю останнє китайське попередження
Getty Images/Global Images Ukraine

Президент США Джо Байден у майже двогодинній телефонній розмові з лідером Китаю Сі Цзіньпіном описав наслідки, з якими зіткнеться Пекін, якщо надасть матеріальну підтримку росії у війні проти України.

Байден наголосив, що підтримує дипломатичне вирішення конфлікту. За даними Білого дому, Байден висловив погляди США, союзників та партнерів на цю кризу:

«Президент Байден докладно розповів про наші зусилля щодо запобігання та подальшого реагування на вторгнення, у тому числі шляхом покладання витрат на росію. Він описав результати та наслідки, якщо Китай надасть матеріальну підтримку росії, тоді як вона робить жорстокі напади на українські міста та мирних жителів», – йдеться у повідомленні Білого дому.

Китайські державні ЗМІ повідомили після розмови двох лідерів, що Сі Цзіньпін заявив Байдену, що конфлікти та конфронтації, подібні до подій в Україні, не відповідають нічиїм інтересам.

Згідно з повідомленнями, Сі сказав, що Китай і Сполучені Штати повинні спрямовувати двосторонні відносини у правильному напрямку, і обидві сторони також мають брати на себе належну міжнародну відповідальність та докладати зусиль для миру у всьому світі.

Адміністрація Байдена раніше публічно та приватно попереджала, що Пекін зіткнеться з жахливими наслідками, якщо надасть матеріальну підтримку війні президента росії владіміра путіна в Україні.

За даними ЗМІ, США повідомили своїх союзників, що Китай дав зрозуміти про свою готовність надати москві техніку, яку просила рф. москва заперечувала звернення до Китаю по військову допомогу, а міністерство закордонних справ Китаю назвало це повідомлення дезінформацією.

Оцініть матеріал
(81)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Lion
Очень громкое название статьи.
Не выдавайте желаемое за действительное.
Никаких там китайських предупреждений не было....