Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна
| Оновлено 18 березня 2022, 09:23
19504
3

Справжні герої. Спортсмени, які захищають Україну зі зброєю в руках

Sport.ua – про українських спортсменів, які вступили до ЗСУ чи тероборони

| Оновлено 18 березня 2022, 09:23
19504
3
Справжні герої. Спортсмени, які захищають Україну зі зброєю в руках
Юрій Вернидуб (по центру)

Віроломний напад росії на мирну Україну вранці 24 лютого шокував увесь світ. Але мужній український народ швидко відійшов від шоку та став на захист Батьківщини. Ця війна назавжди змінить свідомість українського народу. Останніми днями дедалі частіше звучать слова про те, що тепер кумирами для українських дітей будуть не спортсмени, співаки та артисти, а воїни, котрі зараз хоробро захищають країну від навали орків.

Але в Україні знайшлося чимало зіркових спортсменів, які взяли зброю в руки та пішли захищати країну. Саме про них наш сьогоднішній матеріал.

Патріотизм Юрія Вернідуба ніколи не викликав сумнівів. У перші дні війни він опинився в Португалії, де його «Шериф» у плей-оф Ліги Європи грав із «Брагою». Відразу після повернення до Тирасполя Вернидуб покинув клуб і вирушив до України, де вступив до лав Збройних сил України (ЗСУ).

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Footballhub (@foothubua)

Те саме можна сказати і про тенісиста Сергія Стаховського. Його публічні висловлювання останніми роками були максимально патріотичними, а тепер Сергій підтвердив їх і справою: він повернувся зі Словаччини, де проживає з сім'єю, і зараз захищає Київ з автоматом у руках.

Там він зустрівся із ще однією зіркою українського тенісу, Андрієм Медведєвим, який також готовий воювати з окупантами:

Легенда боксу Віталій Кличко захищає Київ за обов'язком служби – він є мером столиці України. Допомагає йому в цьому і його рідний брат Володимир:

Біатлоністи зі зрозумілих причин вміють поводитися зі зброєю краще за інших. Дмитро Підручний служить у Нацгвардії у рідному Тернополі. Разом із ним – двоборець Дмитро Мазурчук.

Колега та землячка Підручного Анастасія Меркушина вирушила до прикордонних військ:

«На світових теренах на мою честь неодноразово підіймався прапор України. Настав час захищати його та змінити біатлонну гвинтівку на автомат.

Зараз увесь світ розфарбований у жовто-блакитні кольори. Наш прапор став символом свободи та незалежності. Україна тепер є кордоном між миром та війною. А я з гордістю ношу звання старшого лейтенанта Державної прикордонної служби України. Слава Україні», – сказала Меркушина.

Не залишилися осторонь зірки українського футболу. Поведінку Анатолія Тимощука та ще кількох подібних йому особин коментувати не будемо – тут про героїв. До територіальної оборони рідного Луцька приєднався Артем Федецький:

«Спочатку були проблеми з тим, щоби записатися в тероборону, адже дуже багато патріотів, які хочуть обороняти свій край, свою рідну землю. Приємно, що в такий важкий час люди проявляють ініціативу, тому що розуміють всю складність ситуації, наступу цих проклятих окупантів. Ні в які ворота не лізе те, що вони творять на нашій українській землі, як вони поводяться із населенням, як вони вночі бомблять забороненими бомбами наші міста. Це прикро. Душа болить не тільки в мене, а в кожного українця», - сказав Федецький.

Те саме зробив і легендарний Олег Лужний:

«Обстрілюють і руйнують цілі міста та селища. Патрік Вієйра та Жиль Гріманді дуже стурбовані і запропонували свою підтримку.

Як і всі українці, я знаходжуся в Україні, де всі наші люди захищають Батьківщину. Я вступив до лав територіальної оборони.

Ситуація дуже напружена, сирена лунає три-чотири рази на день, також вночі. Людям доводиться швидко тікати у бомбосховища, жінки з маленькими дітьми, які не розуміють, що відбувається, вони налякані.

Обстрілюють і руйнуються цілі міста, люди залишаються без газу, світла, води та їжі. Але наша нація як ніколи єдина. Ми не здамося, кожен намагається допомогти якнайкраще.

Я підтримую всі санкції проти росії. Люди, які займаються спортом, є частиною нації. Коли нація обирає президента, вона також несе відповідальність за дії обраного президента. Якщо вони мовчать – значить, підтримують те, що зараз відбувається: вторгнення в мирну країну.

Російські спортсмени можуть і повинні говорити зі своїм президентом, щоб зупинити війну. Бомбити мирних людей у ​​21 столітті, які не зробили ніякої шкоди росії? Це не вкладається у голові.

Те, що роблять росіяни - це велика загроза не тільки для України. Українська армія, наші герої, ми зараз захищаємо всю Європу. Впевнений, що всі мої колишні одноклубники стурбовані поточною ситуацією. Єдине, що у них немає мого нового мобільного телефону.

Дуже вдячний своїм одноклубникам, які мене підтримують. Я надзвичайно вдячний і пишаюся нашими воїнами, які нас захищають! Вдячний нашому Президенту Володимиру Зеленському, який так віддано стоїть за Україну та наш народ», - сказав Олег Лужний.

Приємно здивував своєю громадянською позицією уродженець Хабаровська Олександр Алієв. Він вступив у територіальну оборону Києва.

Там він перетнувся з гравцем «Колоса» Андрієм Богдановим:

Незабаром Богданов склав присягу на вірність українському народу.

Допомагає ЗСУ і захисник «Шахтаря» Віктор Корнієнко:

Громадянська позиція зіркових боксерів, Олександра Усика та Василя Ломаченка, у багатьох викликала закономірні питання. Однак у найважчий для країни момент виявили патріотизм і вони.

Усик у момент початку війни опинився за кордоном, проте повернувся на Батьківщину і записався до тероборони:

Так само вчинив і Василь Ломаченко, який перебував у Греції. Нині він у територіальній обороні рідного Білгорода-Дністровського:

Захищають рідну країну й інші боксери. Вступили в тероборону Макс Бурсак та Ігор Шевадзуцький:

«Зараз дуже важкий час для України та її народу. Проте я вірю, що ми всі разом це переживемо, адже український народ дуже сильний та дружний. Ми знаходимося на своїй землі, наші будинки, сім'ї, друзі тут. Ми захищатимемо те, що нам дорого, за будь-яку ціну!

У нас серед спортсменів дуже великий та дружний колектив. Зараз усі хлопці знаходяться у різних містах, усі намагаються бути корисними нашій країні. Я разом зі своїм тренером Станіславом Григоруком, катменом Віктором Цехмейстром та віце-президентом WWFC Денисом Перчем вступили у воєнізовану роту. У нас тут завдання різні, але ми намагаємося допомагати людям у їхніх нинішніх потребах.

Ми знаходимо те, що людям потрібно, вигадуємо методи, як доставити це до людей. Адже ми разом сила!

На жаль, ми втратили вже кількох добрих хлопців, наших друзів, спортсменів, які звикли воювати за своє у рингу, а після вторгнення росії поїхали відстоювати свої домівки. Це непоправні втрати кожного члена нашої спортивної сім'ї, за які ворог відповість.

Зараз усі люди дуже згуртувалися, і ми у спорті у тому числі. У Кривбасі у нас Жека Хитров дуже допомагає людям, є хлопці у Львівській області. Я радий бачити, як українці об'єдналися і дуже швидко вигадали способи комунікації та допомоги один одному в цій складній ситуації, у бою проти ворога, якого ми обов'язково переможемо!», - сказав Шевадзуцький.

Вступив до лав української армії та бронзовий призер Олімпіади-2020, каратист Станіслав Горуна. Він навіть рветься до Києва, який став однією з гарячих точок цієї війни:

«Зараз війна. Яка різниця - ти спортсмен, політик, прибиральник, артист? Зараз питання просто у виживанні нас як народу.

Я отримав дзвінок в 4 ранку: «Стас, підйом. Почалася війна». Я відразу зібрав речі, прибув до частини. Отримав інструктаж, вступив в наряд. Нам видали зброю.

Я фізично підготовлений. Швидко реагую, вмію швидко приймати рішення. Просив командування відправити мене під Київ або в Одесу - ближче до бойових дій, щоб я був кориснішим», - сказав Горуна.

Патрулює вулиці свого селища на Київщині легенда українського баскетболу Олександр Волков:

Це далеко не повний список спортсменів, які стали на захист України в цей скрутний момент. Вони, разом з мільйонами простих українців, робить свій внесок – хто зі зброєю в руках, хто фінансовою та гуманітарною допомогою, хто як волонтер. Разом ми наближаємо момент невідворотної перемоги над путінською Імперією зла. Слава Україні!

Оцініть матеріал
(55)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Де дивитись онлайн матч чемпіонату України Дніпро-1 – Динамо Київ
Футбол | 27 квітня 2024, 03:03 0
Де дивитись онлайн матч чемпіонату України Дніпро-1 – Динамо Київ

Поєдинок 26-го туру УПЛ відбудеться 27 квітня о 13:00 за Києвом у Дніпрі

Аутсайдер, але вже не абсолютний. Минай переграв Чорноморець
Футбол | 27 квітня 2024, 14:58 6
Аутсайдер, але вже не абсолютний. Минай переграв Чорноморець

Команда Любеновича в другій частині сезону УПЛ постає з попелу

Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
VikyKrasotulechka
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил