Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна
| Оновлено 15 березня 2022, 20:11
7471
12

Володимир ЗЕЛЕНСЬКИЙ: «Уже почули, що до НАТО нам не увійти»

Президент України погоджується на нейтральний статус країни

| Оновлено 15 березня 2022, 20:11
7471
12
Володимир ЗЕЛЕНСЬКИЙ: «Уже почули, що до НАТО нам не увійти»
Getty Images/Global Images Ukraine. Володимир Зеленський

Президент України Володимир Зеленський сьогодні виступав на формулі Joint Expeditionary Force – структурі оборонного співробітництва, до якої входять Великобританія, Фінляндія, Данія, Ісландія, Латвія, Литва, Нідерланди, Норвегія, Швеція та Естонія.

Під час виступу Зеленський заявив про те, що Україна не вступатиме до НАТО:

«Зрозуміло, що Україна не є членом НАТО. Ми це розуміємо, ми адекватні люди. Роками ми чули про нібито відкриті двері. Але вже почули, що нам туди не ввійти. І це правда. Треба це визнавати.

Україна зараз не претендує на активізацію 5 статті договору про НАТО. І завжди ми говоримо про це, що наше небо необхідно захищати так само, як і небо Альянсу. Але ми розуміємо, що завжди є «але». Якою буде відповідь НАТО членам Альянсу на сході Європи, якщо вони вже звертаються за захистом, якщо до них прилетять російські ракети та літаки.

Щоб запрацювала 5 стаття, має бути впевненість у тому, що Альянс не побоїться відреагувати, що не буде самогіпнозу про цю Третю світову війну. Зараз такої впевненості бути не може.

Ми робимо все, щоб отримати протиповітряну оборону. Якщо ми не можемо увійти у відчинені двері, то маємо співпрацювати з такими спільнотами, які захищатимуть нас і дадуть гарантії».

Олег Дідух Джерело: NV.ua
Оцініть матеріал
(70)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

То був не Боелі. Названо головного ініціатора купівлі Мудрика в Челсі
Футбол | 28 вересня 2024, 09:45 6
То був не Боелі. Названо головного ініціатора купівлі Мудрика в Челсі

Українця дуже хотів бачити у лондонській команді 48-річний Бехдад Егбалі

Як зіграла Аргентина? Визначено двох останніх чвертьфіналістів ЧС-2024
Футзал | 27 вересня 2024, 19:50 2
Як зіграла Аргентина? Визначено двох останніх чвертьфіналістів ЧС-2024

27 вересня на мундіалі з футзалу Франція обіграла Таїланд, Аргентина здолала Хорватію

Коментарі 12
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
zelc006
НАТО то сикуни! До ЛГБТ требо входити!
Golhrenshtanga
Да и в ЕС нам не войти,безполезные организации типа:ОБСЕ,ООН и разные там Красные Кресты,что мы в принципе сейчас и наблюдаем.
Субъективно мое мнение,я свое высказал
GloryUkraine
НАТО з жовтня попереджали про неминучий напад ПаРаші, але що ми чули у відповідь:" Це дезінформація, це негативно впливає на нашу економіку, ми не віримо в те, що Хуйло нападе, ми контролюємо ситуацію". Чи не так?
Владимир Копяк
Ни в НАТО, ни в ЕС мы, как страна,не нужны.Нас никогда туда не пригласят.Им такие большие и сильные страны не нужны. НАТО и ЕС не нужна победа над РФ, ведь тогда РФ точно развалится на кучу новых стран и Европе не нужны новые страны с ядерным оружием. Даже, если бы Украина была членом НАТО, блок не начал бы нам помогать из-за страха перед карликом-педофидом с его ядерной кнопкой. Ведь США и Англия только в 1943 открыла второй фронт и начали конкретные боевые действия вместе с СССР, а до этого просто ждали кому в итоге надо помочь. По заявлению Зеленского уже понятно, что его надавали с РФ по поводу НАТО, точно так будет и с ЕС, и будет признание ДНР/ЛНР в границах областей до 2014 года, и много чего другого.Дай Бог, чтобы я сильно ошибся, но пока вокруг нашего гаранта процветают такие персонажи как Ермак и его шестерки, такой сценарий вполне реален...
GloryUkraine
Зеленському для початку було б не погано прочитати Конституцію України, та спитати народ України, а не робити поспішні заяви.
Не хочу його ні в чому звинувачувати, бо зараз він тримається відмінно, але замість того аби зміцнювати армію він займася Великим крадівництвом.
Після перемоги Україна повинна бути в НАТО і не як рядова країна, а лідер НАТО, нарівні з Штатами.