Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна
| Оновлено 13 березня 2022, 06:43
2155
0

Рашисти зазнають значних втрат і сповільнили темпи наступу

Оперативна інформація від Генерального штабу ЗСУ

| Оновлено 13 березня 2022, 06:43
2155
0
Рашисти зазнають значних втрат і сповільнили темпи наступу
Getty Images/Global Images Ukraine

Генеральний штаб Збройних сил України опублікував оперативну інформацію після чергового дня війни проти російських орків.

Відзначається, що ворог проводить заходи з відновлення боєздатності та перегрупування військ, а також здійснює підготовку до продовження наступу на Поліському, Сіверському, Слобожанському, Донецькому, Таврійському та Південнобузькому напрямках.

Окупаційні війська несуть значні втрати та сповільнили темпи наступу. При цьому рашисти продовжують знищувати об’єкти військової та цивільної інфраструктури. З метою компенсації втрат окупанти організували підготовку додаткових сил і засобів для ведення бойових дій на території України.

На Волинському напрямку противник наступальних дій не проводив. Військовим керівництвом республіки білорусь посилено охорону кордону з Україною. Зберігається висока ймовірність безпосередньої участі збройних сил республіки білорусь у військовій операції проти України. Відзначається ведення повітряної розвідки об’єктів на території України за допомогою БПЛА, імовірно, з території республіки білорусь.

На Поліському напрямку активних наступальних дій противника не зафіксовано. Намагається провести розвідку та уточнення позицій ЗС України і можливих шляхів наступу. На Сіверському напрямку противник зосереджував зусилля на удосконаленні оперативної побудови військ та системи логістичного забезпечення угруповання. На Слобожанському напрямку ворог проводив наступальні дії у районі н.п. Ізюм, у подальшому намагається просунутися у напрямку н.п. Слов’янськ.

На Донецькому та Таврійському напрямках противник проводить штурмові дії та вогневі нальоти. Не полишає спроб штурму міста Маріуполя. Російські окупанти намагаються підготувати резерви та перейти у наступ на Сєвєродонецьк, Вугледар і Запоріжжя. Ворог має незначний успіх на Волноваському напрямку - захопив східні околиці та намагається просунутись далі. Водночас, противник не відмовляється від спроб проведення наступу на Кривий Ріг. Успіху не досяг. На окремих напрямках намагається утримати раніше зайняті рубежі.

Оцініть матеріал
(15)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Де дивитись онлайн бій Василь Ломаченко – Джордж Камбосос
Бокс | 06 травня 2024, 08:17 0
Де дивитись онлайн бій Василь Ломаченко – Джордж Камбосос

12 травня в австралійському Перті пройде поєдинок за титули IBF та IBO

Плотницький збирається проміняти збірну України на Аль-Арабі?
Волейбол | 06 травня 2024, 18:00 8
Плотницький збирається проміняти збірну України на Аль-Арабі?

Sport.ua дізнався, чому капітан відмовився від виступів за збірну України в цьому сезоні

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.