Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Білорусь
|
8007
1

Джерело: путлер зажадав, щоб тарган заявив про вступ у війну

Але тарган відповів, що таких поспішних рішень він прийняти не може

Джерело: путлер зажадав, щоб тарган заявив про вступ у війну
Йолкін

Президент росії владімір путін всерйоз вирішив забруднити війною свого практично єдиного союзника александра лукашенка. Путін зажадав, щоб лукашенко офіційно заявив про те, що він вирішив взяти участь у війні, вірніше військовій операції на стороні Росії, та надати допомогу наявними у нього в розпорядженні військами та озброєннями.

александр лукашенко вже відповів, що таких поспішних рішень він прийняти не може, і взагалі йому треба радитися з народом і співвідносити свої дії з новою конституцією. На спробу уникнути його вимог путін пригрозив лукашенко втратою влади в республіці білорусь і країни в цілому.

Незважаючи на те, що білоруські війська беруть участь у війні, нехай, в основному, і не в наступальних операціях, лукашенко вперто вдає, що зберігає нейтралітет.

Але зараз, коли білорусь за фактом виявилася анексованою, можливості лукашенка морочити голову та ігнорувати наполегливі прохання путіна дуже обмежені. Якщо лукашенко піддасться і оголосить себе учасником збройного конфлікту, то про суверенітет республіки Білорусь можна забути найближчим часом, цим лукашенко навіть поховає теоретичні можливості зберегти відносну незалежність [ТГ-канал Генерал СВР].

Оцініть матеріал
(98)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Henriklarsson11
Ни о каком суверенитете Белоруси уже давно нет смысла говорить. И Белорусь и Армения это просто области россии